ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 10 مرداد 1405 - شماره 5475
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sun, August 2, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  104043 تاریخ انتشار:  1398-10-19 - 09:50 تعداد بازدید:  215
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گزارشی از تحولات «انتقام سخت»

داخلی

 بامداد دیروز نیروی هوافضای سپاه در عملیاتی موفق به نام عملیات شهید سلیمانی با رمز «یا زهرا (س)» با شلیک ده‌ها فروند موشک زمین به زمین، پایگاه هوایی اشغالی ارتش تروریستی و متجاوز آمریکا موسوم به «عین الاسد» را در هم کوبیدند.
پس از پاسخ موشکی سپاه به ترور سپهبد قاسم سلیمانی و بر اساس گزارش‌های اولیه پس از شلیک بیش از ۶۰ موشک، در این مرحله ۲۰ نیروی آمریکایی کشته شده‌اند.
ساعتی بعد یک منبع آگاه اعلام کرد: دستکم ۱۰۴ هدف از مواضع آمریکایی‌ها و متحدانش، در منطقه شناسایی شده اند که اگر آمریکایی‌ها مجددا مرتکب هرگونه خطایی شوند، این مواضع هدف حمله قرار خواهند گرفت. دستکم هشتاد نظامی آمریکایی در  حمله بامداد چهارشنبه کشته شده اند.
به گزارش ایسنا در این حمله همچنین تعدادی هواپیمای بدون سرنشین و بالگرد و تجهیزات فراوان نظامی آسیب‌های جدی دیده اند. در حمله موشکی بامداد روز چهارشنبه، پانزده موشک به پایگاه عین الاسد اصابت کرده که هیچ‌ کدام بوسیله سیستم راداری ارتش تروریسم آمریکا رهگیری نشده‌اند.
تنش میان ایران و آمریکا پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام بیش از پیش شدت گرفت. این تنش و سایر موضوعات پیرامون آن مانند اقدامات اخیر ایران برای کاهش تعهدات در پاسخ خروج آمریکا و کوتاهی اروپا در موضوع برجام، اعتراضات اخیر دولتی و مردمی به ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق و ... منجر به واکنش گاه و بی‌گاه رسانه های داخلی و خارجی با محوریت تنش میان ایران و آمریکا می‌شد.
 جمعه 13 دی ماه، در پی به شهادت رساندن مظلومانه سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، ابومهدی مهندس معاون نیرو‌های حشدالشعبی و همراهانشان در عراق توسط آمریکا بار دیگر نام ایران آمریکا در مقابل هم تبدیل به مهم ترین خبر و تیتر یک اکثر رسانه‌های بین المللی از جمله تلویزیون رسمی عراق، شبکه بی بی سی، شبکه یورو نیوز، تارنمای ایندیپندنت فارسی، شبکه خبری الجزیره و شبکه العربیه و ... شد.
پس از انتشار خبر شهادت سردار سلیمانی، رهبر انقلاب در پیامی اعلام کردند که انتقام سختی در انتظار جنایتکاران است و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به عنوان یکی از نخستین واکنش‌ها مقامات کشوری در توئیت شخصی خود این اقدام را محکوم کرد و آن را به شدت خطرناک و یک تنش‌زایی احمقانه دانست.
پس از اینکه پنتاگون در بیانیه‌ای اعلام کرد که ترامپ دستور ترور این سردار ایرانی را صادر کرده است و مسئولیت این اتفاق را بر عهده گرفت، مقامات و رسانه‌های غربی واکنش‌های گوناگونی را نشان دادند.
در این میان با وجود اینکه برخی از رسانه های غربی به این اقدام آمریکا واکنش مثبت نشان داده و حمایت کردند، اما اکثریت رسانه ها و مقامات جهانی به دلیل ترس از پاسخ نظامی ایران و وقوع جنگ، واکنش منفی نشان داده و از اقدام آمریکا انتقاد کردند و خواستار خویشتنداری کشورمان شدند.
از مهم‌ترین واکنش‌ها در نخستین روز به شهادت رسیدن سردار سلیمانی به خبر رسانه‌های اسرائیلی به بازگشت نتانیاهو از سفر نیمه کاره خود به یونان، انتقاد رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از اقدام نظامی ترامپ علیه ایران، عبدالمهدی نخست وزیر عراق که حمله آمریکا را نقض آشکار حاکمیت و دشمنی علیه عراق دانست.
بیانیه سید حسن نصرا... دبیرکل حزب‌الله لبنان که خواستار قصاص شد و این مسئولیت را بر گردن تمام مجاهدین جهان دانست. خبرگزاری اسکای نیوز نیز از افزایش سطح تدابیر امنیتی و آماده‌باش در پایگاه‌های نظامی انگلیس در خاورمیانه گزارش داد و در ادامه اطلاعیه دولت هلند که از اتباعش خواست پایتخت عراق را ترک کنند، العامری رئیس ائتلاف الفتح عراق هم خواهان وحدت گروه‌های عراقی برای اخراج نیروهای خارجی شد، شبکه اسکای نیوز  از اعزام ۵ هواپیمای نظامی آمریکا و اعزام۳۵۰۰ نیروی نظامی به خاورمیانه خبر داد، آلمان از تشدید تدابیر امنیتی ارتشش در عراق خبر داد و خواستار خویشتنداری ایران و آمریکا شد، تظاهرات در میدان التحریر در محکومیت حمله آمریکا به بغداد، تظاهرات جمعی از مردم در پاکستان و کشمیر در محکومیت حمله آمریکا به بغداد، محکوم کردن ترور سردار سلیمانی توسط رهبر حزب کارگر انگلیس و پیام بشار اسد مبنی بر تسلیت و محکوم کردن اقدام آمریکا را  می توان از جمله واکنش‌ها به شهادت سردار سلیمانی اشاره کرد.
بعد از نخستین روز به شهادت رسیدن مظلومانه سردار سلیمانی و ندای یکپارچه دولت و ملت کشورمان برای "انتقام سخت" از دولت آمریکا، مقامات آمریکایی به این نتیجه رسیده‌اند که ایران انتقام خواهد گرفت بطوریکه حتی شبکه سی.ان.ان اعلام کرد آمریکا تلافی ایران را قطعی می‌داند.
در پی این موضع گیری‌ها، واکنش‌های بیشتری را در سطح بین الملل شاهد بودیم که اکثر این کشور‌ها به خصوص کشور‌های اروپایی چین و کشور‌های منطقه همگی خواستار خویشتن داری کشورمان و کاهش تنش میان ایران و آمریکا شدند.
ترامپ در پاسخ به تهدیدات مقامات کشورمان در توئیت شخصی خود نوشت: ۵۲ نقطه در ایران را که برخی از آنها از اهمیت بالایی برای ایران و فرهنگ ایرانی دارند هدف قرار می‌دهیم. این اهداف و خود ایران خیلی سریع و خیلی سخت مورد حمله قرار خواهند گرفت. آمریکا دیگر هیچ تهدیدی را تحمل نخواهد کرد.
البته گام پنجم کاهش تعهدات برجامی ایران و تهدید نقاط فرهنگی کشورمان توسط ترامپ بر شدت تنش‌ها افزود. از این روی تحلیل‌های زیادی توسط مقامات و کارشناسان بین اللمل انجام شد که اکثریت بر این باور بودند باید اقداماتی برای کاهش تنش‌ها انجام شود.
 در این میان تشیع پرشکوه شهیدان سردار سلیمانی و ابومهدی مهندس در کشورهای ایران و عراق در چند روز گذشته و حضور بی نظیر مردم کشورمان و عراق، بهت و حیرت همگان از جمله رسانه های جهانی را برانگیخت.
 خبرنگار نیویورک تایمز در این مورد نوشت: من همیشه راهپیمایی‌های چند هزار نفره در ایران را شاهد بوده‌ و آنها را پوشش خبری داده‌ام. زمانی که جمعیت زیادی حضور دارند اما هیچ‌گاه این گونه نبوده است. اکنون میلیونی آمده‌اند. آنها همه به میل خود آمده‌اند.
 شبکه بی‌بی‌سی هم  گزارش داد: خیل عظیم مردم ایران برای برگزاری مراسم تشییع فرمانده سلیمانی، خبرنگار المانیتور در توئیتر خود نوشت: من تاکنون چنین چیزی در ایران ندیده‌ام. حتی مراسم‌های مذهبی این گونه (مردم) را جمع نمی‌کند که قاسم سلیمانی کرده است.حضور و وحدت مردم کشورمان ایران در کنار مردم عراق در تشییع پیکر شهیدان سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس بزرگ ترین انتقام از آمریکا است چرا که نفاق و اختلاف بین مردم و کشورهای اسلامی منطقه ادامه حضور و زمینه دخالت آمریکا و متحدانش را در منطقه ضمانت می‌کند.
 آمریکا همواره برای  ایجاد اختلاف در بین ملت های اسلامی در منطقه تلاش کرده است اما این حضور و یکپارچگی مردم کشورمان و از آن مهمتر همدلی ملت ایران و عراق آغازی بر پایان حضور بیگانگان در منطقه خواهد بود.
از همین منظر، پارلمان عراق در چند روزگذشته با رأی به خروج نظامیان آمریکایی از عراق ضربه مهلکی بر پیکره اعتبار حضور کشور‌های غربی خصوصاً آمریکا وارد آورد.
 واکنش‌های داخلی و خارجی به حمله موشکی ایران به عین‌الاسد
در خصوص واکنش‌های به حمله موشکی بامداد روزگذشته پنتاگون اعلام کرد: که در حال برآورد اولیه خسارات این حملات هستیم و همه اقدامات لازم را برای حمایت از سربازان آمریکایی و شرکا و هم پیمانان آمریکا در منطقه بکار می‌گیریم.
 دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در توئیتی منفعلانه در پی انتقام سخت ایران گفت: ارزیابی تلفات و خسارات در جریان است.
رند پال سناتور برجسته جمهوری‌خواه آمریکا هم در این زمینه گفت: باید تنش‌ها را کاهش دهیم قبل از اینکه وارد جنگ بی پایان شویم و دموکرات‌های آمریکا نیز اینگونه واکنش نشان دادند که جهان تحمل یک جنگ دیگر را ندارد و ترامپ را مقصر دانستند.
همچنین ایران در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که به دنبال جنگ نیستیم و حضرت آیت ا... خامنه‌ای در سخنرانی روزگذشته خود فرمودند: وحدت باید محفوظ بماند.
همچنین وزیر امور خارجه در اولین واکنش به این اقدام در توئیتی با اشاره به انتقام سخت ایران از تروریست‌های آمریکایی در پایگاه عین الاسد در عراق نوشت: ایران منطبق با بند ۵۱ منشور ملل متحد، اقدامات متناسبی در دفاع از خود انجام داد و پایگاهی را که از آن حمله بزدلانه علیه شهروندان و مقام‌های ارشد ما انجام شده بود هدف قرار داد.
محمد جواد ظریف تصریح کرد: ما به دنبال تشدید تنش یا جنگ نیستیم، اما از خودمان در برابر هر تهاجمی دفاع می‌کنیم.
وی گفت: جمهوری اسلامی پایگاهی که از آن به سردار سلیمانی حمله شده بود را هدف قرار داده و ما اقدام مشروع انجام دادیم.
هم‌چنین حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی  رئیس جمهوری اسلامی ایران در جلسه هیأت دولت، ساعاتی پس از حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی عین‌الاسد  خطاب به آمریکا تصریح کرد: دست سلیمانی را از بدن قطع کردید پایتان از منطقه قطع خواهد شد.
بر اساس گزارش العالم، ایران با ارسال نامه‌هایی برای دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت این سازمان اعلام کرد: به دنبال جنگ نیستیم و درباره هرگونه ماجراجویی نظامی علیه خود هشدار می‌دهیم.
سازمان هوانوردی فدرال آمریکا نیز در بیانیه‌ای تمام پروازهای مسافربری آمریکایی در حریم هوایی ایران، عراق و آب‌های خلیج فارس و دریای عمان را ممنوع اعلام کرد.
شبکه آر تی اعلام کرد که جنگنده‌های ایرانی برای مقابله با جنگنده‌های آمریکایی که از امارات به سمت مرزهای ایران به پرواز درآمدند، از پایگاه‌های خود به پرواز درآمدند.
این شبکه اعلام نکرده که آیا جنگنده‌های آمریکایی به مرزهای ایران در خلیج فارس نزدیک شده‌اند یا خیر.
اما شبکه الجزیره اعلام کرد که واشنگتن در حال افزایش تدابیر امنیتی در پایگاه‌های نظامی و مکان‌های حساس خود در منطقه است.
عراق تاکید کرده است که  هیچ شهروند عراقی در حملات موشکی تلافی‌جویانه به پایگاه‌های نظامی آمریکا آسیب ندیده است و ادعاهای آمریکایی‌ها مبنی بر هدف قرار گرفتن شهروندان عراقی را تکذیب کرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com