ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

Today : Mon, August 3, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  140534 تاریخ انتشار:  1403-08-24 - 13:55 تعداد بازدید:  200
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس:
مازوت‌سوزی در نیروگاه مفتح متوقف شود

داخلی


در پی دستور رئیس جمهوری برای توقف مازوت‌سوزی در 3نیروگاه اراک، کرج و اصفهان برای حفظ سلامت مردم و محیط زیست این مناطق، نماینده مردم همدان و فامنین نیز خواستار توقف مازوت‌سوزی در نیروگاه مفتح شد.

به گزارش همدان‌پیام، عباس صوفی در پی اعتراضات گذشته مردم منطقه به‌دلیل استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه مفتح و ایجاد آلودگی هوا و در نتیجه آن تهدید سلامتی مردم و محیط زیست به رئیس جمهوری نامه نوشت و دستور صریح رئیس جمهوری مبنی بر حذف سوخت مازوت در تعدادی از نیروگاه‌های کشور برای تأمین سلامتی ساکنان همجوار این نیروگاه‌ها را تصمیمی درست و شایسته خواند.

به گفته وی، حذف سوخت مازوت از نیروگاه‌های کشور خواسته بر حق تمامی شهرها و ساکنان همجوار تمام نیروگاه‌های کشور است و تداوم استفاده از سوخت مازوت  سبب نگرانی ساکنان مجاور نیروگاه‌ها شده که با توجه به شعار رئیس جمهوری مبنی بر «عدالت برای همه» انتظار می‌رود برای توقف مازوت‌سوزی در نیروگاه مفتح نیز تصمیم‎گیری انجام گیرد.

پیش از این و در تیرماه سال‌جاری، نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس نیز به مازوت‎سوزی در نیروگاه مفتح انتقاد کرده و گفته بود: نیروگاه شهید مفتح در استفاده از سوخت مازوت، سومین مصرف‌کننده مازوت در سطح کشور به شمار می‌رود که آسیب ناشی از مازوت در چند دهه اخیر سلامت مردم و زیست محیطی را به‌شدت تهدید می‌کند.

فتح‌ا... توسلی تأکید کرده بود: مسئولان نیروگاه دلیل استفاده از سوخت مازوت را تأمیننشدن گاز موردنیاز مطرح می‌کنند، به همین دلیل بنده هم چندین‎بار و به‎طور مرتب با  وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز در این زمینه صحبت کرده‌ام، اما نه وزارت نیرو و نه وزارت نفت پاسخ قانع‎کننده در این زمینه ندارند. گاهی کمبود و ناترازی تولید گاز را مطرح می‌کنند و زمانی اورهال کردن برخی از پالایشگاه‌ها و..‌ را که هیچکدام قانع‌کننده نیست.

وی با اشاره به مکاتبات رسمی و جلسات بسیار با دستگاه‌های مختلف برای حل مشکل گاز نیروگاه شهید مفتح گفته بود: در تابستان چه توجیهی دارد که نیروگاه شهید مفتح با شدت تمام مازوت ۲۳۸ که بدترین نوع مازوت به‎شمار می‌رود را  مصرف می‌کند؟ وزارت نیرو و نفت باید مشکل گاز نیروگاه شهید مفتح را حل کند.
توسلی پیش از این و در سفر وزیر وقت نیرو به همدان نیز خواستار توقف استفاده نیروگاه مفتح از سوخت مازوت شده بود.

مدیر روابط عمومی نیروگاه شهید مفتح نیز در واکنش به سخنان نماینده بهار و کبودراهنگ و در پاسخ به پیگیری ایسنا گفته بود: مجموعه و مدیریت نیروگاه واقعا مایل نیست از مازوت استفاده کند. ترجیح نیروگاه و اولویت آن برای سوخت، سوخت گاز طبیعی است اما واقعیت این است که شرکت گاز استان سهمیه ما را صفر اعلام کرده است که ناچاریم از سوخت دوم، یعنی مازوت، استفاده کنیم.

هاشم رازقی تأکید کرده بود: از نماینده مردم شهرستان‎های بهار و کبودراهنگ درخواست داریم ‌این موضوع را از طریق وزارت نفت پیگیری کند.

پیش از این نیز پایگاه خبری آوای فامنین نیز در پی نارضایتی ساکنان منطقه، نوشته است: سال‌هاست که مازوت‎سوزی در نیروگاه شهید مفتح سبب آلودگی شدید هوای منطقه می‌شود که متأسفانه این رویه تنها به فصول سرد سال اختصاص نداشته و در فصل تابستان هم شاهد مازوت‌سوزی در این نیروگاه هستیم و بدتر اینکه در روزهای اخیر شاهد قطعی برق در نقاط مختلف همدان و حتی نزدیک‌ترین شهرستان به‌لحاظ مصافت به نیروگاه هستیم که اعتراض شهروندان را به همراه دارد.

این‌در حالی است که طرح ممنوعیت مازوت‌سوزی نیروگاه در بقیه استان‌ها در کارگروه ملی برای کاهش آلودگی به تصویب رسیده است.

مضرات مازوت: سوختن مازوت به انتشار گاز سمی دی‌اکسید‌ گوگرد (SO2) منجر می‌شود که مقادیر زیاد آن سلامت انسان را با خطرهای جدی مواجه می‌سازد. مقدار استاندارد دی‌اکسید‌ گوگرد موجود در هوا 10ppb است و چنانچه هوایی که تنفس می‌کنیم، حاوی مقادیر بیشتری از SO2 باشد، مشکلات متعددی را تجربه خواهیم کرد.

احساس سوزش در بینی و گلو، مشکلات تنفسی، درد قفسه‌ی سینه و افزایش احتمال بیماری‌های قلبی و قرمزی چشم، ازجمله علائمی هستند که در‌ صورت قرارگرفتن در‌معرض غلظت اندک دی‌اکسیدگوگرد با آن‌ها مواجه خواهیم شد.

لذا از مسئولان کشوری و استانی برای رفع این مشکل و پیگیری مکرر و دغدغه‌های شهروندان در منطقه تلاش و یاری کنند.


 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com