ttttt1405-05-151405-05-25bool(false) 1405-05-151405-05-25bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
يكشنبه - 25 مرداد 1405 - شماره 5485
 


امروز : يكشنبه ، 25 مرداد 1405

Today : Sun, August 16, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  134519 تاریخ انتشار:  1402-07-06 - 08:22 تعداد بازدید:  136
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سبقت مالیات

یادداشت


 آنچنان که رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرده؛ درآمدهای مالیاتی ۶ ماه اول امسال، بیش از ۲ برابر درآمدهای نفتی شده است.

سید محمد هادی سبحا‌نیان در فضای مجازی نوشته است؛ این دستاورد بزرگ دولت در راستای کاهش وابستگی به نفت و تامین مالی پایدار و غیرتورمی با تمرکز بر مالیات‌ستانی از دانه‌درشت‌ها و مبارزه جدی با فرار مالیاتی است.

وی در زمانی که معاون وزیر اقتصاد بود نیز اعلام کرده بود؛ بیش از ۲ میلیون مودی جدید مالیاتی شناسایی شده و تمامی اینها در راستای برقراری عدالت مالیاتی و کاهش فشار مالیاتی بر تولید کنندگان در کشور است.

با توضیح سبحا‌نیان مشخص می‌شود؛ این اقدامات نشان می‌دهد که دولت سیزدهم توانسته آرزوی دیرین بسیاری از ایرانیان مبنی بر فاصله گرفتن بودجه از نفت و اداره کشور با مالیات را محقق کند.

در این راه سازمان امور مالیاتی که دچار تحول شده لازم است مسیر تحول را ادامه دهد.

سبحانیان  در نشست هم‌اندیشی حوزه هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور نیز گفته بود؛ نظام مالیاتی تکالیف بسیار سنگینی دارد و در دوره تحولی خود است. نظام مالیاتی نظام سنتی بوده که به همین جهت چالش‌های زیادی داشته است.

خروجی این رویکرد بی‌عدالتی و نارضایتی است. گذر از این نظام به یک نظام هوشمند و داده مبنا نکته‌ای است که در سیاست‌های بالادستی و قوانین جدید بر آن تاکید شده است.امیدوار هستم برندی که پس از این دوره از سازمان باقی ماند این باشد که در این دوره با فرارهای بزرگ مالیاتی برخورد شد.

او پیش از این نیز بر فرهنگ‌سازی پرداخت مالیات تاکید کرده بود و گفته بود؛ باید بتوانیم اطلاع‌رسانی‌ها را افزایش، و فرهنگ مالیاتی را توسعه دهیم. ضمن اینکه باید جامعه نخبگانی را درگیر کنیم و بحث مالیات را به یک مطالبه اجتماعی تبدیل کنیم.

باید این موضوع را تبیین کنیم که مالیات حقه، در حقیقت جزو حقوق ملت است و مالیاتی که اخذ می‌شود صرف عمران و ساخت زیرساخت‌ها می‌شود و اخذ مالیات سبب افزایش رفاه و آسایش برای کل حاکمیت می‌شود. این موضوع باید مطالبه مردم باشد تا بتوانیم مالیات را اصولی، عادلانه و شفاف اخذ کنیم و برای رفاه مردم هزینه کنیم.

با این اوصاف به نظر می‌رسد سبحا‌نیان توانسته در راهی که ترسیم کرده به خوبی حرکت کند هر چند هنوز فرار مالیاتی زیاد است و هنوز جاذبه دلالی از جاذبه تولید بیشتر است و دلالان همچنان راه‌های فرار مالیاتی را به خوبی بلدند.

در کنار این باید به این نکته توجه داشت که لازمه فاصله گرفتن از نفت و‌اتکا به درآمدهای مالیاتی پاسخگو بودن دولت‌ و تمامی نهادهایی که از بودجه ارتزاق می‌کنند، به مردم است زیرا رانت نفت و درآمدهای نفتی که دولت‌ها را از پاسخگویی می‌رهاند، به پایان رسیده و اکنون گزارش به مالیات دهندگان به نفع حاکمیت مردم‌سالاری خواهد بود.

به همین دلیل افزایش درآمدهای مالیاتی به تحکیم مردم سالاری در کشور نیز منجر خواهد شد زیرا فردی که از درآمد خود مالیات می‌دهد نسبت به نوع هزینه کرد آن توسط دولت بی‌تفاوت نخواهد بود و این تقاضای شفافیت و پاسخگویی همان نظارت مردم بر دولت مردم است که بهترین نوع نظارت در عرصه نظام‌های سیاسی است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com