ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 10 مرداد 1405 - شماره 5475
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sun, August 2, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  141548 تاریخ انتشار:  1403-11-04 - 09:22 تعداد بازدید:  205
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در کارگروه پسماند نهاوند هشدار داده شد
شهروندان تا 2ماه دیگر زباله‌ها را باید در خانه‌ انباشته ‌کنند

نویسنده : معصومه کمالوند

مادستان


 سایت پسماند تعیین‌تکلیف نشود، مردم باید 2 ماه دیگر زباله‌هایشان را در خانه نگه دارند.

روزانه ۱۸۰ تن زباله در شهرستان نهاوند تخلیه می‌شود، این حجم زباله مربوط به بخش‌های گیان، زرین‌دشت و مرکزی است و سهم شهر نهاوند از این تولید ۸۰ تا ۹۰ تن زباله شهری است. البته این رقم جدا از زباله‌های بیمارستانی عفونی و نخاله‌های ساختمانی است که روزانه تولید، تخلیه و دفن می‌شود.

در نهایت اینکه ماهانه حدود ۵ هزار تن زباله عادی در سایت شهرداری نهاوند تخلیه و دفن می‌شود. آن طور که گفته شد، اگر وضعیت برای مکان دفن زباله در شهر نهاوند تعیین‌تکلیف نشود، دو ماه دیگر مردم باید زباله‌هایشان را در خانه نگه دارند!

از طرفی هم سایت جنوبی استان که شامل (سه شهر تویسرکان، نهاوند و ملایر) می‌شود، سال‌هاست قرار است اجرایی و هنوز ابتدای راه است و نمی‌شود به امید اتمام این سایت شرایط بحرانی در نهاوند را رها کرد و منتظر سایت برای نجات نهاوند ماند!

زنگ خطر بحران در حوزه پسماند شهرستان روز گذشته در کارگروه پسماند که روز گذشته (چهارشنبه) با پیگیری دادستان نهاوند و با حضور مدیران استانی و شهرستان در شهرداری نهاوند برگزار شد، به صدا در آمد تا بلکه راهکاری در کوتاه‌ترین زمان اجرایی و موضوع پیش از آنکه به شرایط حادتری برسد، مدیریت شود.

البته موضوع ورود شرکت‌های دانش‌بنیان هم مطرح است که به گفته متولیان، این شرکت‌ها از زباله‌های تحویلی هیچ گونه خروجی پسماند نخواهند داشت و کاملاً به ایده‌های جدید تبدیل می‌شوند.

 کشت‌های پلاستیکی تهدیدی برای محیط زیست

دادستان نهاوند در کارگروه پسماند شهرستان با بیان اینکه کشت‌های زیر پلاستیک که پس از پایان فصل برداشت در محیط زیست رها می‌شود، تهدیدی برای این فضا محسوب می‌شود گفت: بر همین اساس هم باید از کشاورزان خواست تا زباله‌های خروجی را جمع‌آوری کنند که در نهاوند با توجه به بالا بودن این موارد، این موضوع انجام نشده است.

 ورود فاضلاب ۳۰ روستا به نهر شعبان

احمد صفایی همچنین از دیگر مشکلات مهم حوزه محیط زیست شهرستان را، ورود فاضلاب ۳۰ روستا به نهر شعبان و تهدید سلامت مردم و آلودگی آب عنوان کرد که البته با این آب آلوده، سبزی‌کاری هم انجام شده و مردم هم تغذیه کرده‌اند!

 نمی‌شود به امید سایت جنوبی دست روی دست گذاشت

صفایی در بحث صنایع هم از سلامت کارخانه سیمان و اینکه تاکنون آلایندگی از آن گزارش نشده و دائم رصد محیط‌زیستی می‌شود، خبر داد و گفت: بحران پسماندها در شهرستان به بن‌بست رسیده است. به گفته صفایی موضوع اجرای سایت جنوبی استان چندین سال است که مطرح و تضمینی برای تحقق کوتاه‌مدت آن نیست، لذا باید تا آن زمان، یک اقدام اساسی با توجه به حجم قابل‌توجه تولید زباله در شهرستان، اجرایی شود، که انتظار می‌رود شهرداری اقدامات لازم را در کمترین زمان اجرایی و رفع مشکل کند.

 متولیان حوزه پسماند اقدام اساسی و عاجل انجام دهند

نماینده نهاوند در مجلس هم با بیان اینکه حدود یک ماه و نیم گذشته یک ماده واحده درباره اصلاح قانون پسماند مطرح و با رأی مثبت مجلس هم مواجه شد، تصریح کرد: در بحث تولید زباله در حوزه فرهنگ عمومی باید اقداماتی انجام شود و پس از آن هم شرایط دفن باید مورد بررسی و تغییر قرار بگیرد.

 تهدید سلامت آب‌های زیرزمینی با پسماندها

علیرضا نثاری افزود: حجم زباله‌ها در سایت و بوی نامطبوعی که محدوده شهر و روستاهای اطراف را هم درگیر کرده، سال‌های آینده هم آب‌های زیرزمینی را با مشکل مواجه خواهد کرد و باید اقداماتی برای ایجاد لایه‌هایی برای مقابله با نفوذ این آلودگی به این آب‌ها داشت و نیازمند یک اقدام اساسی برای مدیریت موضوع است.

 راهکار اساسی در کوتاه‌ترین زمان

نثاری در بحث شرکت دانش‌بنیان هم تأکید کرد: اگر در واقع فعالیت آن بهبوددهنده است همکاری و حمایت شود، همچنین درباره راه‌اندازی سایت جنوبی هم گفت: تاکنون که اقدامات خاصی انجام نشده و نمی‌شود با توجه به شرایط موجود در حوزه پسماند شهرستان، به امید سایت جنوبی دست روی دست گذاشت و نیاز است اقدامی اساسی و عاجل انجام داد و شرایط مردم را هم درک کرد.

 رنج سلامت شهر از پسماندها

فرماندار نهاوند هم در ادامه این کارگروه گفت: مشکلات حوزه پسماند در شهرستان سال هاست که محیط زیست و سلامت شهر را رنج می دهد و باید رفع شود.
ضرغام احمدوند هم راه اندازی سایت جنوبی را پروسه‌ای طولانی عنوان کرد: باید تا زمان راه اندازی، اقداماتی اجرایی انجام شود و انتظار می‌رود با این اقدام مشکلاتی که در حال حاضر با آن مواجه‌ایم، برای همیشه رفع و حذف شود.

 ۸۰ میلیارد اعتبار برای سایت جنوبی

معاون عمرانی استاندارهمدان هم تأکید کرد: پساب خانگی و صنعتی تهدیدی جدی برای آب‌های زیرزمینی به شمار می‌آید.

به گفته امیررضا یوسفیان، برای اجرای طرح‌های مربوط به مدیریت پسماند در جنوب استان،۸۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است و با توجه به اینکه پردازش صحیح و بهینه پسماندها باید در اولویت قرار گیرد، در حال حاضر سایت‌های شمالی، مرکزی و جنوبی به اتمام رسیده‌اند، اما مسئولیت پذیرفتن این سایت‌ها بسیار دشوار است.

 مهلت یک هفته‌ای معاون عمرانی

معاون استاندار همدان گفت: منطقه نهاوند به عنوان ایستگاه انتقال در طرح جامع شناخته شده و باید زیرساخت‌های آن به سرعت فراهم و در واقع تا یک هفته آینده این موضوع را بازبینی  کرد و چیزی به نام دفع پسماند وجود ندارد و لازم است که مدیریت دقیقی صورت گیرد.
 
شرایط پسماند در نهاوند بحرانی است

شهردار نهاوند اما بحران را جدی‌تر از صحبت هایی که مطرح می‌شود، عنوان کرد: اینکه اگر تا 2ماه دیگر این سایت تعیین تکلیف نشود و موانع رفع نشود، شهروندان باید زباله هایشان را در خانه نگه دارند.

مجید یوسفی نوید با بیان اینکه تهدیدهای حواشی شهر که به‌طور عمده شامل زمین‌های رها شده که به زباله‌دان تبدیل شده بود، به فرصت‌هایی از جمله پارک‌ها و فضای سبز در مناطق مختلف شهری تبدیل شده است، از تجهیز ماشین آلات و افزایش تریلی، تراکتور برای جمع آوری نخاله‌ها، پاکسازی حاشیه جاده ها،فعال شدن جاروی مکانیزه،شستشوی خیابان‌ها ،حذف محل های موقت دپو زباله و جمع آوری دائم، راه اندازی سیستم جمع آوری زباله از مبدأ، هم در این حوزه خبر داد.

یوسفی نوید سهم تولید زباله در شهرستان را  به ازای هر نفر مازاد بر ۱کیلوگرم اعلام کرد.
 
بحران تخلیه زباله‌ها در حاشیه رودخانه‌ها

به گفته وی نخاله و زباله‌های روستاها در حاشیه رودخانه‌ها با وجود پرداخت هزینه توسط دهیاری‌ها، در حاشیه رودخانه‌ها تخلیه می‌شود که در زمان بارندگی سبب گرفتگی رودخانه ها و مشکلاتی است که در حوزه مدیریت بحران رخ می دهد.

 دست یاری شرکت های دانش بنیان

وی ورود شرکت های دانش بنیان در سایت زباله برای کاهش دفع زباله و تبدیل به مواد اولیه با روش های ابداعی به تولیدات جدید، را یکی از اولویت های شهرداری در حوزه پسماند عنوان کرد  که در حال حاضر یک مورد انجام و در صدد تحقق نهایی آن هستند.

 آب و پسماند 2 مشکل بزرگ استان

مدیرکل محیط زیست استان همدان نیز در این کارگروه گفت: نخستین مشکل استان ، آب و دومین موضوع هم پسماند است که باید پیگیری های لازم برای مدیریت و رفع مشکل اجرا شود.

به گفته احمدی برای ارائه مجوز به فعالیت شرکت های دانش بنیان شرط لازم نداشتن زمینه آلودگی برای شهرستان است همچنین بر اساس قانون واحد باید خارج از حریم شهر و در فاصله ۱ هزار و ۵۰۰ متری مستقر باشد و در کمیسیون ماده ۱۱ هم آلودگی‌زا نبودن آن بررسی شود.

 مصوبات

در نهایت با بررسی ها و طرح موارد متعدد با حضور معاون عمران استاندار همدان مصوب شد با هماهنگی محیط زیست ،شهرداری و فرمانداری سایت فعلی ساماندهی و شرایط فعلی در مدت یک هفته برای دفن اصولی مورد بررسی قرار گیرد.

همچنین سایت شهرستان نهاوند به‌عنوان سایت انتقال در نظر گرفته شده و زیر ساخت ها و شرایط برای تحقق آن فراهم شود.

و دیگر آن‌که تا زمان تعیین تکلیف سایت جنوبی (ملایر نهاوند تویسرکان) سایت نهاوند بعنوان مکان دفن زباله ها مورد استفاده قرار بگیرد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com