ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : جمعه ، 23 مرداد 1405

Today : Fri, August 14, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  124745 تاریخ انتشار:  1401-04-18 - 08:24 تعداد بازدید:  210
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سرگردانی تولید در چرخه معیوب

یادداشت

1- سالهاست یکی از افتخارات دولت و نظام قضایی فعالیت برای تسهیل تولید و رفع موانع تولید است.
این اقدام از سوی وزرا و روسای قوا نیز حمایت شده و همواره به عنوان آماری مثبت از اقدامات اجرایی و قضایی به مردم اطلاع‌رسانی شده است.

2- در استان نیز رسم بر این بوده که استانداران خود در ستاد تسهیل تولید حضور یافته و با نظارت آنها اقدامات برای رفع موانع تولید انجام می‌شده است.
در این زمینه حتی برخی استانداران تعداد جلسات ستاد را افزایش داده و چند‌بار در ماه و حتی هفته این جلسات را برگزار و مصوبات آن را با جدیت مطالبه می‌کردند و اکنون نیز اینچنین است.

3- در دولت سیزدهم با توجه به عزم این دولت برای حمایت از تولید رابطه خوبی بین تولیدکنندگان و دولت برقرار شده و به همین دلیل ستاد تسهیل تولید نیز در استان‌ها فعال‌تر از گذشته عمل می کند.
انتشار آمار اقدامات و برنامه‌ریزی برای برگزاری جلسات ستاد با فاصله‌های کمتر و با حضور مسئولان و مدیران استان از دلایل فعال‌تر شدن ستاد تسهیل در دولت سیزدهم در استان است.

4- یکی از آسیب‌های عملکردی ستاد تسهیل بی‌توجهی دستگاه‌های اجرایی به مصوبات ستاد است.
این موضوع در دولت گذشته بیشتر نمود داشت و در دولت سیزدهم نیز کامل برطرف نشده است.
در این زمینه نبود یا کمبود اختیارات مدیران استانی در مواردی کار را چندین ماه به عقب می‌انداخت و در نهایت کار هم پیش نمی‌رفت.

5- یا تمام این اوصاف ستاد تسهیل همواره از آمارهای مثبت عملکردی مدیران استان بوده و در رأس گزارش عملکردهای آنها قرار داشته است.
اما اکنون این ستاد با ارزیابی جدیدی مواجه شده که این ارزیابی قابل تأمل و توجه است و بهتر است در استان نیز به این تحلیل و ارزیابی توجه جدی شود.

6- معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی  که سابقه استانداری و وزارت راه و شهرسازی را نیز داراست در اصفهان سخنرانی داشته و در بخشی از سخنرانی ارزیابی خود را ارائه داده است، وی گفته است؛ شما نمی‌توانید از دولت حمایت کنید وقتی تجارت ندارید، تولید کننده موفق کسی است که فروش موفق داشته باشد، تا فروش نداشته باشید نمی‌توانید تولید داشته باشید، تا چه زمانی می‌خواهید ستاد تسهیل ایجاد کنید و مدام به تولید کننده وام بدهید و بعد وام آن‌ها را استمهال کنید، این گرفتاری و چرخه سال‌ها است که جواب نداده است. ظرفیت‌های اقتصاد و صنعتی و تکنولوژی ما جغرافیای محدودی دارد، باید جغرافیایی اقتصادی ما از جغرافیای سرزمینی ما بزرگ‌تر باشد؛ باید بشود یک کالای ایرانی را در یک بازار تثبیت کرد، باید بشود برای کالای ایرانی مشتری وفادار به وجود آورد، اگر شما برند نشوید نمی‌توانید تولید انبوه و رقابتی کنید.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، چالش‌های صادرات محصولات از مرزهای ایران را مورد توجه قرار داده و تصریح کرده است؛ می‌گویند صادر کن، چطور صادرات میسر است وقتی در لب مرز از خروج کالای ایرانی جلوگیری می‌شود؟ و می گویند ممنوع است؟ خب با این توصیف برای حیثیت تجارت کشور اعتباری باقی می ماند؟ باید سیاست تجارت داخلی و خارجی پایدار و پا برجا باشد، بازارهای خود را شناسایی کند و با مرغوبیت کالا و خدمات خریدار وفادار پیدا کند تا تولید و اشتغال پایدار و رقابت ایجاد شود، ما اصل موضوع را سال ها است که رها کرده‌ایم.

۷- بر اساس این ارزیابی تسهیل تولید در حمایت از تجارت ریشه دارد و اگر نتوان بازار جدید به عنوان جغرافیای اقتصادی کشور ایجاد کرد و سیاست صادراتی دانش‌محور و منطقی نداشت، تولید هم ممکن نخواهد بود و هرچقدر منابع بانکی به خدمت تولید بیایند و دستگاه‌های دیگر همراهی کنند، تنها این چرخه معیوب تکرار خواهد شد و تسهیل تولید نیز صورت نخواهد گرفت.
این ارزیابی و آسیب‌شناسی در استان که ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مورد توجه ویژه قرار گرفته است، نیازمند توجه است تا ستاد تسهیل از این چرخه نادرست خارج و به سمت تسهیل تجارت برای رونق تولید حرکت کند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com