ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 27 مرداد 1405 - شماره 5487
 


امروز : چهارشنبه ، 28 مرداد 1405

Today : Wed, August 19, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  148058 تاریخ انتشار:  1405-04-24 - 11:44 تعداد بازدید:  148
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تا اطلاع ثانوی همدان «پایلوت» است!

نویسنده : غزل اسلامی

یادداشت

در این استان، «پایلوت» فقط یک واژه نیست بلکه یک سبک زندگی مدیریتی است.
هر بار که یک وزیر، معاون وزیر یا مقام کشوری به همدان سفر می‌کند، انگار جلسه بدون شنیدن حداقل2پیشنهاد برای «پایلوت شدن» رسمیت پیدا نمی‌کند. به‌عنوان نمونه در جلسه با آخرین وزیر مهمان در همدان که وزیر ارتباطات بود یکی از مسئولان پیشنهاد داد: «همدان پایلوت هوش مصنوعی شود»، مسئول دیگری بر «آمادگی استان برای اجرای پایلوت مدیریت دیجیتال و دورکاری نوین» تأکید داشت و یک فعال حوزه دیجیتال هم «همدان پایلوت گردشگری هوشمند شود» را پیشنهاد داد.
گاهی هم اصلا نیازی به حضور مهمان کشوری نیست. مسئولان خودمان آن‌قدر دستشان در اعلام پایلوت باز است که از متن سخنرانی‌ها، می‌توان شنید همدان هر هفته در یک حوزه جدید پایلوت شده است.
البته یک پرسش ساده سال‌هاست بی‌جواب مانده و آن این است که: «این همه پایلوت، بالاخره کجا فرود آمدند؟»
اگر آرشیو خبرهای 10 یا 15 سال گذشته را ورق بزنید، با انبوهی از تیترهای امیدوارکننده روبه‌رو می‌شوید. همدان پایلوت فلان طرح شد، قرار است پایلوت بهمان برنامه شود، پیشنهاد شد همدان پایلوت این پروژه ملی باشد و ...!
اما وقتی چند سال بعد سراغ نتیجه را می‌گیریم، معمولا سکوت، تنها گزارش عملکرد است.
البته انصاف حکم می‌کند همه را با یک چوب نرانیم. نمونه‌های موفق هم وجود دارد. مانند اجرای سامانه پایش آنلاین معادن که واقعا به‌صورت آزمایشی در همدان آغاز شد، اجرا شد و ادامه پیدا کرد. این یعنی پایلوت، یعنی یک طرح آزمایشی که از روی کاغذ بلند می‌شود و روی زمین اجرا می‌شود.
اما مشکل اینجاست که در همدان، گاهی خودِ اعلام پایلوت شدن، از اجرای آن مهم‌تر به نظر می‌رسد.
واقعیت این است که هیچ ایرادی ندارد استانی برای اجرای یک طرح ملی انتخاب شود، اتفاقا این یک فرصت ارزشمند است. اما پایلوت، عنوان افتخاری نیست که صرفا در سخنرانی‌ها مصرف شود. پایلوت یعنی مسئولیت، یعنی اجرای واقعی، یعنی ارزیابی، یعنی گزارش نتیجه و در نهایت تعمیم تجربه به سایر استان‌ها.
شاید وقت آن رسیده باشد که به جای درخواست برای پایلوت‌های جدید، ابتدا گزارشی از پایلوت‌های قدیمی منتشر شود.
مثلا هر مدیری که می‌گوید «همدان پایلوت فلان طرح است»، یک سال بعد هم موظف باشد پشت همان تریبون بایستد و بگوید این طرح دقیقا به کجا رسید، چه خروجی داشت، چند نفر از آن بهره بردند و آیا اصلا ارزش داشت یا نه.
آن روز، مردم هم با شنیدن واژه «پایلوت» خوشحال می‌شوند.
چون امروز این کلمه، دست‌کم در همدان، دیگر بیش از آنکه یادآور نوآوری باشد، یادآور وعده‌هایی است که هنوز در مرحله آزمایش مانده‌اند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com