ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : چهارشنبه ، 14 مرداد 1405

Today : Wed, August 5, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  127681 تاریخ انتشار:  1401-08-11 - 17:07 تعداد بازدید:  132
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اعتماد دوباره مجلس انقلابی به فاطمی امین برای وزارت صمت

مادستان


 جلسه علنی روز گذشته مجلس با دستور استیضاح سیدرضا فاطمی امین وزیر صمت آغاز شد؛ این جلسه یک غایب بزرگ داشت؛ سید ابراهیم رئیسی.که البته رئیسی هم به صورت شفاهی و هم به صورت کتبی در نامه‌ای ضمن تشکر از نمایندگان اعلام کرد که به دلیل استقبال از نخست وزیر ارمنستان نتوانسته در جلسه استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت حضور یابد.

هر کدام از نمایندگان متقاضی استیضاح دلایل خود را بیان کردند و وزیر نیز ضمن بیان دفاعیاتش در فرصت ۵۰ دقیقه‌ای از وقت خود فرصتی به دو نماینده مجلس داد تا آنها هم از او دفاع کنند.

معاون اول رئیس جمهوری، رئیس دفتر ریاست جمهوری و وزرای اقتصاد، صمت و ارتباطات و معاون پارلمانی ریاست جمهوری برای جلسه در مجلس حضور داشتند.

 موافقان استیضاح

خرید خودرو به آرزوی دست نیافتنی تبدیل شده است

جلال رشیدی کوچی به عنوان موافق استیضاح فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که خرید خودرو تبدیل به آرزو برای مردم شده است، گفت: قصه خودرو غصه پردردی است اجازه دهید فرد جدیدی در وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور پیدا کند تا این وزارتخانه را به مسیر خود برگرداند.

وی اظهار کرد: آقای فاطمی امین شما فردی پاک و سالم هستید اما شرط پذیرش هر نوع مسئولیت در جمهوری اسلامی ایران علاوه بر سالم بودن، توان مدیریتی است. به عبارت دقیق‌تر شرط کافی برای وزارت توان مدیریت، برنامه ‌ریزی، شجاعت و ایستادن در برابر مافیای زر و زور و تزویر است.

 فاطمی امین در حوزه مبارزه با فساد ضعیف عمل کرده است

حسن نوروزی نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس به عنوان موافق استیضاح با بیان این‌که «فاطمی امین در حوزه مبارزه با فساد ضعیف عمل کرده است»، اظهار کرد: وزیر صمت عضو کمیته پولشویی است و بر اساس آئین نامه داخلی پولشویی مسئولیت‌هایی را بر عهده دارد، اما آقای فاطمی امین یک مرتبه هم در جلسات این کمیته حضور نیافته است.

وی گفت: به نظر من آقای فاطمی امین تحصیلکرده ایران و جوانی متدین که تا امروز سکاندار وزارت صمت است در حوزه مبارزه با فساد ضعیف عمل کرده است.

 وزیر صمت درک مناسبی از واقعیت‌های صنعت خودرو ندارد

صدیف بدری نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از متقاضیان استیضاح وزیر صمت تأکید کرد: وعده‌های بر زمین مانده وزیر صنعت، معدن و تجارت در حوزه خودرو و نابسامانی این صنعت با گذشت 14 ماه از اداره این وزارتخانه توسط آقای فاطمی امین حاکی از آن است که ایشان درک درستی از واقعیت‌های صنعت خودرو نداشته و نیازمند رویکردی جدید با عزمی جدی در این حوزه هستیم.

وی بیان کرد: استیضاح نه تنها تهدیدی برای دولت نیست بلکه زمینه تقویت کابینه برای جامه عمل پوشاندن به برنامه‌های وزرا را فراهم می‌کند. بنده قصد دارم در مورد فعل و انفعالاتی که در 14 ماه اخیر در بازار خودرو گذشته است مواردی را مطرح کنم.

 آقای وزیر، دوران ان‌شاءا... ماشاءا... تمام شده است

هاجر چنارانی عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس به عنوان موافق استیضاح خطاب به وزیر صمت، گفت: آقای وزیر دوران ان‌شاءا... ماشاءا... تمام شده است و مردم احترام، کار و اقدام انقلابی می‌خواهند.

وی گفت: اینکه از همان ابتدای جلسه دو دو (به نشانه مخالفت نمایندگان) می‌کنید، از کجا آمده است، آیا از تماس‌های پشت پرده و فشار و لابی آمده است؟

 فاطمی امین: ضعف‌ها را می‌پذیرم

وزیر صمت با بیان این‌که دولت و مجلس انقلابی باید با همدلی و همراهی مشکلات کشور را حل کنند، اظهار کرد: من ضعف‌ها را می‌پذیرم.

سیدرضا فاطمی امین در جلسه علنی روز سه‌شنبه و در جریان بررسی استیضاح خود ضمن قرائت نامه رئیس جمهور به نمایندگان اظهار کرد: دولت و مجلس انقلابی باید با همدلی و همراهی و کمک به یکدیگر مشکلات کشور را حل کنند؛ من ضعف‌ها را می‌پذیرم و پاسخ‌هایی دارم.

وی توضیح داد: اول باید بگوییم که ما چه چیزی تحویل گرفته‌ایم در دولت قبل ظرف چهار سال، پنج وزیر و سرپرست در وزارت صمت مدیریت داشتند این نشان می‌دهد که این حوزه پرچالش و پردردسر است. چالش‌های انبوهی که باعث تعدد حضور مدیران در این وزارتخانه شده بود. ما با مشکلات انباشته شده مواجه بودیم که باید برای آن اولویت‌بندی می‌کردیم. اعتراف می‌کنم و قبول دارم که هنوز مسائل وجود دارد، اما ما برای برداشته شدن مشکلات اولویت‌بندی کردیم.

 مخالفان استیضاح

مخالفت ما به معنای دادن چک سفید امضاء نیست

مصطفی طاهری رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس به عنوان مخالف استیضاح گفت: اینکه ما مخالف استیضاح وزیر صمت هستیم بدان معنا نیست که چک سفید امضاء دادیم. انگیزه ما برای نظارت بیشتر شده و حرف‌های مطرح شده را بیشتر از قبل رصد می‌کنیم.

وی اظهار کرد: ابتدا لازم است که توضیح دهم من به عنوان یکی از اعضای کمیسیون و نه رئیس کمیسیون صنایع و معادن صحبت می‌کنم هر چند که 18 نفر از اعضا اعلام کردند که مخالف استیضاح هستند.

 فاطمی امین خار چشمی برای مافیای خودرو است

محمدرضا رضایی کوچی نماینده جهرم در جریان بررسی تقاضای استیضاح طی سخنانی به عنوان مخالف استیضاح با بیان اینکه «این استیضاح فرصتی است که مشکلات حوزه صنعت را بیشتر کالبد شکافی کنیم»، اظهار کرد: تحولات ساختاری و اصلاحات اقتصادی کشور از سال قبل شروع شده و برای ادامه آن نیاز به همراهی و همدلی همه ارکان نظام به ویژه نمایندگان مجلس است و قطعاً برای به نتیجه رسیدن این تحولات نیازمند همدلی و همراهی تیم یکدست اقتصادی در دولت هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که «خودرو یک مشکل چهل ساله دارد و در مدت دو ساله امکان حل مشکل خودرو وجود ندارد» ادامه داد: حرکت جدید برای استانداردسازی و کاهش قیمت خودرو شروع شده است که باید به آقای فاطمی امین اجازه دهیم به این موضوع مهم بپردازد. همچنین معتقدم که اتفاقاً فاطمی امین خار چشمی برای مافیای خودرو و کسانی که احساس می‌کنند با حضور او در وزارت صمت منافعشان تأمین نمی‌شود.

 استیضاح فاطمی امین یک جراحی سودمند است

سیداحمد رسولی نژاد نماینده فیروزکوه در مجلس در موافقت با استیضاح سیدرضا فاطمی امین گفت: استیضاح فاطمی امین به معنای مقابله با دولت و نظام نیست، بلکه یک جراحی سودمند است تا به جای ایشان مدیر توانمندی سر کار بیاید.

 فاطمی امین: مجلس و دولت انقلابی باید امروز همراهی خود را نشان دهند.

سیدرضا فاطمی امین در جریان جلسه علنی دیروز مجلس و بررسی استیضاح خود در بخش دوم صحبت‌هایش تصریح کرد: استیضاح حق نمایندگان است و همه ما باید به مردم پاسخگو باشیم. جلسه استیضاح فرصتی است تا سؤالات مطرح شده و بنده به آنها پاسخ دهم. چندین نکته مطرح شد که بنده باید به آنها اشاره کنم. ما به ۱۰ میلیون تن ورق در سال نیاز داریم که ۸ میلیون تن آن در داخل تولید می‌شود و مابقی باید وارد شود. بنده باید پاسخگوی قیمت‌ها در دوره مسئولیت خود باشم.

بنده از شهریور ۱۴۰۰ مسئولیت به عهده گرفتم و در این بازه زمانی پاسخگو هستم.

امروز قیمت سیمان نصف شهریور ۱۴۰۰ است. درج قیمت تولیدکننده و قیمت مصرف کننده بر روی کالاها طرحی بود که معاون اول رئیس جمهوری بر آن تأکید داشت و ما آن را اجرا کرده و مؤثر واقع شد. در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با مخالفت با استیضاح سیدرضا فاطمی‌امین، مجدداً به او رأی اعتماد دادند و با ۸۴ رأی موافق، ۱۸۲ رای مخالف، ۶ رای ممتنع و ۲ رای باطله از مجموع ۲۷۴ او در وزارت صمت ابقاء شد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com