ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
يكشنبه - 11 مرداد 1405 - شماره 5476
 


امروز : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

Today : Mon, August 3, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  136167 تاریخ انتشار:  1402-10-16 - 10:21 تعداد بازدید:  244
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ترور در سالگرد ترور

نویسنده : سمانه جهانگیری‌عرش

داخلی


بدون شک با هر نگاه سیاسی باید در محکومیت تروریسم، لکنت زبان را کنار گذاشت و قاطعانه موضع گیری کرد. حادثه تروریستی دیروز در کرمان با وجود آنکه از ابعاد مختلف می تواند مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد، اما در وهله اول باید به این موضوع فکر کرد که این ترور جان مردم بیگناه را نشانه گرفت.

روز چهارشنبه همزمان با برگزاری مراسم چهارمین سالگرد شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی در گلزار شهدای کرمان و نیز روزی که به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا روز مادر نام گرفته است، وقوع دو انفجار در محدوده چهارراه جبلیه کرمان، در مسیر منتهی به گلزار شهدای این شهر، منجر به شهادت 91نفر و مجروح شدن ۲۱۱نفر(تا لحظه انتشار این گزارش) شد.

حادثه تروریستی که به نظر می‌رسد با توجه به آمار بالای شهدا و مجروحان خونین‌ترین حادثه تروریستی کشور پس از انقلاب و در تاریخ معاصر ایران بوده است.
هرچند تا زمانی که این خبر را می نوشتم هنوز هیچ مقامی به‌طور رسمی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته و ردی از بانیان ان پیدا نشده است اما دلیل این دو انفجار کارگذاری دوکیف بمب‌گذاری شده بوده است؛ که عامل یا عاملان این حادثه ظاهرا با ریموت بمب‌ها را منفجر کرده‌اند.

گزارش‌ها همچنین حاکی از آن است که انفجار اول در زیرگذر گنبد جبلیه و انفجار دوم در درگاه قلی‌بیگ در مسیر منتهی به گلزار شهدای کرمان رخ داده است. براساس این گزارش، انفجار نخست درساعت ۱۴:۵۰ دقیقه، در۷۰۰متری مزار شهید سلیمانی و انفجار دوم در ‌۱۵:۱۷ دقیقه در یک کیلومتری مزار رخ داده و خارج از مسیر زائران و گیت‌های بازرسی بوده است.

 آن‌طور که استاندار کرمان تاکید کرده است: انفجارها خارج از محدوده گیت‌های بازرسی رخ داده و حدود ۲کیلومتر تا مرقد شهید سلیمانی فاصله داشته است.

 احتمال افزایش تعداد شهدا

تعداد مجروحان و شهدای این دو حادثه انفجار بالاست، لذا احتمال افزایش جان باختگان خبر تا چند روز آتی وجود دارد.

 دستور رسیدگی فوری

اما شهادت شماری از زائران در مسیر گلزار شهدای کرمان در سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی با دستوررسیدگی فوری دادستان کل کشور همراه شد. موحدی در تماس تلفنی با دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با کسب اطلاع از جزئیات انفجار تروریستی در کرمان دستور رسیدگی فوری و شناسایی عاملان این جنایت را صادر کرد.

 بررسی در کمیسیون امنیت ملی

همچنین ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از اعزام هیاتی از این کمیسیون به کرمان برای بررسی اقدام تروریستی خبر داد. وی ادامه داد: بررسی ابعاد این اقدام تروریستی در دستور کار اولین جلسه کمیسیون خواهد بود. جلال زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس هم در گفت‌وگو با صداوسیما گفت: تاکنون هیچ گروه تروریستی مسوولیت این اقدام را بر عهده نگرفته است. وی افزود: قطعا انتقام شهدای گلزار شهدای کرمان را نیرو‌های امنیتی می‌گیرند. وی تأکید کرد: باید از تکرار حادثه در نقاط مختلف جلوگیری کنیم.

 پیام رهبر انقلاب

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی حادثه تروریستی برای زائران مزار شهید سلیمانی در مسیر گلزار شهدای کرمان پیامی صادر کردند.

در بخشی از این پیام آمده است: دشمنان شرور و جنایتکار ملت ایران،‌ بار دیگر فاجعه آفریدند و جمع زیادی از مردم عزیز را در کرمان و در فضای معطّر مزار شهیدان، به شهادت رساندند.

ملت ایران عزادار شد و خانواده‌های زیادی در سوگ جگر گوشگان و عزیزان خود غرق ماتم شدند. جنایتکاران سنگدل نتوانستند عشق و شوق مردم به زیارت مرقد سردار بزرگشان شهید قاسم سلیمانی را تحمل کنند. بدانند که سربازانِ راه روشن سلیمانی هم رذالت و جنایت آنان را تحمل نخواهند کرد.

 عزای عمومی

در واکنشی دیگر احمد وحیدی، وزیر کشور با بیان اینکه علت انفجار حادثه تروریستی کرمان درحال بررسی است، گفت: ما اطلاعاتی داریم؛ اما به‌محض قطعیت به اطلاع مردم می‌رسانیم. او ضمن درخواست از مردم در مورد لزوم بی‌توجهی به شایعات گفت: در حال حاضر اوضاع در شهر کرمان عادی است و همه چیز تحت کنترل نیروهای امنیتی است.

وزیر کشور همچنین گفت: عمده شهدا و مصدومان در انفجار دوم دچار حادثه شده‌اند. در ادامه واکنش‌ها، محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور گفت: اطمینان می‌دهیم که گروه‌های تروریستی و حامیان کوردل آنها در داخل و خارج از کشور مکافات این جنایت را پرداخت خواهند کرد.


هیات دولت نیز پنج‌شنبه گذشته را در سراسر کشور عزای عمومی اعلام کرد. همچنین در کرمان سه روز عزای عمومی اعلام شد. به گزارش «ایسنا» درپی انفجار تروریستی در چهارمین مراسم سالگرد شهادت سردار سلیمانی سردار احمدرضا رادان، فرمانده انتظامی کل کشور در سفری فوری به کرمان رفت.

 واکنش سران کشورها

به دنبال حادثه تروریستی روز گذشته کرمان، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در پیام تسلیتی از حملات شنیع تروریستی صورت‌گرفته در استان کرمان ایران ابراز تاسف کرد.همچنین ولادیمیرپوتین، رئیس جمهوری روسیه انفجار تروریستی در کرمان را به رهبرانقلاب تسلیت گفت.همچنین مقاماتی از کشورهای آذربایجان، عراق و پاکستان نیز تا لحظه تنظیم این گزارش، این جنایت را محکوم و آن را به دولت و مردم ایران تسلیت گفته‌اند.

 بازتاب گسترده در رسانه های جهان

رسانه‌های عربی و البته سایر رسانه‌های جهان تا چند روز، حادثه تروریستی در گلزار شهدای کرمان را ، به صورت گسترده بازتاب دادند.

شبکه الجزیره، وزنامه العربی الجدید، سایت شبکه روسیا الیوم، المیادین و ... به این موضوع پرداختند.

تارنمای شبکه تلویزیونی آی‌تی‌وی هم در گزارشی با اشاره به آخرین آمار شهدای کرمان تصریح کرد: این حادثه در بحبوحه تنش‌های گسترده‌تر در خاورمیانه بر سر جنگ [رژیم] اسرائیل علیه حماس در نوار غزه صورت می‌گیرد.

این رسانه های عربی بیشتر به اصل خبر و گزارشی از آن پرداختند.

آی‌تی‌وی همچنین همسو با خط خبری سایر رسانه‌های انگلیس، از به‌کار بستن واژه تروریستی برای این حادثه مرگبار خودداری کرد و این طور نوشت: «ایران دشمنان متعددی دارد که می‌توانند پشت این حمله باشند، از جمله گروه‌های تبعیدی، سازمان‌های شبه‌نظامی و بازیگران دولتی»

سایر رسانه‌ها و شبکه‌های تلویزیونی نیز با انتشار گزارش‌هایی این حادثه تروریستی را به تشدید تنش‌ها در بحبوحه جنگ غزه نسبت دادند.

مقام‌های انگلیسی هنوز به این رویداد واکنش نشان نداده‌اند. البته الیشا کرنز رئیس کمیته امور خارجی پارلمان انگلیس با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، گزارش شبکه اسکای را بازنشر و به این عبارت نامفهوم بسنده کرده است: "انفجار در یک قبرستان در ایران"

در استان همدان نیز مردم همدان در محکومیت حادثه تروریستی گلزارشهدا کرمان ساعت 22 چهارشنبه شب در میدان امام شهر تجمع کردند.

پس ازآن، نماینده ولی فقیه و امام جمعه همدان، برخی نمایندگان احزاب و گروهها پیام‌هایی را صادر و از این حادثه یا اعلام انزجار کردند.

شهدا کرمان بدرقه شدند

آئین تشییع شهدای حادثه تروریستی دیروز در گلزار شهدای کرمان و با حضور رئیس جمهوری، سردار سلامی، جمعی دیگر از مسئولان کشوری و استانی و حضور هزاران نفری مردم کرمان به صورت خودرویی برگزار شد.

طبق آخرین آمار تعداد شهدای کرمان به ۸۹ نفر رسیده است. شهادت برخی از مجروحان دلیل افزایش آمار است.

از ۸۹ شهید انفجارهای تروریستی ۵۳ نفر زن، ۳۶ نفر مرد و ۳۰ نفر زیر ۱۸ سال هستند؛ همچنین شهدای ۱۵ و زیر ۱۵ ساله ۲۳ نفر، افراد زیر ۱۵ سال ۲۰ نفر، افراد ۱۰ سال و زیر ۱۰ سال ۱۱ نفر، افراد زیر ۱۰ سال ۹ نفر و افراد زیر پنج سال ۲ نفر هستند.

شهدای ساکن شهرستان‌های غیر از مرکز استان کرمان اهل شهرستان‌های نَرماشیر، سیرجان، رفسنجان، زرند و بافت هستند. در شهرستان کرمان شهیدانی غیر از شهر کرمان در چترود و نیز راین نیز وجود دارند.


در آخرین خبرهای به دست آمده از حادثه ترور سوگواران سالگرد شهادت سردار سلیمانی، مراسم تششیع شهدای ترور دیروز جمعه با حضور گسترده مردم برگزار شد.

همچنین به گفته وزیر کشور برخی عوامل درگیر با حادثه تروریستی کرمان دستگیر شدند.

بنا بر اخرین اخبار وزیر کشور گفته است: با توانمندی لازم، سیستم‌های اطلاعاتی سرنخ‌های بسیار خوبی درباره افراد دخیل در انفجار‌های تروریستی پیدا کردند و بخشی از کسانی که در این ماجرا نقش داشتند دستگیر شدند.


امام جمعه و استاندار همدان حادثه تروریستی کرمان را محکوم کردند

 نماینده ولی فقیه در استان و استاندار همدان با صدور پیامی جداگانه حادثه تروریستی در مسیر گلزار شهدای کرمان را محکوم کردند.

به گزارش در بخشی از پیام استاندار همدان آمده است: حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان پرده جدیدی از رذیلت دشمنان ملت ایران اسلامی را آشکار ساخت و ندای مظلومیت و اقتدار ملت ایران، این بار از گلزار شهدای شهر کرمان طنین‌انداز شد.
علیرضا قاسمی‌فرزاد در این پیام می‌افزاید: حادثه تروریستی در شهر شهیدپرور کرمان توسط جنایتکاران رژیم جعلی و منحوس صهیونیستی که منجر به شهادت جمعی از هموطنان و زائران آرامگاه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی شد.

در ادامه این پیام آمده است: ملت ایران دهه‌های متمادی است که بهای مقاومت در مقابل استکبار جهانی را با خون عزیزان خویش پرداخته و هیچ واهمه‌ای از تداوم ایستادگی در این راه ندارد.

استاندار همدان تأکید کرد: این حادثه‌ غم‌بار نشان از تأثیرگذاری شهید حاج قاسم سلیمانی در جهان دارد و حقد و کینه‌ دشمنان از آن شهید عزیز و جبهه‌ مقاومت در این حادثه تروریستی نمایان‌تر از قبل شد.

در پیام نماینده ولی فقیه در استان همدان نیز آمده است: همزمان با سالگرد شهادت سالار شهیدان جبهه مقاومت، بار دیگر دشمنان این مرز و بوم، دست به جنایتی تازه زدند و با به شهادت رساندن مردم عزیزی که به زیارت مزار شهید حاج قاسم سلیمانی رفته بودند، ملت ایران را عزادار کردند.

حجت الاسلام  حبیب ا...شعبانی موثقی افزود: جنایتکارانی که عشق و علاقه مردم به مکتب سلیمانی را برنتافتند و همان طور که رهبر حکیم و فرزانه انقلاب فرمودند، دشمن از شهید سلیمانی بیشتر از سردار سلیمانی می‌ترسد، امروز مشاهده کردیم که سربازان راه سلیمانی را دشمنان چه حقیرانه به شهادت رساندند.

در ادامه این پیام آمده است: شکست‌ها و سیلی‌هایی که رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی از جبهه مقاومت خورده‌اند، موجب شد تا امروز دست به چنین جنایتی بزنند.

امام جمعه همدان ادامه داد: دشمن به دنبال آن است که حرکت ملت متوقف شود و از سلیمانی‌ها دست بردارند، اما این جنایت نشان داد که هنوز این ملت را نشناخته‌اند، ملتی که تربیت شده مکتب امیرالمومنین(ع) هستند که شهادت آرزویشان است و اجازه نخواهند داد پرچم بی علمدار بماند.

وی ضمن محکوم کردن این جنایت تروریستی و همدردی با خانواده‌های شهدا و آرزوی سلامتی برای آسیب دیدگان، از نیروهای امنیتی می‌خواهیم عاملین و افراد مرتبط را شناسایی و همه آنان را به سزای اعمال ننگینشان برسانند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com