ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : شنبه ، 24 مرداد 1405

Today : Sat, August 15, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  115297 تاریخ انتشار:  1399-11-01 - 07:00 تعداد بازدید:  247
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

غفلت عادی‌انگاری و گل به‌خودی جبران‌نشدنی

نویسنده : معصومه کمالوند

یادداشت


 به یک سالگی میهمان ناخوانده و منحوس ویروس کرونا نزدیک شده‌ایم، ویروس مرگباری که چنان دامنگیر سلامتی مردم شده و مرگ‌ها بسان اتفاق‌های روزمره، عادی شده است و چه بسا عزیزانی از دست رفته‌اند که حتی اقوام و گاهی هم خانواده‌هایشان به‌دلیل ابتلا به کرونا و بستری بودن در بیمارستان نتوانستند آنها را برای بار آخر ببیند و به وداعِ هم نرسیدند!
کسب و کار و اقتصاد کشور هم مثل بیمار بی‌تحرکی گوشه خانه افتاده و توان حرکت و رشد ندارد، نان از سفره‌ها محو شد و نشاط اجتماعی هم پژمرد.
جوان‌ها رؤیاهای جشن و عروسی را به خاطره‌ها سپردند و بی‌سروصدا به خانه بخت‌شان رفتند، به این امید که سایه نحس کرونا از سر این خاک کم شود و پیش از تولد نخستین فرزندشان فرصت شادی بازگردد.
نظام آموزشی را هم خانه‌نشین کرد تا دنیای بی‌دروپیکر فضای مجازی کودکان و نوجوانانی که تا پیش از آن از فعالیت در این فضا هشدارشان می‌دادیم حالا خودمان دودستی در این منجلاب به اجبار رهایشان کرده‌ایم! زیرا مدرسه و دانشگاه و... به آن گره خورده است.
براساس آمار رسمی تنها یک روز ۲۱ هموطن در استان مازندران بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند!
این رقم به‌یقین بیش از این بوده است، همچنان که آمار مبتلایان هم بیشتر از آن است که در لیست‌های روزانه وزارت بهداشت اعلام می‌شود(مبتلایان پنهان).
درحالی‌که به‌ظاهر آمار مبتلایان و فوتی‌ها کاهش چشمگیری داشته اما وزیر بهداشت چند روزی است که هشدار می‌دهد و از مردم می‌خواهد که شرایط را عادی نبینند و بی‌خیال تهدید کرونا و کمین آن نباشند.
نمکی گفته است «اگر این بار گرفتار شویم، موج و شدت خیز جدید کرونا در کشور شاید بیشتر باشد، نگرانیم که دوباره با عادی‌انگاری به تله اردیبهشت و خرداد بیفتیم.»
وی اظهار کرده به‌شدت نگران خیز جدید بیماری و آغاز موج چهارم با ارتفاعی به‌مراتب بیشتر از امواج قبلی بوده و هستیم.»
بازگشایی مدارس را هم یک تهدید دیگر در تشدید شرایط و آغاز موج چهارم و درگیری بدتر نسبت به ۳ موج قبل، دانسته و اینکه به هیچ‌عنوان موافق بازگشایی مدارس نیست.
اما ازسرگرفته شدن سفرها و دورهمی‌ها و شلوغی‌ جاده‌ها، خیابان‌ها و مراکز خرید حتی به بهانه هواخوری، این نگرانی‌ها را نسبت به اینکه مردم و مسئولان دچار عادی‌انگاری شرایط شده‌اند، تشدید کرده است.
تجمع و حضور چندساعته مردم در دفاتر پیشخوان، مطب‌های پزشکان، بانک‌ها، بازارهای سنتی شهر که مملو از جمعیت است و آئین‌های شلوغ ختم که این روزها آمارهای ابتلا در این جمعیت‌ها همه را بیش از پیش نگران کرده است و در نهایت مردمی که دیگر تاب یک سال خانه‌نشینی را ندارند و به هر بهانه‌ای می‌خواهند بیرون باشند و قدم بزنند و یا دوستان و اقوام را ببینند! با وجود اینکه برخی مناطق آبی و امن و برخی هم زرد است، اما مناطق شمالی کشور همچنان قرمز و سفر ممنوع اعلام شده است!
اما شرایط فعلی بسان دقیقه ۹۰ بازی است، یک غفلت ممکن است سبب گل به‌خودی شود و موج چهارم را چنان وارد دروازه کند که به گفته مسئولان بهداشت و ستاد کرونا کشور، تبعاتی بس بدتر از ۳ موج گذشته به بار آورد و مردم را برای همیشه به خاک سیاه بنشاند.
کمیته‌های تخصصی که چند ماه پیش از آنها نام برده شد و به‌ظاهر در همان نام، به کما رفت، انتظار می‌رود دوباره فعال و نظارت‌ها جان دوباره بگیرد تا مبادا شرایطی بدتر و غیرقابل پیش‌بینی رنج مردم و مسئولان سلامت را بی‌ثمر کند!


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com