ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : چهارشنبه ، 14 مرداد 1405

Today : Tue, August 4, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  138179 تاریخ انتشار:  1403-03-16 - 09:42 تعداد بازدید:  265
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

حادثه بالگرد رئیس‌جمهوری معادلات مجلسی‌ها و دولتی‌ها را برهم زد
نمایندگان پس از اتمام دوره کجا می‌روند؟

نویسنده : یاسر زارعی

داخلی


 دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی هفتم خردادماه در حالی آغاز به‌کار کرد که از ۲۹۰ نفر نماینده مجلس یازدهم موسوم به مجلس انقلابی تنها ۱۱۹نفر به دوره دوازدهم مجلس راه یافتند و برای ۱۷۱ نفر از افراد، مجلس یازدهم به پایان رسید.

همچنین استان همدان از ۹نماینده، تنها ۴نماینده برای ورود به بهارستان توانستند از مردم رأی اعتماد دوباره بگیرند و ۵نماینده دیگر با بهارستان خداحافظی کردند.

از مجمع نمایندگان استان همدان، احمدحسین فلاحی، هادی بیگی‌نژاد، علیرضا شهبازی، کیومرث سرمدی و حسن لطفی در دوازدهمین دوره مجلس کسب رأی اعتماد از حوزه انتخابیه خود نشدند و پس از این باید در بیرون خانه ملت در کار جدید خود فعالیت کنند.

همین موضوع سبب شد تا این پرسش که نمایندگان پس از پایان دوره نمایندگی به چه کاری مشغول می‌شوند؟ مطرح شود.

به گفته نمایندگان دوره‌های گذشته مجلس باتوجه به اینکه هر کدام از آنها پیش از ورود به بهارستان در حرفه‌ای مشغول بوده‌اند حالا پس از اتمام دوره نمایندگی یا به کار قبلی خود باز می‌گردند یا با پیشنهاداتی از طرف دولت و زیرمجموعه آن مناصبی را عهده‌دار می‌شوند.

اما در این بین اتفاق غیرمنتظره ای که با سقوط بالگرد رئیس‌جمهوری رخ داد تمام معادلات نمایندگان بازمانده از مجلس را که صندلی پارلمان را از دست داده بودند بر هم زد تا سودای مدیریت دولتی را هم از دست دهند زیرا اگر تا پیش از این اتفاق پیشنهاداتی برای جایگاهی دریافت کرده بودند به گفته نمایندگان سابق با پایان یافتن دولت سیزدهم و انتخاب کابینه جدید در ۸تیرماه دیگر نمی‌توانند دلخوش به وعده دولتی‌ها باشند.

از سوی دیگر، این نکته نیز باید در نظر گرفته شود که نمایندگان در این 4 سال از تجربیاتی برخوردار شده‌اند که می‌توانند آن را در اختیار دستگاه‌های مختلف به‌ویژه دولت و مجلس قرار دهند.

در این راستا همدان پیام با نمایندگانی که به دلیل موفق نبودن در انتخابات اسفندماه از راهیابی به ساختمان بهارستان بازماندند یا در دوره‌های پیشین مجلس نماینده بودند این پرسش را مطرح کرده‌ایم که پس از ترک مجلس در چه زمینه‌ای فعالیت خواهند کرد.

نکته حائز اهمیت مصاحبه این بود که نمایندگان پیشین پس از اتمام دوران نمایندگی، قصدی برای بازگشت به حوزه انتخابیه خود نداشتند و در تهران  یا خارج از استان ماندگار می‌شوند.

 هادی بیگی‌نژاد، نماینده ملایر در مجلس یازدهم: اگر از طرف دولت جدید پیشنهاد قابل قبولی باشد می‌پذیرم

هادی بیگی‌نژاد نماینده شهرستان ملایر که برای نخستین بار در دوره یازدهم توانسته بود به بهارستان راه یابد اما در انتخابات مجلس جدید موفق به کسب آرای مردمی نشد درباره اینکه پس از پایان کار در مجلس یازدهم به چه فعالیتی مشغول خواهد شد، به همدان‌پیام گفت: از طرف دولت در رابطه با قبول مسئولیت پیشنهاداتی ارائه شد اما متأسفانه با اتفاق غیرقابل پیش‌بینی که برای رئیس‌جمهوری پیش آمد، آن پیشنهادها نیز منتفی شد، حالا باید ببینیم در انتخابات پیش‌رو چه دولتی با چه کابینه ای سرکار خواهد آمد و اگر پیشنهاد قابل قبولی باشد، به طور قطع می‌پذیرم.
وی همچنین در ادامه افزود: چون پیش از ورود به مجلس در گروه شیمی دانشگاه ملایر به عنوان هیأت علمی مشغول بودم در حال حاضر نیز تا مستقر شدن دولت جدید به دانشگاه برمی‌گردم.

بیگی‌نژاد در پاسخ به اینکه آیا نمایندگان حقوق دائمی از مجلس دریافت می کنند، گفت: بیشتر افرادی که به مجلس راه می‌یابند برای ۴سال مأمور می‌شوند و تنها در این مدت اختیار دارند از مجلس یا همان حوزه‌ای که کار می‌کردند حقوق بگیرند ولی پس از آن هیچ حقوق دائمی برای نمایندگان وضع نمی‌شود و بنده هم حقوق دانشگاه را دریافت خواهم کرد.

 کیومرث سرمدی، نماینده اسدآباد: فعلا خانه‌نشین هستم ولی به وزارت آموزش‌وپرورش برمی‌گردم

کیومرث سرمدی عضو کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس یازدهم است که به دلیل آرای کمتر از رقبا، نتوانست به مجلس یازدهم وارد شود.

سرمدی در رابطه با فعالیتش پس از انتخابات گفت: پیش از ورود به مجلس در حوزه نقل‌وانتقالات وزارت آموزش‌وپرورش فعالیت داشتم و از آن حوزه برای مجلس مأمور شدیم، اکنون نیز تا شکل‌گیری دولت جدید به وزارت آموزش‌وپرورش برمی‌گردم.
وی افزود: متأسفانه با اتفاق غیرمنتظره‌ای که برای رئیس‌جمهوری و کشور رخ داد بسیاری از معادلات بهم ریخت زیرا دولت جدید همراه با کابینه جدید، سیستم جدید و براساس شرایط جدید شکل خواهد گرفت.

وی درباره تصوری که مردم درباره درآمد نمایندگان دارند نیز تصریح کرد: تمام حقوق و بیمه‌ای که از مجلس دریافت می‌کردیم از تاریخ ۶خردادماه قطع شد و هرکسی به سیستم خودش برمی‌گردد.

اما در مواردی ممکن است برخی از نمایندگان انتقالی خود را به مجلس داده باشند که حقوق خود را از این نهاد دریافت نمایند اما این در صورتی است که فرد حقوق خود را از یکجا دریافت کند و تصوری که مردم در این رابطه دارند کاملاً اشتباه است‌.

 شهبازی نماینده نهاوند، بازنشسته‌ام و می‌خواهم در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) فعالیت کنم

در کارنامه مسئولیت‌های شهبازی که استانداری کردستان دیده می‌شود و پس از آن در ستاد اجرایی نیز مسئولیت داشته است، از بازنشسته‌های مجلس یازدهم به شمار می‌رفت که در انتخابات اسفندماه نیز نتوانست بار دیگر راهی مجلس شود.

در گفت‌وگویی که با وی داشتیم در رابطه با اینکه پس از اتمام دوران نمایندگی کجا مشغول است؟ بیان کرد: در حال حاضر جایی مستقر نشده‌ام اما از چند نهاد پیشنهاداتی داشته‌ام که در حال بررسی هستم و تا هفته آینده به طور قطع مشخص می‌ شود.

وی با بیان اینکه اگر پیشنهاد از سوی مجلس را نمی‌پذیرد، گفت: به احتمال زیاد در یکی از مجموعه‌های ذیل ستاد اجرایی مرکز که در تهران مستقر است فعالیت خواهم کرد.

به گفته شهبازی، زیرا بازنشسته است حقوقش زیرنظر دیوان محاسبات است و حقوق مجلس را صرف ساخت مدرسه‌ای در نهاوند به کمک نوسازی مدارس کرده است.

وی در رابطه با موضوعاتی که حول درآمد و مسکن نمایندگان وجود دارد، گفت: در زمانی که نماینده وارد مجلس می‌شد حق رهن یا کرایه منزل به نمایندگان اعطا می‌شود و یا خود مجلس مسکن در اختیار افراد می‌گذارد، همچنین مجلس یکسری مسکن  برای دوران نمایندگی افراد در دست ساخت دارد.

 خجسته؛ در دانشگاه فرهنگیان تهران مشغول هستم

امیرخجسته، نمایندگی مردم همدان و فامنین در 2دوره نهم و دهم را در کارنامه سوابق خود دارد. وی در دوره یازدهم و دوازدهم نیز برای حضور در انتخابات ثبت‌نام کرد اما به دلایل مختلفی توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد.

خجسته با بیان اینکه وی پیش از ورود به مجلس رئیس دانشگاه فرهنگیان بوده حالا نیز در همان دانشگاه اما در تهران به عنوان هیأت علمی فعالیت دارد، گفت: علاوه بر حضور در دانشگاه فرهنگیان تهران در تصویب قوانین و نظارت برکمیسیون‌های مجلس نیز همکاری دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا نمایندگان دارای حقوق مادام‌العمر هستند گفت: این موضوع در مجلس دهم مطرح شد البته با آن مخالفت کردیم و هر فرد پس از اتمام دوران نمایندگی به محل کار سابقش برمی‌گردد و حقوقی که از محل کار پیشین دریافت می‌کرد دوباره وضع ‌می‌شود.

خجسته همچنین در توصیه‌ای به نمایندگان مجلس دوازدهم گفت: کشور در وضعیتی است که جای کوتاهی، قصور وباندبازی وجود ندارد، مجلس از حاشیه‌ها و طرح‌های حاشیه‌ساز باید دوری کند و به بطن و نیازهای جامعه توجه نماید تا در زندگی مردم اثرگذار و ملموس باشد. 

وی در این‌باره که آیا برای دوره بعد مجلس نیز فعالیت خواهد کرد یا خیر؟ گفت: در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای حضور در مجلس آینده را ندارم.

 حجازی نماینده دوره هشتم، در بدنه وزارت آموزش‌وپرورش مشغول به‌کار هستم.

سیدمحمد کاظم حجازی که از خانواده های نامدار همدانی محسوب می‌شود در دوره هشتم نماینده همدانی‌ها بود و تلاش‌های وی برای حضور در مجلس نهم نتیجه نداد و پس از آن نیز دیگر وارد عرصه انتخابات نشد.

حجازی با بیان اینکه به‌طور طبیعی هر فرد پس از دوران نمایندگی به حوزه پیش از ورود به مجلس برمیگردد مگر اینکه علاقمند باشد در حرفه جدیدی فعالیت کند، گفت: در حال حاضر در بدنه آموزش‌وپرورش فعالیت دارد زیرا پیش از ورود به مجلس هم در این بخش فعالیت داشته است.

وی افزود: علاوه بر اینکه به عنوان قائم مقام مؤسسه دارالایتام مهدیه و مؤسسه شهید مدنی را مدیریت می‌کند همچنین به عنوان هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان تهران نیز مشغول تدریس است‌.

 حجت‌الاسلام احمدحسین فلاحی، در دانشگاه پیام نور قم فعالیت می‌کند

احمدحسین فلاحی نماینده اصولگرای مجلس یازدهم برای نخستین بار به عنوان یک روحانی از حوزه همدان در انتخابات یازدهم رأی آورد  و در دوره ۴ساله خود با پیشنهاد طرح های حاشیه ساز همچون طرح صیانت از فضای مجازی و استفاده از سیم‌کارت سفید، در انتخابات دوازدهم مجلس نتوانست دوباره جایگاهی از کرسی مجلس را تصاحب نماید‌.

متأسفانه در تماس با فلاحی موفق به مصاحبه با ایشان نشدیم به همین دلیل از مسئولان دفتر وی درباره آینده‌کاری  فلاحی جویا شدیم که در این‌باره گفتند: باتوجه به اینکه فلاحی پیش از ورود به مجلس در دانشگاه پیام نور هیأت علمی بوده پس از اتمام دوران نمایندگی به قم برمی‌گردد و در همین دانشگاه تدریس می‌کند.

یکی دیگر از همراهان وی نیز گفت: فلاحی در حال‌حاضر تهران است و اطلاعی از اینکه در کجا مشغول خواهد شد، ندارد.

همچنین در اطلاعیه ای که هشتم خرداد از سوی دانشگاه پیام نور کشورمنتشر شد، احمدحسین فلاحی به عنوان مشاور جدید رئیس دانشگاه منصوب شده است.

حسن لطفی یکی دیگر از نمایندگان  مجلس یازدهم از حوزه انتخابیه رزن است که در انتخابات مجلس دوازدهم در رقابت با سید ابوالحسن مصطفوی با حدود  ۴هزاری رای کمتر نتوانست پیروز شود و کرسی مجلس را از دست داد. ما در چندین تماسی که با حسن لطفی داشتیم موفق به برقراری ارتباط نشدیم.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com