ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : جمعه ، 23 مرداد 1405

Today : Fri, August 14, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  113761 تاریخ انتشار:  1399-09-06 - 07:00 تعداد بازدید:  226
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

غول بزرگ روی نیمکت والیبال ایران

یادداشت


 «ولادیمیر آلکنو» یکی از بزرگ‌ترین مربیان حال حاضر والیبال جهان هدایت تیم ملی ایران را برعهده گرفت. می‌توان حتی او را بزرگ‌ترین مربی خارجی تاریخ ورزش ایران نیز نامید.
به گزارش ایرنا، وقتی المپیک توکیو به تعویق افتاد، فدراسیون والیبال خیلی زود برای تغییر کادر فنی تیم ملی دست به‌کار شد و قرارداد ایگور کولاکوویچ را فسخ کرد. محمدرضا داورزنی که در سال‌های ریاستش بر فدراسیون والیبال همواره اهداف بزرگی را در سر داشته است، این‌بار هم از رسیدن ایران به مرحله نیمه‌نهایی المپیک حرف می‌زد و اعتقاد داشت که برای رسیدن به این هدف بزرگ، به یک سرمربی بزرگ هم نیاز دارد.
بدون شک آلکنو در کنار برناردو رزنده و خولیو ولاسکو، بزرگ‌ترین و صاحب‌نام‌ترین مربیان والیبال جهان محسوب می‌شوند. فدراسیون با هر 3 نفر برای حضور در ایران مذاکره کرد. ولاسکو که خود را از مربیگری بازنشسته کرده و به دلایل شخصی و خانوادگی هم قصد خروج از ایتالیا را ندارد. رزنده هم نمی‌خواهد برزیل را ترک کند. تنها گزینه باقی‌مانده آلکنو بود که پارسال به‌دلیل توصیه پزشکان مربیگری را ترک کرده بود اما در میانه فصل به سمت خود در زنیت کازان بازگشت.
سرانجام پس از کش‌وقوس‌های فراوان، قرارداد رسمی بین فدراسیون والیبال ایران و ولادیمیر آلکنو امضا شد تا این غول روس، هدایت تیم ملی ایران را بر عهده بگیرد. اگر به کارنامه مربیگری نگاه کنیم، شاید آلکنو در کنار ولاسکو بزرگ‌ترین مربیان خارجی باشند که در طول تاریخ وارد ورزش ایران شده‌اند. حتی آلکنو به دستاوردی رسیده که ولاسکو در حسرت آن باقی ماند و آن هم طلای المپیک است.
آلکنو در 3 المپیک گذشته سرمربی تیم ملی روسیه بود و هر بار هم تیمش را تا نیمه‌نهایی بالا برد. در پکن ۲۰۰۸ روسیه با آلکنو به مدال برنز رسید اما شاهکار این تیم و مربی، فینال المپیک لندن بود. در آن مسابقه که مقابل برزیل رزنده برگزار می‌شد، روسیه ست‌های نخست و دوم را باخته بود و در ست سوم هم ۲۲ بر ۱۹ عقب بود. اما ناگهان ورق برگشت و روسیه از قعر جهنم به دروازه بهشت رسید و طلا را به چنگ آورد.  اگرچه آلکنو 3 بار حضور در المپیک را تجربه کرده اما دوره‌های حضور او در تیم ملی کوتاه بود. هر 3 بار در آستانه المپیک هدایت تیم ملی کشورش را بر عهده می‌گرفت و پس از آن از تیم جدا می‌شد. حالا فدراسیون می‌خواهد که در آستانه المپیک توکیو، از تجربه گران‌بهایی او برای رسیدن به هدف بزرگش بهره ببرد. با توجه به اینکه لیگ روسیه ۲۱ فروردین به پایان می‌رسد، او نمی‌تواند زودتر از این تاریخ به ایران سفر کند. تازه این درصورتی است که زنیت به مرحله نیمه‌نهایی یا فینال لیگ قهرمانان اروپا نرسد وگرنه در آن صورت آلکنو باید تا پنجم اردیبهشت که بازی برگشت نیمه‌نهایی یا ۱۱ اردیبهشت که فینال لیگ قهرمانان برگزار می‌شود، در کنار تیم باشگاهی خود بماند. مسابقات ملی هم از ۲۴ اردیبهشت با لیگ ملت‌ها آغاز می‌شود و سرمربی جدید تیم ملی فرصت چندانی برای کار کردن با شاگردانش جدیدش نخواهد داشت اما سابقه و تجربه آلکنو می‌تواند این فرصت کم را جبران کند.
توماس توتولو مربی ایتالیایی که چند سال است در کنار آلکنو حضور دارد هم به‌عنوان مربی جدید تیم ملی ایران معرفی شده است. توتولو زمانی آنالیزور والیبال بود و حضور همزمان این ۲ نفر در کادر فنی ایران می‌تواند ترکیبی از ۲ سبک والیبالی روسیه و ایتالیا را در کنار هم برای ایران به ارمغان بیاورد.
این مربی به ایجاد انگیزه برای بازیکنان در وقت‌های استراحت معروف است. اگرچه آشنا نبودن او با زبان انگلیسی، مانعی بزرگ برای برقراری ارتباط با بازیکنان ایران محسوب می‌شود. نظم تیمی هم برای او اهمیت زیادی دارد که شاید همین ویژگی برای موفقیت در والیبال ایران کمک زیادی به او کند.
ماموریت بزرگ او در همین مدت کوتاه، رساندن ایران به جمع 4 تیم برتر المپیک است. هدفی رؤیایی که البته رسیدن به آن بسیار دشوار است ولی شاید نام بزرگ آلکنو، راهی میان‌بر برای رسیدن به آن پیدا کند.


 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com