ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : جمعه ، 23 مرداد 1405

Today : Fri, August 14, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  121759 تاریخ انتشار:  1400-10-26 - 07:00 تعداد بازدید:  155
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

توافق به این زودی‌ها در دسترس نیست

یادداشت


 به نظر می‌رسد درنهایت برجام احیا خواهد شد، اما این خوشبینی‌هایی که در چند روز اخیر در فضای رسانه‌ای منتشر شده در مورد اظهارات طرف‌های ایرانی و غربی به نظر نمی‌رسد که ریشه در واقعیت داشته باشد، به بیان دیگر نباید اظهار خوشبینی افراطی و یا اظهار بدبینی مفرط را ملاک تحلیل قرار داد، بلکه باید بر اساس واقعیات موجود فضا را تحلیل کرد.
دوطرف به دنبال توافق هستند، شروطی که ایران در همان ابتدا بیان کرد، مبنی بر اینکه تمامی تحریم‌های برجامی و غیر برجامی برنامه باید برداشته شود و این موضوع همراه با راستی‌آزمایی باشد و همچنین آمریکا ضمانت‌های لازم را برای خروج نداشتن دوباره از برجام را ارائه دهد، به نظر می‌رسد کشورمان از این شرایط عقب‌نشینی کرده و دیگر سختگیری نسبت به گذشته ندارد، بلکه تنها خواستار آن است تحریم‌های درون برجام ۲۰۱۵ رفع شود.
در رابطه با جزئیات احتمالی توافق ایران و آمریکا در مورد احیای برجام، به نظر می‌رسد در قدم نخست دارایی‌های ارزی بلوکه شده ایران در 2 کشور کره‌جنوبی و عراق آزاد شود که بالغ بر ۱۵میلیارد دلار است، البته مشخص نیست که این مبلغ به صورت نقد در دسترس ایران قرار خواهد گرفت یا اینکه در قالب غذا و دارو به ایران ارسال خواهد شد، اینها مسائلی هستند که هنوز بر سر آنها توافق نشده و مذاکرات دور‌های آتی مشخص خواهد کرد که نحوه دسترسی ایران به دارایی‌های بلوکه شده چگونه خواهد بود.
در مقابل نیز ایران غنی‌سازی ۶۰ درصد را به حالت تعلیق در خواهد آورد، این 2 مطلبی است که تاکنون دوطرف بر سر آن توافق کرده‌اند، اما اینکه برجام در کوتاه‌مدت و به این زودی به سرانجام برسد، به نظر نمی‌رسد که این موضوع محقق شود، در حال‌حاضر مسائل پیچیده فراوانی بین دوطرف باقی مانده که هنوز راه‌حلی برای آن اندیشیده نشده و به نوعی هنوز بر سر بسیاری از پرانتز‌های باز دوطرف اختلافات جدی دارند، اما به هر حال مذاکرات مثبت و رو به جلو است، ولی نمی‌توان انتظار داشت به این زودی‌ها دوطرف به توافق دست پیدا کنند.
* حسن بهشتی‌پور، کارشناس مسائل بین‌الملل

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com