ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

Today : Tue, August 4, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  123706 تاریخ انتشار:  1401-02-26 - 08:49 تعداد بازدید:  676
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

طبق بررسی فضای باز31 شهر استان:
آمار طرح جامع با شهرداری متفاوت است

مادستان

 گروه شهرستان: فضای سبز در همدان 9/3 متر مربع کمتر از میزان استاندارد کشوری است. استاندارد سرانه فضاي سبز جدا از استانداردهاي فضاهاي تفریحی در دنیا براي هر فرد25متر مربع  و در ایـران بـراي هر فرد 9متر مربع است.
در حالی که در حال حاضر تنها7/1متر مربع از این فضا در همدان تامین شده است.
از طرفی شهر همدان و اسدآباد تنها شهرهایی بودند طبق آمار طرح جامع و مطابق جدول اعدادشان منتشر شدکه شهر اسدآباد هم مانند همدان با اختلاف 8/5 متر مربع  بود. نکته قابل توجه اینکه اعداد طرح جامع با اعداد اعلام شده شهرداری تفاوت بسیاری دارد.
شاید یکی از دلایل آن این است که شهرداری ها بلوارو درختان کنار خیابان را جزو فضای سبز حساب می کند اما طرح جامع تنها پارک ها و محل استراحت وبازی را جزو فضای سبز میداند. در واقع میـزان فضـاي سـبز عمـومی اسـت، یعنی فضاي سبزي که رفت و آمد عموم مردم درآنها بدون مانع باشد، یا به تعبیر دیگر فضاي سبز اجتماعی.
در تحقیقاتی که خبرنگاران همدان پیام انجام دادند حتی برخی شهرها آنقدر میزان فضای سبزشان بالا بود که بارها و بارها این آمار را از طریق شهرداری ها بررسی کردیم؛ برخی اعداد را تغییردادند و برخی هم مّسِر بودند که آمار درست است.
طبق آمار شهرداری ملایر این شهر با307 هکتار سرانه فضای سبز و 22 مترمربع به ازای هر یک نفر فضای سبزی که دارد که در مقایسه با آمار دیگر شهرها در جایگاه بهتری قراردارد.
در همین راستا باید گفت به ترتیب در مرکز شهرها، شهر قروه درگزین 6/8مترمربع، نهاوند به ازای هر نفر 7مترمربع،کبودراهنگ 7مترمربع، رزن 6 متر مربع بهار5/93مترمربع، تویسرکان6/4 وفامنین 1 متر مربع فضای سبز به ازای هر یک نفر را دارد. البته از جزئیات فضای سبز شهر تویسرکان،آجین،پالیز وگیان اطلاعاتی در دسترس نیست.
همچنین این آمار بین شهرهای کوچکتر هم به ترتیب شهر زنگنه با 23/3مترمربع،سامن38/7،قهاوند28/2 متر مربع،دمق 15 متر مربع ،فیروزان10/24 متر مربع ،لالجین5/3متر مربع ،صالح آباد4/68متر مربع،سرکان 3/9 متر مربع و برزول با2/5متربع فضای سبز به ازای هر یک نفر را دارد.
شهر ها به عنوان کانون های تمرکز فعالیت و زندگی انسان ها برای اینکه بتوانند پایداری خود را تنظیم کنند چاره ای جز پذیرش ساختار و کارکردی متاثر از سیستم های طبیعی ندارند. در این میان فضاهای سبز شهری به عنوان جزء ضروری پیکره شهر ها نقس اساسی را دارند که کمبود آنها می تواند اختلالات جدی در حیات شهرها به وجود آورد.نتایج بررسی ها نشان می دهد که فضاهای سبز شهری دارای بازدهی اجتماعی و اکولوژیکی هستند که مهمترین اثر فضای سبز در شهرها ، کارکردهای محیط زیستی ، یا بازدهی اکولوژیکی آنهاست که شهر ها را برای زیست مساعد می سازد و با آثار مخرب گسترش صنعت و حمل و نقل مقابله می کند و موجب ارتقای کیفی در زندگی شهروندان می شود.  اهمیت فضاهای سبز  شهری تا بدان حد است که امروزه وجود این کاربری به عنوان یکی از شاخص های توسعه یافتگی جوامع به حساب می آید. مهمترین اثرات فضای سبز در شهرها کاهش آلودگی هوا,کاهش آلودگی صوتی,تعدیل دما,افزایش رطوبت نسبی,لطافت هوا و جذب گرد و غبار است.
     واما دراین میان شهرداری ها نقش اساسی درایجاد فضای سبز با ایجاد پارک،کاشت چمن،گل ودرخت ودرختچه دارند.
توجه به اهميت فضاي سبز و تاثير آن در ارتقاي کيفيت فضاهاي شهري، بهبود جنبه هاي زيست محيطي و زندگي شهري و افزايش سلامت و بهداشت شهري، مطالعه در وضعيت فضاهاي سبز شهري با بازنگري در روش ها، استاندارد ها و سرانه ها در سال هاي اخير مورد توجه شهرسازان، جغرافي دانان و کارشناسان محيط زيست قرار داشته است. وجود تفاوت هاي اساسي در روش هاي برنامه ريزي و مقادير سرانه ها و استانداردهاي فضاي سبز در ايران و جهان  و از سويي ديگر استمرار روش هاي کنوني در ايران و استفاده از سرانه هاي متعارف فعلي، تحقق «شهرهاي سبز» تصوري بسيار آرمان گرايانه است. لذا لزوما بازنگري در مقادير سرانه ها و نيز تفکيک سرانه به اجزا مشخصي چون سرانه پارک هاي محدوده شهر، سرانه تفرجگاه هاي حريم شهر و ... ضروري است.  لزوم تفکيک سرانه فضاي سبز به دو بخش اصلي سرانه فضاي سبز درون و پيرامون شهري، ارتقاي ميزان سرانه هاي مورد عمل کنوني از 12-7 مترمربع به 18-12 مترمربع در درون شهر، تامين سرانه 36-24 مترمربع سرانه فضاي سبز گردشگاهي در پيرامون شهرها و همچنين لزوم تامين بخشي از فضاهاي سبز مورد نياز شهري در پروژه هاي آماده سازي قطعات توسعه جديد و يا نوسازي و بازسازي محلات، فزون بر رعايت سرانه فضاي باز بر اساس دستورالعمل کنترل تراکم ساختماني تاکيد دارد.
وباوجود اینکه آمار فضای سبز املاک شخصی نباید در آمار فضای سبز عمومی شهر که توسط شهرداری ها ایجاد می شود،ملاک عمل قرار گیرد برخی از شهرداری ها با توسل به آمار فضای سبز ،باغات وجنگلهای شخصی  ، درکنار فضای عمومی وزیاد نشان دادن آمار به نوعی از مسئولیت ابجاد فضای سبز بیشتر که وظایف اصلی شهرداری هاست،سرباز می زنند.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com