ttttt1405-05-161405-05-26bool(false) 1405-05-161405-05-26bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 26 مرداد 1405 - شماره 5486
 


امروز : دوشنبه ، 26 مرداد 1405

Today : Mon, August 17, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  145849 تاریخ انتشار:  1404-09-29 - 07:00 تعداد بازدید:  57
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

باران آمد دلیل باران

نویسنده : مهدی ناصرنژاد

یادداشت


در فرهنگ و ادبیات ایرانی هر مظهر زیبایی و طراوت و برکت و نشانه بقای حیات، با مصداقی از همان سنجیده می شود، آنچنان که وجود و حقیقت آفتاب با هیچ مظهری بجز خود آفتاب قابل قیاس نیست و هر شاخه گلی سحر انگیز را قیاسی نمی باشد مگر تجسم شکوفه ای تازه شگفته در هنگامه تلألو قطره های زلال شبنم از پس شبی بارانی و صبحگاهی به نم نشسته ! اینک ترنم باران بر کوه و دشت و خاک تشنه این سرزمین، سر آغاز رویش همه زیبایی ها در عرصه حیات طبیعت است و گمان که باران آفتاب را هم در پس ابرهای سخاوتمندی که این روزها با آسمان عبوس شهر ما به بزم آشتی نشسته اند، به قضاوت لطافت و حضور با اقتدار خویش دعوت کرده است و در چنین بزم شادی و شور، زمزمه این است که چو آفتابی که دلیل آفتاب می آید، باران هم آمد دلیل باران! 

سالها که بجای خود، ولیکن ماه‌های بهت آور خشکی و بی بارانی و خست  آزار دهنده پاییز امسال در پهنه های وسیعی از کشورمان می‌رفت تا بذر حنظل در گام تشنه زمین برویاند و سفره های برکت و طعام زندگانی از خانه ها و قرار ها برچیند تا اینکه سرانجام چشمه های پر مهر باران در اعماق آبی آسمان جوشید و ابرهای بی رمق را یکبار دیگر به خروش و ریزش باران رحمت آورد . خشکسالی پاییزی که در این واپسین روزهای خود عرق شرمندگی از چهره تب آلود زدود و چون آذر گونه به طبیعت و طینت پر سخاوت خویش بازگشت، قلب بسیاری از خاک نشینان جای جای ایرانمان را به وجد آورد و با طراوتی شوق انگیز دوستداران تشنه باران را شکرگذار رحمت الهی ساخت.

شادی و رضایت مردم همدان از باران رحمت در روز چهارشنبه ( ۲۶ مهر ماه) که برغم پیش بینی های کارشناسان سازمان هواشناسی، شاید هم ناباورانه بذل باران و دانه های مداوم و رقصان برف را بر سر و روی خود و صحن و بام خانه ها گذرگاه های به آب نشسته شهر لمس کرده و به تماشا بودند، ذوق و شوقی از خود بروز داده و به نمایش می‌گذاشتند که دیدنی و گفتنی بود و انگاری پس از انتظاری طولانی مدت عزیزی را به استقبال و دیدار آمده اند و سرما و سر و لباس سراسر خیس از باران و برف برایشان اهمیت ندارد و بر شادی های خالصانه آنان می افزاید! 

بارندگی‌های نسبتا خوب و امیدوار کننده امروز در هر کوی و برزن شهر همدان گویی به مردم بشارت می داد که فصلی خشک توأم با بیماری های ویروسی که معمولا نزد عامه مردم ره آورد پایداری و خشکی و آلودگی هوا دانسته می شود، به پایان رسیده و در تداوم آن زمستان پر بارشی را نیز در پیش خواهند داشت. 

همچنین در نخستین برف پاییزی امسال که عبور و مرور مردم در سطح معابر شهر همدان را با مشکل همراه کرده بود، این اغلب کسبه و مغازه داران در محدوده میدان پر رفت و آمد مرکزی بودند که با وجود کسادی بازار خود، بارندگی را به دوستان و همسایگان تبریک می گفتند و گویی یک اتفاق پر بارش و خوب را حداقل برای چند روز بارندگی در میانه خشک سالی کم سابقه امسال، به رونق کسب و کار معمول برای خویش و خانواده‌های خویش ترجیح می دهند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com