ttttt1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
يكشنبه - 11 مرداد 1405 - شماره 5476
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sun, August 2, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  141380 تاریخ انتشار:  1403-10-23 - 09:46 تعداد بازدید:  259
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ملایر و کوکند ازبکستان خواهر خوانده می‌شوند

مادستان


نماینده ملایر: خواهرخواندگی این ۲شهر به توسعه تجارت صنایع‌دستی می‌انجامد

ملایر- زهرا امیری- خبرنگار همدان پیام: ایران و ازبکستان صاحب مجموعه‌ای غنی و ارزشمند از آثار خطی در موضوعات مختلفی، چون ادبیات و شعر، تاریخ، فلسفه، انواع هنر و... هستند که بسیاری از آنها به زبان فارسی است و این مهم نشان از اشتراکات عمیق فرهنگی و تاریخی مردم ۲کشور دارد.

خواهرخواندگی ملایر و کوکند ازبکستان، شهرهای مشترک در منبت چوب، در اجلاسیه بین‌المللی منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌دستی، اتفاقی مبارک در حوزه هنرصنعت منبت است که فصلی نوین برای ارتقای جایگاه صنایع‌دستی، پیشِ‌روی جهان شهر ملایر در سطح ملی و بین‌المللی باز کرد.

خوقند شهری در ازبکستان امروزی است که شمار مردمان آن در سرشماری سال ۱۹۹۹ میلادی، ۱۹۲هزار و ۵۰۰ نفر بوده و در دره فرغانه، مرکز واحه‌ای پربار و آبیاری شده، در ۲۲۸ کیلومتری جنوب خاوری تاشکند، ۱۱۵کیلومتری باختر اندیجان و ۸۸ کیلومتری فرغانه واقع شده است.

این شهر یکی از مهم‌ترین مراکز داد و ستد در آسیای میانه است و بر پیوندگاه خطوط آهن قرار دارد و صادرات آن ابریشم و پنبه است. چشمگیرترین بنای آن، کاخ خان‌های پیشین خوقند است. نام خوقند که به صورت‌های خوکند، کوکند، خُقند، قوقن، خواکند و خواقند نیز به‌کار رفته است، بارتولد و باسورث نام این شهر را خوکند و مرکب از خوک + کند به معنای شهر خوک (گراز) دانسته‌اند.

در سفر به دور ازبکستان، به سختی می‌توان یک خانه سنتی ازبکستان را دید که در آن هیچ زیورآلات چوبی وجود نداشته باشد. از زمان‌های قدیم، استادان محلی درخت را دوست داشتند و برای آن ارزش قائل بودند و هنرمندانه آن را با کنده‌کاری شکل می‌دادند.

کنده‌کاری روی چوب در ازبکستان به عنوان تزئینات ستون‌های چوبی پدید آمد که در معماری باستانی بسیار مورد استفاده قرار می‌گرفت. بعدها حکاکی تزئینی بر روی اشیا چوبی مختلف ارائه شد که از ستون‌ها و تیرهای عظیم برای سقف آغاز می‌شد و با تنه‌ها، تابوت‌ها، پایه‌های قرآن، جعبه‌های کتاب، قلمدان‌ها، آلات موسیقی و تعویذهای کوچک کودکان ختم می‌شد.

همه آنها سخاوتمندانه ثروت تزئینات هندسی گیاهی سنتی را منتقل می‌کنند. درختانی مانند گردو، چنار، ارس، سنجد و توت اغلب توسط منبت‌کاران استفاده می‌شود.

 اعلام خواهرخواندگی بین ملایر و کوکند بر پایه صنایع‌دستی اتفاق افتاده است

نماینده مردم ملایر در مجلس در دیدار سفیر ازبکستان در تهران بر اهمیت اعلام خواهرخواندگی ملایر و کوکند ازبکستان تأکید کرد و گفت: خواهرخواندگی ملایر و کوکند ازبکستان سبب توسعه تجارت صنایع‌دستی و سبب نزدیکی بیشتر ۲کشور می‌شود.

حجت‌الاسلام احد آزادیخواه در ادامه با بیان اینکه ایران و ازبکستان بر پایه مشترکات فرهنگی روابط ۲جانبه خود را شکل داده‌اند، گفت: همکاری ۲کشور در قالب معاهدات بین‌المللی مانند شانگهای سبب نزدیکی بیشتر ۲کشور می‌شود.

وی با اشاره به لزوم تداوم همکاری دو کشور در قالب گروه‌های دوستی، بیان کرد: ملایر ۳۵۰ کیلومتر با تهران فاصله دارد و از شهرهای غربی کشور است که آب و هوای مناسبی هم دارد.

آزادیخواه افزود: دو برند رسمی ملایر در فائو و یونسکو ثبت شده است؛ صنعت انگور ملایر در فائو ثبت شده و همچنین مبل و منبت ملایر نیز در یونسکو به ثبت رسیده است.

وی با اشاره به اهمیت نهایی شدن موضوعات مرتبط با خواهرخواندگی ملایر و شهر کوکند در ازبکستان، خطاب به سفیر ازبکستان در ایران گفت: علاقمند هستیم شما و شهردار کوکند به شهرستان ملایر سفر کنید.

وی گفت: اعلام خواهرخواندگی بین ملایر و شهر کوکند در ازبکستان مایه مسرت و خوشحالی است زیرا بر پایه صنایع‌دستی این اتفاق رخ داده است.

نماینده مردم ملایر افزود: پس از امضای رسمی تفاهم‌نامه خواهرخواندگی بین ملایر و کوکند می‌توانیم به‌صورت متقابل یکی از خیابان‌ها یا میدان‌های اصلی کوکند و ملایر به نام شهر دیگر نام‌گذاری کنیم.

شهردار ملایر خواستار اعلام خواهرخواندگی ۲شهر ملایر و شهر کوکند ازبکستان شد.

شهردار ملایر نیز در این دیدار با بیان اینکه ملایر به عنوان دبیر مجمع مبلمان و منبت جهان فعالیت می‌کند، گفت: شهر کوکند ازبکستان ظرفیت‌های خوبی در حوزه صنایع‌دستی دارد و این موضوع تمایل ما را برای خواهرخواندگی بین ملایر و کوکند افزایش می‌دهد.

مجید فرجی با بیان اینکه یکی از نکات مثبت ملایر نزدیکی این شهر به مقبره «ابن‌سینا» است که در ازبکستان به عنوان «خان‌بابا» شناخته می‌شود، یادآور شد: این اشتراکات فرهنگی بین ۲کشور می‌تواند روابط را به هم نزدیک‌تر کند.


سفیر ازبکستان نیز در این دیدار با بیان اینکه در همه حوزه‌ها روابط ایران و ازبکستان رو به رشد است، گفت: حدود ۲ ماه پیش رؤسای جمهور ایران و ازبکستان توافقاتی در «اقتصادی و تجاری»، «فرهنگی و بشردوستانه» و «آموزش و تحصیلات» داشته‌اند که باید تلاش کنیم تا این توافقات اجرایی شوند.

فریدالدین نصری‌اف با اشاره به ۲بار سفر اسماعیل‌اف، رئیس پارلمان ازبکستان به ایران، گفت: همکاری بین استان‌های ایران و ازبکستان در حال رشد است. چند شهر خواهرخوانده مانند همدان و بخارا داریم.

وی با استقبال از پیشنهاد نام‌گذاری خیابان یا میدانی در کوکند و ملایر به نام یکدیگر، افزود: اگر شهرداران ملایر و کوکند با همدیگر ملاقات کنند، اقدامات مناسبی انجام می‌شود.

در پایان، سفیر ازبکستان در ایران از نماینده مردم ملایر در مجلس و شهردار ملایر دعوت کرد تا به ازبکستان و شهر کوکند سفر کنند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com