ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : جمعه ، 23 مرداد 1405

Today : Fri, August 14, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  107322 تاریخ انتشار:  1399-01-19 - 07:00 تعداد بازدید:  155
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اعتمادهای دردسرساز!

یادداشت


 سرانجام سخنگوی وزارت بهداشت ایران سخن به انتقاد از چینی‌ها گشود تا اعتراف کند اعتماد این وزارتخانه به اطلاعات و روش‌های منتشره مهار کرونا توسط چین، بی‌جا بوده و چین تنها فریبکاری در این زمینه داشته و کشورها را به سمت پذیرش کرونا به‌عنوان ویروسی با عوارض شبیه آنفولانزا برده است!
این اعتماد سبب شده که کشورها فکر کنند این ویروس هم مانند آنفولانزا ۲ ماه زمان از آنها خواهد گرفت و سپس به‌دنبال کار خود خواهد رفت اما چنین نشده است.
این انتقاد تنها نمونه‌ای از اعتمادهای دردسرساز کشور ما به چین و کشورهای دیگر به اصطلاح دوست در سیاست خارجی است.
آنچه بر سر صنعت خودروسازی  یا صنعت نفت کشور آمد نتیجه اعتمادهایی این‌چنینی بود که تصور می‌شد کشورها به‌‌خاطر منافع خود هم شده از مشارکت و سرمایه‌گذاری در این صنایع ایران عقب نخواهند نشست اما برخی از کشورهای دوست، پیش‌از تحریم‌ها فرار را بر قرار ترجیح دادند و چنان رفتند که انگار اصلا نبوده‌اند!
ما ایرانی‌ها انسان‌های خوش‌قلبی هستیم و زود اعتماد می‌کنیم اما در روابط بین‌الملل، اعتماد از روی خوش‌قلبی نیست و باید دیگر، تجربه‌های تاریخی به ما ثابت کرده باشد که دوستان در روابط بین‌الملل بر اساس منافع گرد هم می‌آیند و عشق و علاقه در این روابط بی‌معنی است و اعتماد باید با کار کارشناسی دقیق و درست و مستند باشد.
اعتماد یک وزارتخانه علمی به کشوری که هنوز از اتهام انتشار عمدی این ویروس مبری نشده و پذیرش روش‌ها و اطلاعات آن، امروز وضعیتی را ایجاد کرده که فریبکاری چینی فراموش شده و در شرایطی که وضعیت تثبیت نشده‌، بازگشایی‌ها آغاز شده است.
انتقاد یا حمایت از چین هم در این شرایط کارساز نیست زیرا کشورها در شرایط عادی هم به پیشبرد سیاست‌های خود فکر و آن را اجرا می کنند و در شرایط بحران این مسأله در اولویت قرار می‌گیرد.
چین را فریبکار بدانیم یا حامی، دردی از مردم ما دوا نمی‌کند و باید فکری به حال این مردمی کرد که مانند مسئولانی که به چین بی‌اعتماد شده‌اند، به برخی مسئولان بی‌اعتماد شده و برخی از آنها به کرونا بی‌باور شده‌اند.
وضعیت این روزهای تفرجگاه‌های در دسترس، خیابان‌ها و صنوف فراری از محدودیت، نشانگر افزایش این بی‌اعتمادی و بی‌باوری است.
پیش‌بینی می‌شد که ورود ویروس کرونا به ایران تحت شرایط سخت‌ترین و ظالمانه‌ترین تحریم‌ها، شرایط سختی را ایجاد خواهد کرد و سخنان مسئولان نیز از این شرایط سخت حکایت دارد هرچند با فداکاری و ایثار کادر درمانی شرایط درمانی و کنترل تاکنون در ایران بهتر از دیگر کشورها بوده است.
با این حال روند بی‌باوری به کرونا در برخی مسئولان و مردم با اولویت‌دهی به اقتصاد و حضور در اجتماع و طبیعت و تفریح که پس‌از تعطیلات نوروز آغاز شده می‌تواند تمام فداکاری‌ها و ایثار کادر درمان کشور را به هدر داده و دامنه بحران را افزایش دهد.
در این شرایط بهتر است مردم با اعتماد به کادر دلسوز و فداکار بهداشت و درمان کشور، به خود و خانواده خود و همدیگر رحم کرده  و با رعایت مهم‌ترین اصل در قطع زنجیره انتقال، حضور یافتن حداقلی و به ضرورت در بیرون از خانه، زنجیره انتقال را قطع و به کنترل ویروس کرونا کمک کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com