ttttt1405-05-021405-05-12bool(false) 1405-05-021405-05-12bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

Today : Mon, August 3, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  119663 تاریخ انتشار:  1400-06-23 - 10:24 تعداد بازدید:  481
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اصفهانی‌ها با کشت پیاز منابع آبی نهاوند را سر کشیدند

مادستان

 نهاوند-خبرنگار همدان پیام: چند سالی است که پیازکاران اصفهانی با اجاره سالیانه اراضی کشاورزی در نهاوند بخصوص روستاهای تابع بخش زرین‌دشت و خزل و کشت پیاز و تجارت این محصول پر آب‌بر، منابع آبی روستاهای موردنظر را خشکانده‌اند.
رقم‌های بالای پیشنهادی برای اجاره گرفتن این اراضی توسط اصفهانی‌ها سال گذشته ۵۰میلیون تومان و امسال هم به هر هکتار ۷۰ میلیون تومان افزایش یافت و همین کار انگیزه کشاورز بومی را به دنبال داشت تا اراضی بیشتر تحت کشت این محصول پر آب بر دربیایند، اما این شرایط علاوه بر اینکه با کشت۲۰۰ تا۳۰۰ هکتار از اراضی که عمده آنها در خزل و زرین‌دشت نهاوند است  و منابع آبی را به دلیل غرقابی بودن این کشت به کف رسانیده و خشک کرده است، پیش از این اگر با نیروهای بومی برداشت می‌شد و اشتغالی در برداشت، امسال اصفهانی‌ها به همراه خود کارگران غیربومی بسیاری به این مناطق منتقل کرده و همین موجب شده تا نانوایی‌های مناطق عنوان شده با کمبود نان هم مواجه شوند.
گفتنی است برخی کشاورزان درباره ادامه کشت این محصول در این مناطق با تدوین دطومار و امضای آن اعتراض خود را اعلام کرده‌اند.
این در حالی است که اصفهان به عنوان قطب کشت پیاز در کشور، برای کشت این محصول از روش اصلاح الگوی مصرف استفاده می‌کند، اما در نهاوند این کشت به صورت غرقابی کشت می‌شود و اغلب منابع آبی را خشکانده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com