ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

Today : Mon, August 3, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  128545 تاریخ انتشار:  1401-09-14 - 18:04 تعداد بازدید:  239
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

برای بحران آب برگزار شد
نخستین همایش اصلاح الگوی کشت استان در کبودراهنگ

مادستان


 کبودراهنگ- اکرم حمیدی- خبرنگار همدان‌پیام: نخستین همایش اصلاح الگوی کشت با حضور رئیس جهاد کشاورزی استان و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی و کشاورزان شهرستان کبودراهنگ در سالن سینما جوان این شهر برگزار شد.

با توجه به اینکه  وضعیت آب در شهرستان کبودراهنگ بحرانی است وشغل بیشتر مردم این منطقه کشاورزی است بنابراین نیاز است با اصلاح الگوی کشت در مصرف آب صرفه جویی شود و بیشترین تولید و بهره وری هم ایجاد شود.

رئیس جهاد کشاورزی استان همدان در این همایش اظهار داشت اصلاح الگوی کشت بیش از ۵۰ سال است که مطرح بوده و هیچ وقت عملیاتی نشده است امسال در دولت سیزدهم با برنامه هایی که وزیر جهاد کشاورزی در وزارت خانه دارند الگوی کشت به صورت عملیاتی انجام می شود و این مسئله نیاز به اعتبار ۴۰ هزار میلیارد تومانی در سطح کشور و یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی در سطح استان  داردکه در کشت بهاره در یکی از مناطق استان همدان به صورت پایلوت اجرا می شود .

بهرام  لو ادامه داد امنیت غذایی ستون اصلی هر منطقه است و در  رأس همه برنامه هاست بنابراین باید وابستگی ها کم شود و ضریب خودکفایی بالا برود.
وی ادامه داد لازمه تولید ،وجود آب و لازمه وجود آب ،اصلاح الگوی مصرف است و الگوی کشت منجر به افزایش تولید با آب کمتر می شود .

بهرام لو خاطرنشان کرد سیب زمینی یکی از محصولات پر آب بر  است ولی بهره‌وری بسیار بالایی دارد و محصول استراتژیکی است که با اصلاح الگوی کشت ، سطح زیر کشت کمتر می شود اما تولید کمتر نمی شود.

وی ادامه داد هندوانه در سال زراعی آینده کشت نخواهد شد و هیچ نوع حمایتی برای کشت این محصول نداریم بنابراین کشت این  محصول صفر خواهد شد مگر اینکه به صورت دیم کاشته شود.

رئیس جهاد کشاورزی استان همدان همچنین به مهمترین رویکرد و ویژگی‌های تدوین برنامه الگوی کشت اشاره کرد و افزود کاهش آب مصرفی خالص و ناخالص، حفظ ارتقای تولید با الگوی مصرف فعلی ،صرفه جویی انرژی توسعه، کشت دیم زارع های کم باز به توسعه کشت گیاهان علوفه ای کم آب بر، توسعه کشت دانه های روغنی اصلاح کشت سبزی و صیفی از فضای باز به گلخانه است.

وی خاطر نشان کرد بسته های حمایتی برای رعایت کنندگان الگوی کشت در نظر گرفته شده از جمله بهای آب و برق ۵۰ درصد دریافت خواهد، پرداخت تسهیلات با نرخ بهره پایین ،کمک های بلاعوض در راستای امنیت غذایی پایدار و صدور مجوزهای کشاورزی همانند صنایع تبدیلی و ‌....در اولویت خواهند بود.

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش با انتقاد از  اینکه  وجود نیروگاه  شهید مفتح در این منطقه  موجب شده بیش از ده ها  فرو چاله ایجادشو دگفت: یکی از مهمترین دلایل بحران آب در شهرستان کبودراهنگ همین مسئله است که متأسفانه امروز مردمان این منطقه با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند .


توسلی بیان داشت امسال و سال گذشته ۱۵۰ میلیارد تومان در حوزه آب به شهرستان کبودراهنگ تخصیص دادیم ولی همچنان این شهرستان با مشکل آب مواجه هست و شرایط بحرانی دارد.

وی افزود همه کشاورزان پایه امنیت غذایی کشور هستند بنابراین حمایت از کشاورزان باید در اولویت قرار گیرد .

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی در ادامه به بخشی از مشکلات کشاورزان شهرستان کبودراهنگ اشاره کرد و افزود بیمه محصولات کشاورزی ،پرداخت تسهیلات کشاورزی که بانک ها سختی‌های بی‌مورد در این خصوص دارند ،کنترل مهار آب‌های سطحی، آموزش کشاورزی، تجهیزات کشاورزی، نبود صنایع وابسته و صنایع تبدیلی ،صادرات سیب زمینی و.... از جمله مهمترین مشکلات کشاورزان این منطقه است  و با توجه به اینکه ۸۰‌درصد جمعیت این شهرستان روستائی هستند همه ما موظف هستیم به مشکلات کشاورزان رسیدگی کنیم و از آنها حمایت کنیم.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کبودراهنگ نیز در این همایش اظهار داشت توسعه تنوع تغییر سیستم کاشت از کشاورزی سنتی به کشاورزی پایدار از منظر اقتصادی کردن تولید از اهداف مهم اصلاح الگوی کشت در شهرستان کبودراهنگ است .

خانجانی افزود پیاده‌سازی نظام نوآوری مهمترین راهکار تحقق امنیت غذایی پایدار است که باید توجه ویژه‌ای به این موضوع شود.

وی هدف از اجرای الگوی کشت در کشور را  افزایش تولیدات کشاورزی بوم سازگار ،افزایش درآمد ناخالص ، کاهش مصرف آب و ارتقای بهره‌وری تأمین امنیت غذایی پایدار، ایجاد اشتغال پایدار،  توسعه کشت دانه های روغنی، تبدیل آیش زرد به سبز و توسعه کشت های گلخانه ای بیان کرد.

خانجانی گفت امیدواریم با اصلاح الگوی کشت وبا حمایت های مسولان از کشاورزان و تخصیص منابع مالی بتوانیم یکی از قطب‌های مطرح الگوی کشت باشیم.

وی در ادامه به سطح زیر کشت گلخانه ها در شهرستان کبودراهنگ اشاره کرد و افزود: سطح زیر کشت گلخانه ها  ۲۷۹هزار و ۸۷۱متر مربع و ۴۶ واحد گلخانه ای است  که وضعیت مجتمع گلخانه ای موجود ۲ مجتمع و مساحت شهرک ۵۲ هکتار است و  تعداد  واحدها ۸۸ مورد و تعداد واحدهای فعال ۲۱ مورداست.

فرماندارشهرستان کبودراهنگ نیز در این همایش گفت سند الگوی کشت محصولات کشاورزی برای سال زراعی 1402- 1401 مهرماه امسال بعد از ۵۰ سال توسط دولت مردمی و انقلابی سیزدهم ابلاغ شد تا ۲ هدف عمده افزایش بهره وری و کاهش استفاده از آب را تحقق ببخشد.

مسلم غلامی در ادامه  اصلاح الگوی کشت را، برای این شهرستان حیاتی  دانست و اظهار داشت: با جدیت، نهایتِ پشتیبانی و حمایت را در راستای اجرای این قانون در حوزه کشاورزی این شهرستان انجام خواهیم داد.

وی افزود: شهرستان کبودراهنک رتبه دوم کشاورزی در استان همدان  را دارد که با خشکسالی های اخیر، لزوم اصلاح الگوی کشت بیش از پیش احساس می شود. درامد بیشتر و استفاده از آب کمتر از نکات قابل توجه این طرح است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com