ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

Today : Mon, August 3, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  142973 تاریخ انتشار:  1404-02-22 - 08:59 تعداد بازدید:  325
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معاون امور دهیاری‌های کشور در همایش «تدبیر، تلاش و توسعه روستایی»:
نرخ تورم در روستاها بیشتر از شهر است

داخلی


همایش «تدبیر، تلاش و توسعه روستایی» با حضور مسئولان کشوری و استانی با هدف تبادل نظر و برنامه‌ریزی در راستای بهبود وضعیت روستاها و توسعه پایدار آنها برگزار شد که در پایان این آئین از دهیاری‌های برتر استان نیز قدردانی شد.

معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در این همایش بیان کرد: درآمد روستائیان به‌طور تقریبی نصف درآمد شهرنشینان است و نرخ تورم در ۳ دهه گذشته، در مناطق روستایی به‌طور میانگین ۳ تا ۵ درصد بیشتر از شهرها بوده است.

علی قربانی با بیان اینکه یکی از چالش‌های بزرگ ما تثبیت جمعیت در نواحی روستایی است که علی‌رغم تلاش‌ها، هنوز به هدف مورد نظر نرسیده‌ایم، گفت: ۸۲ درصد فعالیت‌های روستائیان تولیدی و درآمدزا است.

معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با بیان اینکه از سال ۱۳۸۲ تا ۱۴۰۱، درمجموع ۵۰هزار میلیارد تومان به دهیاری‌های کشور اختصاص داده شده است خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۳ به‌تنهایی بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده که نشان‌دهنده رشد چشمگیر حمایت دولت از روستاهاست.

وی با اشاره به پرداخت‌های مستقیم به حساب دهیاری‌ها از طریق بانک مرکزی گفت: در حال حاضر بیش از ۳۷هزار دهیاری فعال در کشور داریم که در کمتر از دو ساعت، اعتبارات مستقیم به حساب آنها واریز می‌شود، بدون دخالت استانداری یا فرمانداری و این امر به دلیل تسریع و شفاف‌سازی فرآیند تخصیص منابع است.

وی با اشاره به تصویب قانون درآمد پایدار دهیاری‌ها در مجلس افزود: طبق این قانون، از امسال یک درصد از درآمد کل مالیات‌های کشور به‌صورت بلاعوض به صندوق دهیاری‌ها پرداخت خواهد شد.

 اعتبارات دهیاری‌ها در همدان 2 برابر شده است

قربانی گفت: سال گذشته ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار استانی به همدان تخصیص یافت که با کمک‌های وزارت کشور این رقم به ۷۵۰ میلیارد تومان رسید؛ ضمن اینکه پیگیری می‌کنیم استان‌هایی که از میانگین کشوری پایین‌ترند، از اعتبارات ملی بیشتری بهره‌مند شوند.

وی به امنیت شغلی دهیاران پرداخت و تصریح کرد: دهیارانی که ۲ دوره متوالی یا ۳ دوره متناوب در این سمت فعالیت داشته‌اند، شایسته حمایت هستند؛ سال ۱۴۰۱ پیشنهاد تبدیل وضعیت آنها به دولت ارائه شد که با مخالفت‌هایی مواجه شد، در نهایت آئین‌نامه‌ای تصویب شد که بر اساس آن، دهیاران می‌توانند در آزمون‌های استخدامی ویژه دهیاری‌ها شرکت کرده و در صورت کسب حداقل ۵۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته‌شده جذب شوند.

وی افزود: اگر هر دهیار حتی یک طرح درآمدزا اجرا کند، نه تنها سبب توسعه روستا، بلکه تأمین امنیت شغلی خود خواهد شد و سازمان شهرداری‌ها با تمام توان در کنار شماست و از حقوق شما دفاع خواهد کرد.

استاندار همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه شوراهای اسلامی به‌عنوان جلوه‌ای از مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌ها و مدیریت اجرایی کشور، نقشی بی‌مانند ایفا می‌کنند، تأکید کرد: در گام دوم انقلاب، با رویکردی نو، خلاقانه و مبتنی بر سبک زندگی امروزی، نگاهی دوباره به مدیریت روستایی باید کرد. در این زمان پیشرفت و تحول روستایی با تأکید بر توسعه ظرفیت‌های موجود و بومی ضروری است.

حمید ملانوری گفت: اقداماتی که در سال‌های گذشته انجام شده هم نوآورانه است، هم به‌روز و با نتایجی ملموس و مفید همراه بوده است.

ملانوری افزود: توسعه اتوماسیون اداری و راه‌اندازی دهیاری الکترونیک گرفته تا تجهیز دهیاری‌ها به سخت‌افزار و نرم‌افزارهای موردنیاز و نیز فراهم‌سازی امکان دریافت تسهیلات به‌منظور کاهش وابستگی به اعتبارات دولتی، همگی گام‌هایی مؤثر در مسیر به‌روزرسانی مدیریت روستایی بوده‌اند.

 روستاها کانون‌های تولید هستند

استاندار همدان با اشاره به اینکه نظام دهیاری و مدیریت روستایی به‌درستی به حوزه‌های مختلف اجرایی، فرهنگی و اجتماعی ورود کرده است، عنوان کرد: روستاها کانون‌های تولید، جوامع محلی و مراکز تمدن‌ساز کشورند. همچنین شخصیت‌های برجسته‌ای که امروز در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، مدیریتی، ورزشی و کارآفرینی می‌درخشند، بسیاری‌شان فرزندان روستا بوده‌اند.

ملانوری با تأکید بر اهمیت توجه به روستاها گفت: توجه به روستا دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی ملی و راهبردی است، به‌ویژه با توجه به مهاجرت‌های گسترده‌ای که در سال‌های گذشته اتفاق افتاده و گاهی به تخلیه کامل برخی روستاها منجر شده است. ما با تهدیدهای جدی در زمینه‌هایی مانند امنیت غذایی روبه‌رو هستیم.

استاندار همدان با اشاره به برخی مشکلات ناشی از روند شهری‌شدن و سیاست‌های نادرست گفت: متأسفانه در سال‌های گذشته، برخی سیاست‌ها سبب شده کشور به سمت شهری‌شدن بیش از اندازه سوق پیدا کند.

ملانوری با بیان اینکه ما در مدیریت جوامع محلی مانند روستا و شهر، تنها با زیرساخت‌های فیزیکی مواجه نیستیم، بلکه با انسان، فکر، ذهن، فرهنگ و رفتارهای اجتماعی طرف هستیم، بیان کرد: مدیریت محلی باید عمیق‌تر و انسانی‌تر شود و در این مسیر، کلیدواژه‌ای که باید محور تصمیمات ما باشد، مفهوم حکمرانی مطلوب است.

وی گفت: اگر به‌دنبال توسعه پایدار، عدالت اجتماعی و امنیت غذایی هستیم، باید نگاه‌مان به روستا را از سر بگیریم. بنابراین باید حکمرانی مطلوب را جایگزین مدیریت دولتی و تمرکزگرا کنیم و در این مسیر، نقش دهیاران، شوراها و مردم، نقشی بی‌بدیل و بنیادین است.

گفتنی است این همایش با آئین تحویل ۹۰ دستگاه کامپیوتر، ۱۲ دستگاه خودروی عمرانی و ۹ دستگاه خودروی نیسان و تجلیل از برترین‌های حوزه روستایی همراه بود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com