ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : جمعه ، 23 مرداد 1405

Today : Fri, August 14, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  126440 تاریخ انتشار:  1401-06-20 - 13:39 تعداد بازدید:  216
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

قضا در تولد!

یادداشت


 امروز بر اساس آنچه در شناسنامه بنده نوشته شده، سالروز تولدم است، روزی که هر سال تکرار می‌شود و یادآور آغاز تلاشی در این جهان برای رسیدن به کمال و سعادت است.
اما امسال این روز یک تقارن جالب دارد و آن هم دعوت اینجانب به دو دادگاه برای پاسخگویی به دو شکایت مجزا در این روز است.در این سال‌های زندگی به لطف روزنامه‌نگاری، دادگاه و پاسخگویی به قاضی و تلاش برای تبرئه بخشی از اوقات کاری بنده را تشکیل داده است.
بخشی پرهیجان و وقت‌گیر که در تمامی موارد به تبرئه و در اکثر موارد به یافتن دوستانی جدید منتهی شده است و پذیرفته‌ام که تا زمانی که در این شغل هستم، گریزی از پاسخگویی به شکایات و توضیح برای دادگاه و تلاش برای تبرئه نیست و باید هر لحظه آماده حضور در دادگاه باشم.
هر چند حضور در روز تولد در دادگاه برایم جالب بود زیرا روزی را که معمولاً همگان با خانواده می‌گذرانند باید در محیط قضا سرکنم و باز هم تلاشی نو برای اثبات نادرستی شکایت از رسانه و خودم داشته باشم البته حضور در جمع قضات و کارکنان دادگستری همواره برای بنده درس آموز و شیرین بوده است.
سالهاست همه اصحاب قدرت درباره مذموم بودن شکایت از رسانه‌ها داد سخن سر می‌دهند و دعوت به پرهیز از این اقدام می‌کنند، هر‌چند  بنده بارها در اوج این توصیه به پرهیزها، گرفتار پاسخگویی به شکایت اصحاب قدرت از رسانه بوده‌ام.
شکایت مسئولان از رسانه‌ها را ظلم به رسانه تفسیر کرده‌اند زیرا مسئولان امکان توضیح و انتشار آن از رسانه و دوری از شکایت را دارند اما در مواقعی ترجیح می‌دهند رسانه‌ را درگیر فضای شکایت کنند.
این سخن به معنی آن نیست که افرادی که مسئول نیستند یا اکنون در مسئولیت نیستند امکان پاسخگویی ندارند بلکه قانون برای آنها هم این مسیر را مشخص کرده است اما معمولا اولین راه که به ذهن مسئول و غیر مسئول در برابر رسانه خطور می‌کند، اعلام شکایت در دستگاه قضا است و نمی دانم چرا در شرایطی که همه خود را اهل گفت‌و‌گو و مدارا معرفی می‌کنند، چرا در برابر رسانه که ابزاری برای گفت‌وگو و خروج از تک گویی در جامعه است، چنین رفتار نکرده و با شکایت رسانه را برای توضیح به دادگاهی فرا می‌خوانند که اولین توصیه آن گفت‌وگو و مدارا برای حل و فصل موضوع است.
شکایت از یک رسانه وقتی تکرار می‌شود زمانی را که مدیر آن رسانه باید به اجرای سیاست‌های توسعه‌ای اختصاص دهد، گرفته و در نتیجه توسعه آن رسانه با سرعت معقولی پیش نخواهد رفت.
از سویی دیگر فضای مجازی با تمام فواید آن برای رسانه‌ها رهاوردی قابل تأمل چون افزایش شاکیان را نیز به دنبال داشته است گویی هر فضای جدیدی برای رسانه‌ها شاکی به ارمغان می‌آورد و مدیران رسانه‌ها باید به دریافت شکایت از هر فضایی عادت کنند.
روزنامه‌نگاری کار سختی است کاری که در آن نه شب و نه روز برای روزنامه‌نگار معنی ندارد و در کنار این سختی باید مراقب فشار مضاعفی بود که به رسانه بار می‌شود.
حال همزمانی سالروز تولد با حضور در دادگاه نشان‌دهنده سختی های این شغل و فشارهای خارج از اصول کاری  است و بار دیگر اثبات می‌کند؛ تنها افراد عاشق می‌توانند وارد روزنامه‌نگاری شده و دوام آورند.
به قول  حضرت حافظ:
هر که شد محرمِ دل در حرمِ یار بِمانْد
وان که این کار ندانست در انکار بِمانْد
از صدایِ سخنِ عشق ندیدم خوشتر
یادگاری که در این گنبدِ دَوّار بِمانْد


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com