ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 10 مرداد 1405 - شماره 5475
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sun, August 2, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  141402 تاریخ انتشار:  1403-10-24 - 09:42 تعداد بازدید:  237
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دختران ینگی‌کند در انتظار ساخت مدرسه

مادستان


 روستای «ینگی‌کند» یکی از روستاهای بخش جوکار و دهستان ترک غربی در شهرستان ملایر است. این روستا با ۲۹۵۰ نفر جمعیت و ۸۹۰ خانوار، در ۴۸ کیلومتری شهر ملایر واقع شده است.

 روستا دارای 2دبستان پسرانه و دخترانه و 2مدرسه دوره اول متوسطه دخترانه و پسرانه است اما دبیرستان دوره دوم متوسطه دخترانه ندارد و دختران روستا برای ادامه تحصیل یا مجبورند به مدرسه شبانه‌روزی روستای حسین‌آباد یا شهر همدان بروند که به‌دلیل مسافت طولانی و معضلات زندگی خوابگاهی در این سن یا مخالفت خانواده‌ها، مجبور به ترک تحصیل شده و بسیاری از آنان در سن کم تن به ازدواج می‌دهند.

بسیاری از اهالی و رئیس اداره آموزش و پرورش بخش جوکار معتقدند یکی از دلایل آسیب‌های اجتماعی روستا از جمله اعتیاد، ترک تحصیل و ازدواج زودهنگام، نبود دبیرستان دخترانه در دوره دوم متوسطه است که در صورت ساخت، علاوه بر این روستا، دختران 4 تا 5روستای اطراف نیز می‌توانند از تحصیل بهره‌مند شوند. یک خیّر مدرسه‌ساز اعلام آمادگی کرده‌است که صفر تا صد ساخت و تأمین زمین مدرسه در این روستا را به عهده بگیرد اما با گذشت 2 سال، هنوز موفق به اخذ مجوزهای لازم برای ساخت مدرسه نشده است.

دهیار روستای ینگی‌کند با بیان اینکه این روستا دبیرستان دوره دوم متوسطه دخترانه ندارد، گفت: دختران این روستا و روستاهای اطراف از جمله زمان‌آباد، الفاوت و کمری برای ادامه تحصیل در مقطع دوم متوسطه یا باید ترک تحصیل کنند یا مجبورند به مدرسه شبانه‌روزی روستای حسین‌آباد یا شهر همدان بروند.

علیرضا شعبانلو در این‌باره اظهار کرد: دختران این روستا مجبور می‌شوند در مدرسه شبانه‌روزی روستای حسین‌آباد یا همدان درس بخوانند که به‌دلیل مسافت طولانی یا خانواده اجازه ادامه تحصیل دانش‌آموز را نمی‌دهد یا به‌دلیل شرایط خوابگاه و دوری از خانواده، وضعیت تحصیلی دانش‌آموز اُفت کرده و مجبور به ترک تحصیل می‌شوند.

 شعبانلو از اعلام آمادگی یک خیر مدرسه‌ساز برای ساخت دبیرستان شبانه‌روزی دوره دوم دخترانه در این روستا خبر داد و افزود: این خیر صفر تا صد ساخت مدرسه را بر عهده گرفته است اما متأسفانه کارشناسان آموزش و پرورش می‌گویند به‌دلیل تعداد کم دانش‌آموزان، امکان ساخت مدرسه در این روستا وجود ندارد. این در حالی‌ است که با احتساب تعداد دانش‌آموزان روستاهای اطراف به حدود ۱۵۰ نفر می‌رسند.

وی همچنین به اقدامات خوبی که تاکنون در حوزه‌های مختلف عمرانی روستا انجام شده است اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه روستا در حال پیشرفت و توسعه است، بهسازی و آسفالت معابر نیز باید مورد توجه قرار گیرد. سازمان نوسازی و تجهیز مدارس استان با ساخت دبیرستان شبانه‌روزی موافقت نمی‌کند.

رئیس آموزش و پرورش بخش جوکار نیز در ادامه به پیگیری 2ساله برای ساخت دبیرستان دخترانه دوره دوم متوسطه در روستای ینگی‌کند اشاره و تصریح کرد: مهم‌ترین عامل ترک‌تحصیل دختران در این روستا و روستاهای اطراف از جمله کمری، الفاوت و منگاوی نبود دبیرستان دخترانه دوره دوم متوسطه یا هنرستان در این روستاست.

مهدی رضایی به 2دبستان پسرانه و دخترانه و دو مدرسه دوره اول متوسطه دخترانه و پسرانه این روستا اشاره و اظهار کرد: به‌دلیل نبود دبیرستان دوره دوم متوسطه دخترانه، بیشترین دختران این روستاها پس از اتمام دوره متوسطه اول یا ترک تحصیل می‌کنند یا مجبورند برای ادامه تحصیل به همدان بروند که آسیب‌های خود را دارد.

رضایی با تأکید بر اینکه ساخت دبیرستان در روستای ینگی‌کند مشکل بزرگی از بخش جوکار را حل می‌کند، افزود: در صورت ساخت مدرسه در این روستا، مشکل تحصیل دانش‌آموزان دختر روستاهای بوربور، کریم آباد، منگاوی، کمری، الفاوت و زمان‌آباد حل خواهد شد.

وی ادامه داد: پس از اعلام آمادگی یک خیر برای ساخت مدرسه، نظرات کارشناسی انجام و به استان ارجاع داده شد اما متأسفانه سازمان نوسازی و تجهیز مدارس استان تاکنون با ساخت مدرسه موافقت نکرده است. به گفته رضایی، در حال حاضر بسیاری از آسیب‌های اجتماعی این منطقه از جمله ترک تحصیل، اعتیاد، ازدواج زودهنگام و طلاق ناشی از نبود دبیرستان دخترانه متوسطه دوم در این روستاست، زیرا که بسیاری از دختران این روستا و روستاهای اطراف پس از اتمام دوره متوسطه اول مجبور به ترک تحصیل می‌شوند و در سن کم تن به ازدواج می‌دهند.

 روستا بن‌بست و تعداد دانش‌آموزان کم است

در ادامه مدیر املاک و زمین‌سازی سازمان نوسازی و تجهیز مدارس استان همدان در این‌باره گفت: در صورتی می‌توان در یک روستا مدرسه شبانه‌روزی ساخت که موقعیت جغرافیایی روستا طوری باشد که روستاهای اطراف نیز از این مدرسه استفاده کنند. این در حالی‌است که روستای ینگی‌کند بن‌بست است و این امکان وجود ندارد.

امید عباسی با تأکید بر اینکه یکی دیگر از ملاک‌های ساخت مدرسه شبانه‌روزی به ویژه دبیرستان در یک روستا تعداد دانش‌آموزان است، اظهار کرد: در حال حاضر تعداد دانش‌آموزان پایه نهم این روستا حدود ۳۰ نفر است که همه این دانش‌آموزان مایل به ادامه تحصیل در مقطع دوم متوسطه نیستند و برخی ازدواج یا ترک تحصیل می‌کنند.

عباسی با بیان اینکه در حال حاضر دبیرستان شبانه‌روزی الفاوت یا علی‌آباد دمق به‌دلیل کمبود دانش‌آموز خالی است، گفت: بسیاری از مدارس شبانه‌روزی روستایی به‌دلیل کم بودن تعداد دانش‌آموزان خالی هستند، زیرا که دانش‌آموز ترجیح می‌دهد شب را در کنار خانواده خود باشد و مدارس شبانه‌روزی معضلاتی برایشان خواهد داشت، بنابراین ما با ایجاد یک مدرسه 4کلاسه و یک سالن ۱۰۰ متری مشکلی نداریم.

وی با تأکید بر اینکه ساخت دبیرستان دوره دوم در یک روستا سبب می‌شود دانش‌آموزان مجبور به ادامه تحصیل در یک رشته شوند، افزود: در یک دبیرستان حتما باید تعداد دانش‌آموزان به اندازه کافی باشد که بتوان چند رشته تحصیلی و چند کلاس تشکیل داد، از طرفی در حال حاضر عده‌ای به‌دنبال تحصیل در رشته‌های هنرستانی نیز هستند.

عباسی ادامه داد: ما پیشنهاد دادیم این دبیرستان شبانه‌روزی در شهر جوکار ساخته شود تا سایر دانش‌آموزان منطقه نیز از آن بهره‌مند شوند، اما خیّر موافقت نکرده است.

 به فضاهای ورزشی روستای ینگی‌کند اهمیت بیشتری دهید

مسئول تربیت بدنی روستای ینگی‌کند به سالن ورزشی چند منظوره این روستا اشاره و مطرح کرد: ۷۵ ورزشکار رزمی‌کار در روستا داریم که ۲۵ نفر آنان مدال‌آوران استانی و کشوری هستند، اما متأسفانه برای تمرین خود با مشکل مواجه‌اند و مجبورند در همین سالن ورزشی تمرین کنند.

ناصر ترکمان با بیان اینکه سالن ورزشی چند منظوره روستا برای والیبال و فوتسال مناسب است، گفت: رزمی‌کاران مجبورند تشک‌های تاتمی خود را در سالن انداخته و در همین فضا تمرین کنند که ایمنی لازم را ندارد.

ترکمان به ضرورت ایجاد یک خانه ورزش در روستا اشاره و بیان کرد: حدود یک سال است که نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی قول ایجاد این فضای ورزشی را داده، اما فعلا عملی نشده است.

این در حالی است که با توجه به اینکه ینگی‌کند مرکز دهستان است و ۱۲ روستای اطراف برای ورزش و خرید به این روستا می‌آیند، انتظار داریم بیش از این به حوزه ورزش روستا اهمیت دهند.

 روستا نیازمند یک زمین چمن مصنوعی است

وی با بیان اینکه نمایندگان شهرستان در مجلس شورای اسلامی قول ایجاد یک زمین چمن مصنوعی را نیز دادند، افزود: کنار سالن ورزشی یک تکه زمین وقفی داریم که باید سندش با کمک دهیاری و شورای روستا قطعی شود تا به اداره تربیت بدنی ارائه دهیم و عملیات ساخت و ساز آغاز شود.

ترکمان به وجود یک سالن بدنسازی کوچک در روستا اشاره و اظهار کرد: اگر امکانات ورزشی برای ورزش‌های خانوادگی در روستا فراهم شود، خانم‌ها استقبال می‌کنند.
به گفته مسئول تربیت بدنی روستای ینگی‌کند، پارک روستا 4سال است که نیمه‌کاره مانده و تکمیل نشده است و اگر تکمیل شود، فضای مناسبی را برای ورزش‌های خانوادگی ایجاد می‌کند.

 مهاجرت اهالی روستا به‌دلیل کم‌آبی زمین‌های کشاورزی

 فرمانده پایگاه بسیج روستای ینگی‌کند با تأکید بر اینکه منافع این بند خاکی در صورت ایجاد به 3روستای اطراف یعنی زمان‌آباد، منگاوی و کمری نیز می‌رسد، گفت: این بند خاکی مشکل کشاورزان را حل کرده و آب کشاورزی این روستاها را تأمین خواهد کرد. به گفته وی، نیروی کار و جوان روستا به عنوان ایزوگام‌کار و گچ‌کار به استان‌های جنوبی کشور مهاجرت می‌کنند و برخی در آنجا خانواده تشکیل داده و برنمی‌گردند یا چند ماهی یکبار به روستا می‌آیند، اما اگر آب کافی برای زمین‌های کشاورزی داشته باشند، مهاجرت نمی‌کنند.

ترکمان خاطرنشان کرد: قرار شد جلسه‌ای با حضور مسئولان برای حل این مشکل و جلب رضایت اهالی و واگذاری زمین‌هایشان داشته باشیم که فعلا تشکیل نشده است.

وی با تأکید بر اینکه اکثر اهالی روستا به‌دلیل کم‌آبی زمین‌های کشاورزی، مجبور به مهاجرت به شهرهای اطراف شدند، افزود: در صورت ایجاد این بند خاکی یکی از اصلی‌ترین مشکلات روستا حل خواهد شد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com