ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : جمعه ، 23 مرداد 1405

Today : Fri, August 14, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  115101 تاریخ انتشار:  1399-10-23 - 07:00 تعداد بازدید:  201
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کرونا را در راند سوم به گوشه رینگ رانده‌ایم

نویسنده : مهدی ناصرنژاد

یادداشت


  ویروس کرونا اگر چه با تغییر چهره‌های گوناگون همچنان در جهان به آزار و اذیت انسان‌ها ادامه می‌دهد، ولیکن این روزها براساس اعلام منابع مسئول، کشورمان پس از تحمل 3 دوره بحرانی از گسترش شدید این بیماری، خوشبختانه هم‌اینک وارد دوران نزول آلودگی به ویروس کرونا شده و آمار مرگ‌ومیر بیماران کرونایی به نسبت آبان‌ماه گذشته به حدود یک‌پنجم کاهش یافته است.

مسئولان کشور و در رأس آن وزارت بهداشت و درمان و کادر درمانی که تمام همت و تلاش خود را برای مقابله با گسترش ویروس مرگبار کرونا گذاشته‌اند، با وجود موفقیت در مهار نسبی این بیماری در ماه‌های اخیر بارها اعلام کرده‌اند، شیرینی مهار ویروس کرونا وقتی لذت‌بخش خواهد بود که آمار روزانه افراد مبتلا و فوتی‌های ناشی از آن به رقم صفر برسد و رنج و آلام هموطنان از این بلای مرموز پایان بگیرد.


اوج‌گیری و ورود قاره آمریکا و بسیاری از کشور‌های اروپایی به مرحله جدید و برهه‌ای سخت و خطرناک از ویروس کرونا، در مقابل موفقیت کشورمان برای مهار نسبی آن این پرسش را پیش می‌آورد که چه عواملی باعث چنین تفاوت و دوگانگی عمل ویروس کرونا در نقاط مختلف جهان به‌ویژه کشور عزیزمان ایران با اروپا و آمریکا شده است؟


در این زمینه بد نیست یادآوری کنیم که به‌رغم علائم آشکار و پنهان بسیار ویروس کرونا با سایر بیماری‌های ناشی از ویروس‌های عفونی، از جمله آنفلوآنزا و دیگر سرماخوردگی‌های شایع، اما در مدت بیش از یکسال از همه‌گیری ویروس در جهان این نتیجه آشکار به‌دست آمد که اگرچه اغلب بیماری‌های عفونی ناشی از ویروس سرماخوردگی و آنفلوآنزا فصلی هستند و عمدتاً در فصول سرد شایع می‌شوند، اما کرونا در چهارفصل گذشته ثابت کرده است که یک بیماری فصلی نیست و سرمای 30 درجه زیر صفر مناطق قطبی و نزدیک آن تا گرمای حدود 40 درجه بالای صفر مناطق حاره کره زمین برای آن هیچ فرقی ندارد!


علاوه‌بر این کرونا هم‌اینک چهارفصل تمام نقاط جهان را با گسترش سایه شوم خود درنوردیده است و به همین دلیل هرگز نمی‌توان به تغییر فصل برای کاهش ویروس کرونا دل بست و این همان نکته باریک‌تر از مو است که دانشمندان در علت‌یابی ظهور ویروس به‌عنوان یک عامل کلیدی و با دقت‌نظر فراوان بر آن تأکید دارند.


شنیده می‌شود، تغییرات رفتاری اقلیم‌ها در سطح کره زمین و دگرگونی‌هایی که با دخالت مستقیم انسان یا شرایط نوظهور آب‌وهوایی در وضعیت زیست‌محیطی ایجاد می‌شود، یکی دیگر از فاکتور‌های مهمی است که در مطالعات دانشمندان ویروس‌شناس جهان برای پی بردن به ریشه و علت طغیان ویروس کرونا بررسی می‌شود.


اما آن چیزی که تا این مرحله از پیشرفت و از سویی مجهول ماندن هویت واقعی ویروس کووید-19 شناسایی شده و قطعیت یافته، این است که عامل انسانی موجب گسترش دامنه شیوع کرونا در تمام جهان است و هر کجا تاکنون مردم مراقبت از خود و شیوه‌نامه‌های بهداشتی را انجام داده و رعایت کرده‌اند، تاخت و تاز کرونا هم کمتر بوده است. قطعا در هفته‌های اخیر که کرونا در کشورمان سیر نزولی گرفته است، این قشرهای مردم بوده‌اند که مجدانه وارد صحنه مقابله با کرونا شده‌اند و هر هموطن و شهروندی در این پویش ملی نقش مؤثری به عهده داشته است.

ظواهر امر و رفتار بیشتر مردم نیز در عرصه‌های اجتماعی همین واقعیت را نشان می‌دهد و ماسک این روزها به نماد همبستگی ملی تبدیل شده است؛ همزمان و همراه و شانه به شانه مردم نیز این کادر پزشکی و درمان و همچنین آن‌دسته از مدیران دلسوز و لایق و خدمتگزار این مرز و بوم هستند که در ماه‌های اخیر بیشتر از هر زمان دیگر ازخودگذشتگی و همت به خرج دادند و خدای ناظر و دادگر را از خود و با کردار و افکار خود برای نجات مردم کشور از بلای کرونا، راضی کردند و نتیجه‌ای رقم خورد که باید برای آینده و کم و کیف مبارزه با کرونا در کشورمان سرمشق قرار گیرد و نتیجه اینکه کرونا هنوز هست تا وقتی که یک انسان آلوده به کرونا در جهان وجود دارد.

حال چنانچه این بازی را شل بگیریم، باری دیگر سیلی محکم‌تری خواهیم خورد که نقش و دردش به‌راحتی التیام نخواهد یافت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com