ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : جمعه ، 23 مرداد 1405

Today : Fri, August 14, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  105706 تاریخ انتشار:  1398-11-20 - 10:38 تعداد بازدید:  247
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

داغ شدن رقابت درون جناحی

یادداشت


  1- از روزی که اصولگرایان از ائتلاف گسترده و فراگیر با مشارکت تمامی گروه‌های اصولگرا تحت عنوان ائتلاف نیروهای انقلاب سخن گفتند، برخی این اقدام را در فضای سیاسی ایران اقدامی غیرممکن خوانده و رقابت حداقل 2 لیست از اصولگرایان در انتخابات را پیش‌بینی کردند.
این افراد بر این باور بودند که اصولگرایان اگرچه همه اصولگرا خوانده می‌شوند اما اختلافات برخی گروه‌ها با کلیت اصولگرایان بیشتر از آن است که بتوانند در موضوعی مهم چون انتخابات، ائتلاف کنند.
2-ائتلاف معمولا در برابر ائتلاف معنا دارد به این معنی که اگر رقیب ائتلاف منسجم و قدرتمندی داشت، ائتلاف در جناح مقابل هم معنی دارد و اگر چنین نبود ائتلاف هم بی‌معنی است.
از این زاویه اعلام اصلاح‌طلبان بر نبود امکان ائتلاف و ارائه لیست در انتخابات، دلیلی شد تا اصولگرایان راحت‌تر به فکر رقابت با هم با تشکیل ائتلاف‌های جدید یا به صورت مستقل باشند.
3- از گروه‌هایی که از ابتدا پیش‌بینی می‌شد در ائتلاف اصلی اصولگرایان نمانند، جبهه پایداری بود.
این جبهه که در فراخوانی، توانسته بود تقریبا تمامی نیروهای شاخص خود را وارد عرصه انتخابات کند، از ابتدا مشخص بود که با برنامه و برای رقابت با داوطلبان دیگر تشکل‌ها برای حضور در مجلس آمده است و چنین هم شد.
4- بدشانسی جبهه پایداری در استان این بود که دبیر آن به دلیل استعفا ندادن از عضویت علی‌البدل در شورای شهر همدان رد صلاحیت شد تا این جبهه که امید بسیاری داشت با فعالیت‌های سیاسی و رایزنی‌های وی بتواند هر دو گزینه اصلی ائتلاف اصولگرایان را از نیروهای جبهه پایداری قرار دهد، شاهد قوت گرفتن داوطلبی در این ائتلاف باشد که تمام تلاش خود را برای فاصله انداختن بین او و ائتلاف به کار برده بود.
5- خروج جبهه پایداری از ائتلاف نیروهای انقلاب پس از مشخص شدن تقریبی داوطلبان اصلی آن در همدان، اگرچه قابل پیش‌بینی بود و نیازی به بهانه هم نداشت اما اقدامی برای هزینه نکردن نام و منابع این جبهه برای داوطلبان اصلی مورد حمایت ائتلاف نیز هست.
آنها با این تصور آمده بودند که می‌توانند تغییراتی را در حمایت از اصولگرایان شناخته شده و میانه‌رو به سمت اصولگرایان ناشناس و نزدیک به جبهه ایجاد کنند، اما ردصلاحیت دبیرکل این تشکل این روند را ناکام گذاشت.
6- بیانیه خروج جبهه پایداری اما بی‌واکنش نمانده و دبیر ائتلاف در مطلبی کوتاه که در فضای مجازی منتشر شده این جدایی را به پریدن گنجشکی از درخت که درخت حتی متوجه آمدن و رفتن آن نمی‌شود، تشبیه کرده و آنها را انحصارطلب خودخواه خوانده و از دبیر جبهه پایداری به عنوان شیخ غیربومی یاد کرده است.
البته این واکنش تند می‌تواند به دلیل تلاش جبهه پایداری برای زیرسؤال بردن انتخابات درون ائتلافی اصولگرایان استان و تخریب داوطلب دارای بیشترین رأی در انتخابات درونی این ائتلاف باشد.
7- فارغ از این کنش و واکنش‌ها، دفاع‌ها و نقدها بر حرکت جبهه پایداری، اقدام این جبهه در فعالیت حزبی نشان از فعالیت تشکیلاتی و منسجم در این سال‌ها داشته و ارائه لیست از سوی این تشکیلات که آیت ا... مصباح یزدی چهره معنوی آنهاست، می‌تواند صحنه رقابت انتخاباتی در استان را گرم کرده و تمایزات اصولگرایان با هم و میزان گرایش مردم به هر اندیشه را در انتخابات مشخص کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com