ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : جمعه ، 23 مرداد 1405

Today : Fri, August 14, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  115570 تاریخ انتشار:  1399-11-13 - 10:06 تعداد بازدید:  274
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

همدان در گام دوم انقلاب

یادداشت


 1- در 22 بهمن سال 97 رهبر معظم انقلاب بیانیه مهم گام دوم انقلاب را صادر فرمودند که به یکی از مهم‌ترین مباحث دوستداران انقلاب تبدیل شد و هر کس از ظن خود به تحلیل و ارزیابی این بیانیه اقدام کرد.
در بیان ویژگی‌ها و شاخص‌های این بیانیه مهم در استان و کشور مطالب بسیاری گفته شد اما در چگونگی اجرای این بیانیه و دستیابی به اهداف مهم آن کمتر مباحثی مطرح شده و نیاز است در این زمینه دستگاه‌ها و نهادهای مسئول پس از 2 سال از صدور بیانیه ورود جدی‌تری داشته باشند.

2- در بیانیه گام دوم انقلاب به‌صورت شفاف آرمان بزرگی برای انقلاب اسلامی با عنوان «ایجاد تمدن نوین اسلامی» بیان شده است. تمدن نوین اسلامی در جمله رهبر معظم انقلاب با این تعبیر آمده است: «انقلاب اسلامی اینک وارد دومین مرحله خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی شده است. عزیزان از انقلاب خود حراست و آن را هرچه بیشتر به آرمان بزرگش که ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی است، نزدیک کنید.»
این آرمان به این دلیل برای استان همدان مهم است که استان همدان مدت‌ها است با عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران شناخته می‌شود و انتظار است در تمدن‌سازی جدید نیز نقش‌ محوری ایفا کند و محور ایجاد تمدن نوین اسلامی باشد.

3- مخاطب اصلی بیانیه جوانان به‌عنوان آینده سازان انقلاب اسلامی هستند. جوانان می‌توانند موتور محرکه کشور در بخش‌های مختلف باشند که رهبر معظم انقلاب در این بیانیه حتی به جزئیاتی درباره اهمیت و نقش جوانان اشاره فرموده‌اند.
ایشان در بیانیه گام دوم انقلاب تصریح می‌کنند که نیمی از جمعیت کشور جوان هستند و حدود ۲۶ میلیون نفر، ۱۵ تا ۴۰ سال سن دارند و از این بین ۱۴ میلیون نفر دارای تحصیلات عالیه هستند. این جوانان در فضای معنوی پس از انقلاب اسلامی متولد شده‌اند و ظرفیت بسیار خوبی برای کشور هستند که کشور با توجه به این جوانان می‌تواند مشکلات پیش روی خود را برطرف کند و از چالش‌ها، مخاطرات و بحران‌های احتمالی آتی عبور و آنان را مدیریت و تبدیل به فرصت کند.
به هین دلیل باید در استان اعتماد به جوانان بیشتر از گذشته شود و در انتصابات به جوانان توجه جدی شده و راه ورود آنها به عرصه انقلاب با واگذاری میدان از سوی نسل اول انقلاب به آنان باز شود.

4- در استان باید شرایطی فراهم شود که ارزش‌ها و شعارهای جهانی انقلاب، استقلال، آزادی، عدالت و معنویت، اخلاق، عزت، عقلانیت و برادری به‌خوبی محقق شود و جامعه بر محور این ارزش‌های برخاسته از دین پیش برود، به‌طوری‌که استقلال در کنار آزادی و آزادی در کنار عدالت و عدالت در کنار معنویت و معنویت در کنار اخلاق و اخلاق در کنار عزت و عزت در کنار عقلانیت و عقلانیت در کنار برادری باشد.
اگر چنین شود گام دوم انقلاب قابلیت تحقق در استان خواهد یافت.

5- به گفته یکی از اساتید علم ارتباطات، برای محقق ساختن بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی باید از منظر و بستر رسانه‌ها استفاده کنیم. امکان ندارد در تحقق سرفصل‌های مختلف همچون «علم و پژوهش»، «معنویت و اخلاق»، «اقتصاد»، «عدالت و مبارزه با فساد»، «استقلال و آزادی»، «عزت ملی، روابط خارجی و مرزبندی با دشمن» و «سبک زندگی» که رهبری در بیانیه بدان اشاره داشته‌اند، موفق باشیم بدون اینکه از ابزارهای رسانه‌ای و فضای مجازی استفاده کنیم. اگر امروز شاهد فساد، تبعیض و فقر هستیم و اینکه در گذشته دچار خطاها و غفلت‌هایی شده‌ایم و از ظرفیت‌هایمان در حوزه‌های مختلف به‌خوبی استفاده نکرده‌ایم، به‌دلیل این است که رسانه‌ها رسالت خود را به خوبی انجام نداده‌اند و مسئولان را وادار به پاسخگویی نکرده‌اند.
توصیه این استاد که در همدان نیز قابلیت اجرایی دارد این است که؛ رسانه‌ها درباره بیانیه گام دوم انقلاب پیوست رسانه‌ای داشته باشند و از مسئولان بخواهند که برای تحقق بیانیه، پیوست اجرایی داشته و پیگیر اجرایی شدن آن باشند.

6- در سطح استانی آنچه اهمیت دارد استفاده از مدیران خلاق، ساعی و جهادی و عدالت‌طلب در گام دوم انقلاب به جای برخی مدیران خسته، ریاکار و اشراف‌زاده است. این اقدام برکات بسیاری دارد و می‌تواند کفه‌ عدالت در تقسیم امکانات عمومی استان را سنگین کرده و از بی‌عدالتی‌های موجود بکاهد.
جناح‌گرایی، قبیله‌گرایی و بی‌توجهی به شاخص‌هایی که مدیران و مسئولان مجری گام دوم انقلاب باید دارا باشند برخلاف این بیانیه مهم بوده و موجب خسران خواهد بود.

7- رهبر معظم انقلاب در این بیانیه 7 توصیه مهم به جوانان داشته‌اند. علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی،عزت ملی و مرزبندی با دشمن و روابط خارجی و سبک زندگی توصیه‌های مهم رهبر انقلاب به جوانان بوده است.
در تحقق این توصیه‌های مهم دستگاه‌های مسئول استانی لازم است برنامه اجرایی ارائه و از جوانان استان در تحقق آنها حمایت کنند.
اهداف گام دوم انقلاب به‌خوبی از سوی رهبر معظم انقلاب مشخص شده و با همت جوانان و حمایت نسل اول انقلاب دست‌یافتنی است و در استان هم اهداف در سطح استان قابلیت پیگیری و اجرایی شدن دارد، به شرط آنکه از بحث درباره اصل بیانیه خارج و به بخش چگونگی عملیاتی کردن آن در استان وارد شویم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com