ttttt1405-05-151405-05-25bool(false) 1405-05-151405-05-25bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
يكشنبه - 25 مرداد 1405 - شماره 5485
 


امروز : يكشنبه ، 25 مرداد 1405

Today : Sun, August 16, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  145552 تاریخ انتشار:  1404-09-09 - 09:29 تعداد بازدید:  119
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تقویت اقدامات یا تکرار راه رفته

یادداشت


مدتی است دوباره همدان و اینکه باید در جایگاه واقعی و محوریتی که در تاریخ داشته، باشد مورد توجه قرار گرفته است.

پیش از این در سال ۱۳۸۵ همدان به عنوان مرکز تاریخ و تمدن ایران زمین معرفی شده و در شورای فرهنک عمومی کشور این موضوع تصویب شده بود.

البته  مصوبه دولت عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین برای همدان بود اما در نهایت مرکز تصویب شد.

 موضوعی که بهره‌برداری از آن تنها در حد درج در سربرگ نامه‌ها و نصب بنر و تکرار در سخنرانی‌ها بود در حالی که می شد با تأسیس بنیاد یا موسسه ای تحت این عنوان اقدامات بسیاری را در آن برای معرفی همدان و پژوهش درباره آن سامان داد.
این کم کاری‌ها دلیلی شده تا پیشنهادهای جدید همواره مطرح شود.

 از جمله وزیر امور خارجه در سفر آبان ماه امسال به همدان از همدان به عنوان  محور دیپلماسی استانی در شمال‌غرب کشور یاد کرده است. عراقچی با بیان اینکه همدان از نظر موقعیت جغرافیایی، زیرساخت‌های صنعتی، گردشگری و ظرفیت علمی می‌تواند مرکز ثقل دیپلماسی منطقه شمال‌غرب کشور باشد، افزود: همدان باید نقش فعال‌تری در برگزاری نشست‌های اقتصادی و همکاری‌های بین‌المللی ایفا کند.

وی  با تأکید بر ظرفیت‌های ویژه همدان در گردشگری مذهبی، صنایع دانش‌بنیان و کشاورزی گفته: همدان به‌دلیل پیشینه تاریخی و موقعیت ارتباطی خود می‌تواند به مرکز تعامل اقتصادی و فرهنگی با کشورهای منطقه تبدیل شود.

پیش از وزیر امور خارجه وزیر میراث فرهنگی نیز در سفری که به همدان در آبان‌ماه سال سال گذشته داشت، خواستار دائر شدن مرکز مطالعات تمدن غرب کشور در همدان شده بود.

چند روز پیش هم استاندار در نشست با اعضای دانشنامه همدان بر تشکیل مرکز همدان‌شناسی با الگوگیری از تجربه استان‌های پیشرو و تسریع در تدوین اساسنامه آن تأکید کرده بود.

البته در دولت یازدهم نیز  بنیاد ایران‌شناسی شعبه همدان  که در واقع همان بنیاد همدان شناسی است، راه‌اندازی شد و مکانی در ابتدای خیابان شریعتی به آن اختصاص یافت اما اکنون فعالیت‌های آن کمرنگ شده است.

با این اوصاف و در شرایطی که پیشنهادها برای راه انداری و تأسیس مراکز و بنیادهایی با محوریت همدان افزایش یافته لازم است روند طی شده با دقت مرور شود و از تکرار پیشنهادها و راه‌های رفته پیشگیری شده و اقدامی در خور نام همدان انجام شود.

روشن است دولت در شرایط سخت بودجه‌ای با راه‌اندازی بنیاد جدید موافقت نخواهد کرد پس لازم است در تقویت  آنچه تاکنون انجام شده در استان حرکت شود.

بر این اساس با توجه به اینکه رئیس بنیاد ایران شناسی اعلام کرده توجه به شعب استانی، از اولویت‌های دوره جدید فعالیت بنیاد ایران‌شناسی است، لازم است از این فرصت استفاده و با دعوت از علی‌اکبر صالحی، رئیس بنیاد ایران‌شناسی به همدان شرایط  تقویت جایگاه علمی و فرهنگی همدان در عرصه ایران‌شناسی را در همکاری با وی که شخصیتی فرهنگی و علمی است، تقویت کرد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com