ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : چهارشنبه ، 14 مرداد 1405

Today : Wed, August 5, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  143627 تاریخ انتشار:  1404-04-21 - 10:33 تعداد بازدید:  212
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تشکیل شورای اطلاع‌رسانی پس از یک‌سال و بدون دعوت از رسانه‌ها
اطلاع‌رسانی باید با نگاه امنیتی باشد

داخلی


استان همدان در یک هفته اخیر تحت تأثیر بیانیه‌نویسی نهادها و تحلیل‌نگاری رسانه‌ها بر علیه فضای اطلاع‌رسانی استان بود. در پی انتقادات گسترده رسانه‌ها و بیانیه خانه مطبوعات از نحوه اطلاع‌رسانی نهادهای رسمی استان همدان در جریان بحران‌های اخیر و برگزار نشدن جلسه شورای اطلاع‌رسانی، استانداری همدان پس از یک‌سال وقفه نخستین جلسه شورای اطلاع‌رسانی دولت چهاردهم را برگزار کرد؛ نشستی که به‌رغم حساسیت فضای رسانه‌ای، بدون حضور خبرنگاران برگزار شد.

به گزارش همدان پیام، با اینکه تشکیل جلسه تنها برای رفع اتهام علیه این شورا و سخنگوی سیاسی استان بود اما استاندار بر ضرورت حمایت رسانه‌های داخلی از منافع ملی و پرهیز از انتشار اخبار جهت‌دار یا نادرست، خواستار اطلاع‌رسانی حرفه‌ای با نگاه امنیتی شد.

ملانوری با تشبیه شورای اطلاع‌رسانی به شورای تأمین، بر ضرورت تصمیم‌سازی یکپارچه و سیاست‌گذاری کلان در این حوزه تأکید کرد. اما هنوز مشخص نیست که چگونه این رویکرد با رویکرد شفاف و پاسخگو در اطلاع‌رسانی عمومی همخوان خواهد شد.

با این حال، آنچه موجب نگرانی فعالان رسانه‌ای شده است، نگاه محدودکننده و کنترلی به رسانه‌ها و شکل‌گیری سازوکار تصمیم‌گیری در شورا بدون مشارکت عملی خبرنگاران و بدنه رسانه‌ای استان است.

 اعتماد بین رسانه‌ها و مسئولان باید تقویت شود

استاندار همدان در نخستین نشست شورای اطلاع‌رسانی استان همدان گفت: اعتماد بین رسانه‌ها، مسئولان و مردم باید تقویت شود تا پیام‌ها به درستی منتقل شوند و افکار عمومی اقناع شود.

حمید ملانوری گفت: رسانه‌های داخلی باید به‌ویژه در شرایط فعلی حامی نظام و منافع ملی باشند و از انتشار اخبار نادرست یا جهت‌دار که به سود دشمن است، خودداری کنند.

وی با تأکید بر اینکه رسانه‌های خودی باید به یکدیگر اعتماد و از ایجاد حواشی و شایعات جلوگیری کنند، اظهار کرد: نشر برخی اخبار به معنای ارائه اطلاعات به دشمن است. در دوران دفاع مقدس هنوز پس از سال‌ها، جنبه‌هایی از آن جنگ که محرمانه و سری بود، برای برخی ناشناخته باقی مانده است.

استاندار همدان ادامه داد: در شرایط ویژه گاهی لازم است اطلاع‌رسانی با نگاهی امنیتی و حرفه‌ای انجام شود، اما این به معنای نبود اطلاع‌رسانی نیست.

وی تأکید کرد: نقش رسانه تنها انتقال اخبار نیست، بلکه در فرهنگ‌سازی، تبیین مسائل و امیدآفرینی نیز بسیار مهم است و باید به گونه‌ای عمل کنند که در عین آگاهی و هوشیاری، موجب نگرانی مردم نشوند، زیرا  اعتماد عمومی به رسانه‌ها و مسئولان بسیار تعیین‌کننده است.

 رسانه صرفاً دنبال جذب مخاطب نباشد

ملانوری با بیان اینکه رسانه نباید صرفاً به دنبال جذب مخاطب باشد و به منافع بلندمدت نظام و جامعه بیندیشد، از همه رسانه‌ها و فعالان حوزه اطلاع‌رسانی که در این مدت سخت پای کار بوده‌اند، قدردانی کرد.

 شورای اطلاع‌رسانی همانند شورای تأمین عمل کند

استاندار همدان با تأکید بر اینکه وجود شورای اطلاع‌رسانی، نیازمند انسجام و هماهنگی جدی است، خاطرنشان کرد: شورای اطلاع‌رسانی باید همانند شورای تأمین استان عمل کند و همان‌طور که در شورای تأمین، دستگاه‌های مختلف گرد هم می‌آیند و موضوعات مهم امنیتی و اجتماعی را به اشتراک می‌گذارند، گزارش‌ها و اطلاعات را بررسی و درنهایت تصمیم‌گیری می‌کنند.

وی کار اصلی شورای اطلاع‌رسانی را سیاست‌گذاری کلان در این حوزه دانست و بیان کرد: اینکه چه موضوعاتی نیاز به طرح در این جلسات دارند و به چه شیوه‌ای اطلاع‌رسانی شوند، باید در این شورا مشخص شود.

استاندار همدان ادامه داد: بخش تخصصی اطلاع‌رسانی و رسانه، وظیفه رسانه‌ها و واحدهای روابط عمومی دستگاه‌های دولتی و خصوصی است، اما شورای اطلاع‌رسانی باید سیاست‌گذاری راهبردی کلان را انجام دهد تا فعالیت رسانه‌ها هدفمند و هماهنگ باشد.

وی دلیل تشکیل شورای اطلاع‌رسانی را لزوم ایجاد هماهنگی در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیمات کلان در زمینه اطلاع‌رسانی دانست و گفت: در شرایط جنگ و فشارهای شدید، وظیفه رسانه‌ها بسیار سنگین‌تر می‌شود.

 رسانه‌ها به مردم آرامش دهند

استاندار همدان به دو وظیفه مهم رسانه‌ها در این شرایط اشاره و اظهار کرد: رسانه‌ها در مرحله نخست باید مردم را از نظر روانی آرام کنند و احساس ناامنی و اضطراب را کاهش دهند تا زندگی روزمره مختل نشود و در مرحله دوم مردم را نسبت به وضعیت حساس کنند تا از بروز رفتارهایی همچون احتکار و ذخیره‌سازی بی‌رویه جلوگیری شود.

ملانوری افزود: وقتی اعتماد متقابل بین مسئولان و رسانه‌ها شکل بگیرد، می‌توان از نقدهای سازنده استقبال کرد و زمینه رشد و بهبود عملکرد فراهم خواهد شد.

وی در پایان گفت: حضور و تلاش‌های رسانه‌های استان در انعکاس صحیح اخبار و کمک به اقناع افکار عمومی قابل تقدیر است و امیدوارم با تشکیل منظم و منسجم شورای اطلاع‌رسانی، بتوانیم با هماهنگی بیشتر، پاسخگوی نیازهای اطلاع‌رسانی مردم باشیم و به تقویت انسجام اجتماعی، امیدآفرینی و اعتمادسازی در جامعه کمک کنیم.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com