ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : چهارشنبه ، 14 مرداد 1405

Today : Wed, August 5, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  120729 تاریخ انتشار:  1400-09-01 - 10:16 تعداد بازدید:  734
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهردار مریانج خبر داد
ثبت خانه تاریخی گلستان در فهرست آثار ملی

مادستان

 حفاظت از میراث گذشتگان یکی از وظایف مدیریت شهری بوده تا آنها را به دست آیندگان برسانیم. از این‌رو یکی از برنامه‌های شهرداری مریانج برای حفظ معماری سنتی این شهر، تملک یکی از معدود خانه‌های قدیمی با ارزش تاریخی در این شهر بوده است.
شهردار شهر مریانج با اشاره به لزوم تملک خانه‌های قدیمی توسط شهرداری‌ها، گفت: متأسفانه علی‌رغم قدمت طولانی شهر مریانج تعداد میراث کهن باقی‌مانده در این شهر بسیار محدود بود و در طول گذر زمان عمده این بناهای تاریخی تخریب و از بین رفته است.
محسن معصوم‎علیزاده ادامه داد: بناها و خانه‌های تاریخی شهر ازجمله دارایی‌های ارزشمند به شمار می‌آیند و چنانچه در این‌خصوص غفلتی صورت بپذیرد به‌طورقطع سال‌های آینده باید حسرت هویت از دست رفته تاریخی شهر را بر دل داشته باشیم.
وی تصریح کرد: متأسفانه وضعیت برخی خانه‌های قدیمی باقی مانده در شهر مناسب نیست و غبار بی‌مهری‌ها موجب شده برخی از آنها تخریب شوند و تعدادی هم چهره نو و تازه‌ای به خود گرفته‌اند که از همین‌رو در مجموعه مدیریت شهری مریانج به منظور حفاظت از میراث تاریخی،خانه تاریخی گلستان که یکی از عمارت‌های قدیمی موجود در شهر که البته در آستانه تخریب بود را تملک کردیم.
معصوم‌علیزاده بیان کرد: درنهایت پس از تملک این بنای قدیمی با مساعدت شورای شهر در 4 سال مالی گذشته با اعتباری بالغ بر 5 میلیارد تومان به منظور تملک، مرمت و بازسازی بنا و محوطه حیاط هزینه شده است.
وی در پایان از عملیات مرمت عمارت گلستان خبر داد و افزود: قریب به 95 درصد عملیات مرمت بنا و بهسازی حیاط آن انجام شده است و سعی بر این داریم تا پس از فصل سرما و پایان بارش‎ها، این عملیات را به اتمام برسانیم.
شهردار مریانج گفت: این خانه قدیمی با قدمت بیش از ۱۱۰سال و مربوط به اواخر قاجاریه است که با معماری خاص 5‌دری در 2 طبقه به متراژ ۳۷۰ مترمربع زیربنا در زمینی به مساحت 950 مترمربع واقع شده است.
وی از ثبت این بنای تاریخی در فهرست آثار ملی کشورمان ادامه داد: تاکنون تنها 3 خانه از استان در فهرست آثار ملی قرار داشت که خوشبختانه با پیگیری این شهرداری و مساعدت اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان، عمارت گلستان مریانج نیز به عنوان یک خانه قدیمی در این فهرست قرار گرفته است.
معصوم‌علیزاده گفت: با پیگیری مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر، در چند ماه گذشته نیز پل تاریخی(کرپی سلیمانی) مریانج نیز در فهرست آثار ملی ثبت شد و همچنین آسیاب‎های قدیمی مریانج نیز در انتظار ثبت و البته مرمت از سوی میراث‌فرهنگی قرار دارد.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com