ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 10 مرداد 1405 - شماره 5475
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sun, August 2, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  102938 تاریخ انتشار:  1398-09-27 - 11:49 تعداد بازدید:  292
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کبودراهنگی‌ها از آئین چله نشینی می گویند
نظارت بر بازار شب یلدا

مادستان

 فصل زیبای پاییز که می‌شود همه برای آمدن شب یلدا لحظه‌شماری می‌کنند شب یلدا بلندترین شب سال است و خبر از آمدن فصل سرما و زمستان می‌دهد.
شب یلدا یکی از مهمترین آداب و رسوم ایرانیان است که از دیرباز به یادگار مانده است.
در این شب کوچکترها به خانه بزرگترها می‌روند و دور هم جمع می‌شوند و آجیل، هندوانه، انار، پرتقال، نخودچی کشمش، شیرینی، شکلات و تنقلات میل می‌کنند، فال حافظ می‌گیرند و بزرگترها هم با تعریف کردن قصه‌های جور واجور محفل را گرم می‌کنند.
البته شب یلدای امروزی‌ها با قدیمی‌ها متفاوت‌تر شده و برخی خانواده‌ها به سمت و سوی تجملات رفته‌اند و با هزینه‌های سنگین و تجملات این جشن سنتی را تبدیل به جشن مدرن امروزی کرده‌اند و دیگر خبری از کرسی داغ، سماور زغالی، چراغ نفتی، ظرف‌های زیبای مسی و به قول قدیمی‌ها شب چره حتی به‌صورت نمادین هم وجود ندارد و چقدر زیبا می‌شد اگر سنت‌های قدیمی به همان‌گونه که بودند حفظ می‌شد.
و حالا اگر آن طرف قضیه را هم نگاه کنیم متأسفانه هستند خانواده‌هایی که حتی به نان شب خود محتاج‌اند، چه برسد به تدارکات شب یلدا!
با این گرانی و تورم شاید هیچ‌وقت منتظر یلدا نیستند پس بیاييم با کمک هر چند ناچیز به این خانواده‌های آبرومند و نیازمند یلدای آنها را هم زیباتر کنیم.
به همین بهانه به میان مردم کبودراهنگ رفتیم تا درباره شب یلدا و وضعیت‌بازار گفت‌‌وگویی داشته باشیم:
قیطاسی که در حال خرید میوه است و می‌گوید: خدا را شکر امسال میوه فراوان است و قیمت‌ها هم تقریبا مناسب است ولی چند روز پیش قیمت‌های برخی میوه‌ها مثل موز، انار و خرمالو به‌خاطر شب یلدا افزایش داشته و از مسئولان انتظار داریم که نظارت بیشتری بر وضعیت بازار داشته باشند.
جعفری می‌گوید: بعد از گرانی بنزین قیمت بیشتر اقلام خوراکی و دیگر اجناس بالا رفت و با توجه به شرایط بد اقتصادی مردم واقعاً توان خرید ندارند و برای شب یلدا هم فقط میوه و شیرینی می‌توانیم تهیه کنیم و توان خرید آجیل و نخودچی کشمش، توت خشک، انجیل خشک را که جز به قول معروف شب چره شب یلدا بود را نداریم.
خانمی که کنار فروشگاهی ایستاده بود و فقط تماشا می‌کرد گفت: شرایط اقتصادی طوری سخت شده که واقعاً جرأت خرید نداریم و حتی اقلام ضروری را هم به‌سختی تهیه می‌کنیم متأسفانه برخی خانواده‌ها بسیاری از مراسم‌ها را تجملاتی کرده‌اند و شب یلدا که قدیمی‌ها بیشتر هدفشان دورهمی و جشن‌های سنتی بود امروز تبدیل به چشم و هم‌چشمی شده‌است و با این تفاسیر بسیاری از خانواده‌ها در مقابل فرزندانشان شرمنده می‌شوند.
سلیمانی می‌گوید: متأسفانه نظارت‌ها در شهرستان‌ کبودراهنگ ضعیف است و قیمت مغازه‌ها و فروشگاه‌ها با هم یکی نیست امروز من برای خرید شب یلدا وقت گذاشتم اما وقتی که بنزین گران شده متأسفانه همه چیز گران شد و مسئولان باید نظارت بیش از پیش داشته باشند.
مینایی یکی دیگر از شهروندان کبودراهنگی است و می‌گوید: شب یلدا یکی از سنت‌های قدیمی است که از قدیم‌الایام بوده و هست ولی امروز شرایط اقتصادی بسیاری از مردم خوب نیست و تعدادی که وضعیت مالی خوبی دارند بدون دغدغه چنین مراسم‌هایی را برگزار می‌کنند و اقشار ضعیف به ناچار و به خاطر اینکه شرمنده خانواده نشوند خود را به آب و آتش می‌زنند تا بتوانند جشن مختصری فراهم آورند.
رئیس صمت شهرستان کبودراهنگ هم در گفت‌وگو با همدان‌پیام گفت: در این شهرستان همیشه نظارت بر قیمت‌ها وجود دارد تقریباً یک هفته قبل از شب یلدا نظارت‌ها بیشتر شده و از صبح تا عصر بازرسان به صورت مداوم قیمت‌ها را رصد می‌کنند و این نظارت‌ها در غالب گشت‌های مشترک بهداشت، تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف و... در سطح شهرستان انجام می‌شود.
افشاری افزود: مردم در صورت مشاهده هر گونه تخلف افزایش قیمت می‌توانند با سامانه 124 تماس بگیرند و به ما گرانی را اطلاع دهند و تا آنجا که در توان داریم قطعاً این مسائل را پیگیری می‌کنیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در شهرستان کبودراهنگ نمایشگاهی در غالب جشنواره یلدا نداشتیم ولی بر بازار نظارت جدی داشتیم و در مواردی هم با کسانی که تخلفی داشتند برخورد کردیم.
افشار افزود: برای رفاه حال مشتریان برنج هندی به قیمت 6 هزار و 980 تومان به بازار عرضه شده و برنج گسترش نیز به‌زودی با قیمت مناسب به بازار عرضه خواهد شد.                                      شب یلدا امروزی با قدیمی‌ها متفاوت‌تر شده و برخی خانواده‌ها به سمت و سوی تجملات رفته‌اند و با هزینه‌های سنگین و تجملات این جشن سنتی را تبدیل به جشن مدرن امروزی کرده‌اند و دیگر خبری از کرسی داغ، سماور زغالی، چراغ نفتی، ظرف‌های زیبای مسی و به قول قدیمی‌ها شب چره حتی به‌صورت نمادین هم وجود ندارد


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com