ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : جمعه ، 23 مرداد 1405

Today : Fri, August 14, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  126534 تاریخ انتشار:  1401-06-23 - 13:39 تعداد بازدید:  213
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

راستی آزمایی آمارها

یادداشت


 ۱- یک‌سال از فعالیت دولت سیزدهم گذشت و این دولت وارد دومین سال فعالیت خود شد.
در سالی که گذشت، دولت با فراز و نشیب‌هایی همراه بود که از همت به سفر به تمامی استان‌ها تا  احساسی که مردم از کندی در اجرای برخی وعده‌ها در حوزه اشتغال و مسکن دارند، مشخص است.

۲- سید ابراهیم رئیسی در انتخابات سیزدهم تمرکز اصلی وعده هایش را بر روی مسائل اقتصادی و معیشتی گذاشت و در این بین شعارش برای رفع بیکاری یکی از مهمترین قول‌هایش به مردم بود.  سید ابراهیم رئیسی در فضای قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ از ایجاد سالانه یک میلیون شغل سخن می گفت و تاکید داشت که این کار «به راحتی» قابل تحقق است.
به طور مثال او هفتم خردادماه ۱۴۰۰ گفت: نزدیک به ۷۰ درصد از ظرفیت‌هایی که امروز در کشور وجود دارد، اگر فعال بشود به خوبی می‌توانیم شاهد رشد اقتصادی و اشتغال سالانه یک میلیون نفری در کشور باشیم.

۳- گذشت یک سال از فعالیت دولت، فرصتی است تا وعده‌ها بررسی و میزان تحقق آنها رصد و دلیل انحراف این وعده‌ها از برنامه در صورت وجود انحراف مشخص و پیگیری شود.
روشن است در این زمینه منتقدان دولت و رسانه های مستقل نقش ویژه‌ای دارند و علاوه بر رصد و انتقاد، وظیفه راستی آزمایی اعلام‌های انجام شده را نیز دارند.

۴- وزارت کار در واکنش به گزارش یک رسانه درباره بررسی وعده سالانه ایجاد یک میلیون شغل ادعا کرده ؛ برنامه ایجاد یک میلیون و دویست هزار شغل برای سال ۱۴۰۱ با برش بخشی صنعت، کشاورزی و خدمات ابلاغ شده است که تاکنون ۴۳۰ هزار شغل ایجاد شده که به تفکیک کد ملی از طریق سامانه ملی رصد اشتغال به تفکیک دستگاه و منطقه و کلیه مشخصات فرد شاغل قابل ارائه است.

۵- پاسخ وزارت کار که برخی آن را وزارتخانه‌ای بزرگ با شرکت‌هایی حاشیه دار می‌دانند ، واقع‌بینانه است.
پاسخی که راستی آزمایی را ممکن و بررسی با کد ملی را آسان‌ترین روش برای آن نشان داده و منتقدان را به عرصه راستی‌آزمایی فراخوانده است.

۶- روشی که امروز وزارت کار برای راستی آزمایی اشتغال اعلام کرده است روشی است که پیش از این در استان امتحان شده و مورد قبول منتقدان دولت وقت، اصولگرایان واقع نشده است.
یکی از استانداران سابق صدور شماره بیمه  تامین اجتماعی را ملاک ایجاد اشتغال اعلام کرده بود و در هر جلسه اشتغال از مدیر‌کل تامین اجتماعی وقت آمار بیمه‌شدگان را که شامل کد ملی و شماره همراه آنها بود، دریافت و در اختیار تیم راستی آزمایی قرار می‌داد هر چند بنا به دلایلی چون نمایشی خواندن این حرکت از سوی رسانه‌های منتقد دولت وقت، راستی آزمایی به صورت کامل انجام نشد.

۷- حال در استان همدان با این سابقه که آمد، لازم است راستی آزمایی با روشی که وزارت کار گفته از میزان تحقق وعدها انجام شود و کد ملی‌ها بررسی شود تا میزان تحقق اشتغال در استان به درستی  بررسی شود.روشن است سهم استان از وعده یک میلیون شغل در سال باید به خوبی لحاظ شده و اقدامات لازم برابر قانون برای بهره‌مندی استان از اعتبارات و امکانات دولتی ایجاد اشتغال انجام و اطلاع‌رسانی از اشتغال های ایجاد شده شفاف اعلام شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com