ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

Today : Tue, August 4, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  131303 تاریخ انتشار:  1402-01-19 - 13:46 تعداد بازدید:  704
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پیگیری حواشی اخیر در سراب‌های گیان و فارسبان
متولیان خوب عمل نکردند

نویسنده : معصومه کمالوند

مادستان

 
غربت سرمایه‌گذاری خصوصی در حوزه گردشگری


 تغییر مدیریت نه واگذاری!این همه موضوع است که درک نادرست و برداشت اشتباه از آن مردم گیان را مقابل مسئولان قرار داده است.

 ناتوانی در گذشته و سلب اعتماد مردم برای اجرای برنامه‌های جدید

شهرداران گیان نتوانستند در مدت مدیریت در اداره سراب گیان (از زیر ساخت‌ها تا ارائه خدمات و امکانات) گردشگران را راضی کند و اقدامی که نشان از توسعه این سراب که مقصد گردشگری ملی محسوب می‌شود،اجرا کند این ناتوانی را خود شهرداری هم باور دارد.

و اینکه وعده‌های ناتمام و به ثمر نرسیده متعدد در دولت‌های گذشته برای دعوت از بخش خصوصی و اعتبارات سوخت شده، اعتماد مردم و اعتبار وعده دهنده گان را برای دل بستن به توسعه سراب از طریق بخش خصوصی سوخته است!

 ذی‌نفع‌ها و ناآگاهی موانع توسعه در گیان

از طرفی اگر سرمایه‌گذاری بخواهد کار را بدست بگیرد یا سازمانی وارد گود شود دو‌موضوع مطرح است که به عنوان مانع ظاهر می‌شوند نخست افرادی که تا کنون از این آشفتگی و بی برنامه گی سراب ذی‌نفع بوده و دوم مردمی که نمی‌دانند و از اصل موضوع و آینده این اقدام دانشی ندارند و باید نسبت به افق گردشگری در گیان در صورت وارد شدن بخش خصوصی آگاه شوند، البته با حفظ و رعایت برخی موارد که منافع مردم گیان بعنوان سهامدار اصلی این موقعیت گردشگری در اولویت آن باشد.

 پیشرفت حق مردم گیان است

به عنوان مثال بکر بودن سراب مطرح است، قرار نیست اگر بحث ایجاد هتل با اقامتگاه و بومگردی می‌شود در محدوده سراب باشد،خیر انتقال این زیر ساخت‌ها به داخل شهر گیان با محدوده آن به جز سراب، می‌تواند توسعه سوخته ای که باید سال‌ها پیش به این منطقه ورود می‌کرد را احیا کند و مبتدی ترین خروجی آن اسفالت خیابان و کوچه‌های منتهی به این زیر ساخت‌هاست! حالا بگذریم از اشتغال و اقتصادی که اهالی گیان اولویت آن در بکارگیری و مشمول شدن آن خواهند بود!

این همه ماجراست که باید پیش تر برای روشن شدن آن برای مردم متولیان وقت می‌گذاشتند و فرهنگ سازی می‌کردند و مردم را در جریان موضوع قرار می‌دادند که حالا برای استارت کار این همه حواشی نباشد.

 متولیان ضعیف عمل کردند

اگر چه معتقدیم مقصر صفر تا صد ماجرا متولیان در این حوزه بوده و هستند هم بدلیل بدعهدی‌های دو دهه اخیر در توسعه سراب و هم کیفیت ناقص و ضعیف خدمات و زیر ساخت‌ها در این موقعیت ملی که می‌توانست اقتصاد گیان را با همین گردشگری زیر و رو کند نه اینکه جوان کیانی یا نان آور خانواده دائم در کوچ فصلی به جنوب کشور باشد و در نگرانی و دلهره سوخت یک شبه سرمایه اش در ریسک کشت صیفی جات نداند چگونه گذر عمر می‌کند!

حالا هم میدان جنگ نیست هیچ وظیفه ای نه منابع طبیعی و نه شهرداری برداشته نشده بلکه تا تعیین تکلیف نهایی موظف به تأمین خواسته‌های گردشگران و حفظ زیر ساخت‌ها در سراب هستند، گزارش رها سازی زباله‌ها در محوطه سراب و سرریز زباله‌ها تصویری نیست که این روزها انتظار دیدن آن در فضای مجازی رسانه‌ها یا هشتم تاسف گردشگران و مسافران دیده شود!

 ضعف منابع طبیعی و سندی که بانی حاشیه شد

این موضوع در سراب فارسبان هم صدق می‌کند قرار نیست منابع طبیعی به بهانه یک سند، بانی نابودی میراث ملی شود که درخت گردوی هزار ساله آن را برای حفظ و بقا با سیمان و بتن !ترمیم ساقه شود!

یا مسافری که سراب را بعنوان مقصد گردشگری‌اش انتخاب کرده است و سفیر تبلیغ می‌شود در حجم سر ریز زباله‌ها و پشت در قفل شده سرویس بهداشتی متوقف شود!

کوتاهی متولیان و ضعف مدیریتی و بی‌توجهی مسئولان در طول سال‌ها و نادیده انگاشتن افق گردشگری این سراب، یقینا ریشه همه مشکلاتی است که حالا قد علم کرده و هر بار به عنوانی نمی‌گذارد حال گردشگری در این منطقه خوش باشد.

بلاتکلیف بودن سراب فارسبان سال‌هاست سبب نابودی زیر ساخت‌های آن شده است، نصب روشنایی‌ها، برج نوری و اسفالت مسیر دسترسی و ایجاد پیاده راه گردشگری که قرار بود گام نخست باشد و پس از آن هم پارکینگ و ایجاد و تقویت زیر ساخت‌های اقتصاد گردشگری، که هنوز به گام دوم نرسیده زیرساخت‌های اولیه در حال نابودی است آن هم به سبب نبود متولی جدی و ساده انگاشته شدن ماجرا توسط منابع طبیعی و البته بی اعتنایی به حاشیه‌ای که حالا متن اصلی ماجرا شده بانی آن همه حواشی در نوروز و اعتبار سراب!

 بی‌اعتنایی به تاریخ باورها به تخریب زیر ساخت‌ها رسید

ضعفی که مردم سه روستا را با همه اصالت و دیرینگی داد و ستد و مراوده‌ها مقابل هم قرار داد و اگر به موقع با ورود فرماندار مدیریت نمی شد،یقینا حالا شرایطی ناخوشایند از آن ایجاد شده بود!

سراب فارسبان در روزگار دیرین میعادگاه سپاسگزاری و شکرانه پایان محصول اهالی فارسبان بوده و به سبب ارادت شان به دات نعمت‌های الهی مسیر فارسبان به سراب را پیاده طی طریق می‌کرده و یک روز را دورهمی در سایه این درختان که آن روزها به سبب اعتقادات و نشانه‌های لطف و آفرینش الهی آن را کم از زیارت گاه نمی دانستند! و احترام خاصی بر محیط سراب قائل بودند اما حالا شاهد مرگ تدریجی این تابلوی آفرینش و جان هستی در رگ و ریشه حیات این سراب هستند!

 تأمین آرامش مسافران وظیفه دستگاه‌ها

فرماندار نهاوند با تاکید بر اینکه حفظ و نگهداری سرمایه‌های خدادادی وظیفه همگانی است و باید با بهره گیری از همه ظرفیت‌ها این مهم اجرا شود، همه دستگاه‌های متولی را موظف دانست که باید در تامین امنیت، آرامش و ارائه خدمات باکیفیت برای مسافران و گردشگران تلاش کنند.

 ضعف در زیر ساخت‌ها به ضرر افق گردشگری سراب‌هاست

وی با بیان اینکه سرابی که پس از سال‌ها هنوز نمی تواند میزبان اقامتی گردشگران باشد و متولیان در همه این سال‌ها نتوانسته اند حتی یک اقامتگاه در شهر گیان ایجاد کنند و زمینه درآمدها و اشتغال را تقویت کنند! تأکید کرد؛ ساماندهی باکیفیت و با برنامه سراب‌ها یکی از مطالبات اصلی مردم و مسافرانی است که این سراب‌ها را مقصد گردشگری خود انتخاب می‌کنند.

پس لازم است باید با اتحاد و همدلی برای ارائه خدمات هرچه بیشتر با برنامه ریزی درست و اجرایی تلاش کرد،نه اینکه با حواشی افق گردشگری را نابود کرد.

 گردشگران در راهند

احمدوند با اشاره به اینکه فصل گردشگری در نهاوند با آغاز بهار رونق بیشتری می‌گیرد و شاهد افزایش چندین برابری مسافران به این منطقه خواهیم بود،گفت؛ امروز باید دستگاه‌های متولی نسبت به اجرای تعهدات خود برای ساماندهی سراب گیان اهتمام ویژه تری داشته باشند.

 گذشته مدیریتی در سراب‌ها ضعیف بوده

احمدوند از عملکرد ضعیف متولیان در سراب‌ها آن چنان که باید انجام وظیفه می‌کرده اند، انتقاد کرد و گفت؛متولیان نتوانسته اند این مناطق گردشگری را مدیریت و ارائه خدمات کنند و موضوع تغییر مدیریت بود نه هیچ موضوع و بحث دیگری نه واگذاری و نه اجرای نامعقول زیر ساخت‌هایی که منافع گردشگری و مردم و کشاورزان را به خطر اندازد، که متاسفانه به دلیل دیت به دیت شدن اطلاعات غلط این روزها این حواشی در سایه همین مدیریت ضعیف توسط برخی شایعه و تقویت هم می‌شود.

 تخریب داشته‌ها با ادامه حواشی

فرماندار نهاوند تاکید کرد: وقتی سرابی متولی ندارد نه بهداشت دارد نه زیرساخت‌هایش حفظ می‌شود بلکه به مرور هم شاهد تخریب همین داشته‌ها خواهیم بود و زمانی نخواهد برد که این حجم گردشگر را هم وقتی نتوانیم در ارائه خدمات راضی بدرقه کنیم، از دست خواهیم داد.

احمدوند گفت: سراب‌ها منابع ملی هستند و توجه به آن‌ها بسیار مهم است و فرهنگ سرمایه‌گذاری و اقتصاد گردشگری و همراهی مردم را از متولیان خواستاریم و باید در این زمینه پاسخ گوی مردم باشند.

 اعلام ناتوانی شهرداری
در مدیریت سراب

وی بیان داشت: متولی سراب‌های گیان و فارسبان منابع طبیعی است و مدیریت گذشته پاسخگویی مطالبات و نیازهای مردم نبوده اند و شهرداری گیان هم کتبا اعلام کرده است نمی تواند سراب گیان را مدیریت کند، پس اجازه بدهید بیش از این شاهد سوخته شدن فرصت‌ها در این منطقه غنی گردشگری نباشیم!

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com