ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

Today : Tue, August 4, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  138556 تاریخ انتشار:  1403-04-11 - 09:30 تعداد بازدید:  212
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رئیس دادگستری ملایر:
حجم پرونده های دادگستری ملایر بالاست

مادستان


ملایر- احسان‌غفاری- خبرنگار همدان‌پیام: حجم پرونده‌ها در محاکم قضایی در دیار کریم‌خان‌زند غیرمتعارف است که برای کاهش کثرت پرونده‌ها باید راهکاری پیش‌بینی شود.

رئیس‌دادگستری شهرستان‌ملایر در نشست خبری با اصحاب رسانه به‌مناسبت هفته قوه‌قضائیه با بیان این‌ که برای کاهش حجم پرونده‌ها نیازمند کار فرهنگی و آموزش به شهروندان هستیم، گفت: از دلایل مهم افزایش تعداد پرونده‌ها درمحاکم قضایی می‌توان به ارزان‌ بودن دادرسی، کم شدن آستانه تحمل مردم و وجود شکایت‌های واهی اشاره کرد.

احسان‌ فرجی به افزایش اختلافات زناشویی و روند رو به رشد آن در ملایر اشاره کرد، افزود: متأسفانه شمار متارکه‌ها درسطح ‌شهرستان افزایش یافته و پرونده‌های ما مربوط به اختلافات زناشویی هستند.

رئیس ‌دادگستری ملایر با بیان اینکه با بررسی‌ها مشخص می‌شود که اختلافات زوجین به دلیل مسائل ناچیز و کم‌اهمیت است که دادخواست طلاق خود را ثبت می‌کنند، افزود: با ثبت دادخواست طلاق و تشکیل پرونده در محاکم قضایی امکان رفع صلح و سازش زوجین زیر ۵ درصد می‌رسد که این جای تأمل دارد.

 وی خاطرنشان کرد: انتظارمی‌رود بزرگان، ریش‌سفیدان و معتمدین باتجربه از تجارب خود استفاده کرده و زوجین را برای رفع اختلافات صلح و سازش دهند.

فرجی با اشاره به این که ریشه اصلی اختلافات زناشویی در ملایر توجه نکردن به مسائل دینی و شرعی، مشکلات اقتصادی، درک نکردن و شناخت متقابل همسران ازهم، اعتیاد، نبود فرهنگ بخشش، آموزش ندادن مسائل زناشویی و مشکلات فرهنگی و... است، ادامه داد: با پیگیری‌های انجام شده در محلات و مساجد و پایگاه‌های بسیج شوراهای حل‌اختلاف و کمیته مصلحین را فعال کرده‌ایم.

 وی خاطرنشان‌کرد: باید زوجین درجلسات مقدماتی و آموزشی که توسط روانشناسان و کارشناسان خبره که با همکاری ارگان‌ها و نهادهای مرتبط برگزار می‌شود شرکت نمایند زیرا که در سالیان اخیر تجربه ثابت کرده که درپرونده‌های زناشویی هر 2زوجین به سهم خود مقصر هستند.

رئیس دادگستری ملایر داشتن زندگی آرام را درگرو دین، شریعت و نسخه‌های پیچیده شده شفابخش توسط ائمه معصومین(ع) دانست، افزود: در استحکام بنیان خانواده و شیرینی زندگی مشترک لقمه‌ حلال نقش به‌سزایی را دارد.

فرجی درقسمت‌ دوم سخنان خود به وظایف و تکالیف پراهمیت قضات درمحاکم اشاره کرد، گفت: مردم حق دارند ابهامات و شبهاتشان در مورد مسائل قضایی مرتفع شود.
وی با استقبال از انتقاد سازنده با بیان اینکه اعتقاد داریم این نقدها می‌تواند به ارتقاء و رفع نقاط ضعف مجموعه قضایی کمک کند، اظهارکرد: درهمین راستا ما یک روز در هفته رابرای ملاقات حضوری اختصاص دادیم و ازطرفی صندوق انتقادات و پیشنهادات را نیز فعال کرده‌ایم.

رئیس‌دادگستری ملایر با تأکید براین که تمام تلاش و توان خود را برای ارتقای سطح خدمت‌رسانی و افزایش رضایتمندی مردم به‌کار گرفته‌ایم و مدیران موظفند به‌گونه‌ای عمل کنند که مردم به نظام و حاکمیت خوش‌بین باشند.

احسان ‌فرجی درادامه با اشاره به یک پرونده کثیرالشاکی بخش سوم سخنان خود را آغاز کرد، گفت: دراین پرونده ۳۰۰ شاکی وجود دارد که درمرحله رسیدگی کیفری و حقوقی است.

وی با بیان اینکه با دستور رئیس‌کل‌دادگستری استان‌همدان رسیدگی به پرونده علنی و اجرائی شده، یادآور شد: دراین راستا ماحداقل درهفته در شعب حقوقی ملایر روند رسیدگی به یک پرونده را به صورت علنی برگزار می‌کنیم که افراد بتوانند ازطریق وبینار به‌طور کامل درجریان رسیدگی پرونده خود قرار بگیرند.

این مسئول بابیان این‌ که قضات ما در دادسراها دادیار و بازپرس‌ها هستند و پرونده‌های مهم توسط بازپرس رسیدگی و دادستان برهمه این‌ها نظارت می‌نماید.

فرجی به ریاست خود در دادگاه‌های کیفری(۲)، دادگاه انقلاب، دادگاه‌های حقوقی و خانواده اشاره کرد و گفت: عمده جرائم که در دادگاه انقلاب رسیدگی می‌شود مربوط به مواد مخدر و مسائل امنیتی است.

رئیس دادگستری ملایر مشکل کمبود نیروی انسانی را یکی از مشکلات درحوزه قضائی شهرستان ملایر دانست، گفت: قضات ما به دلیل حجم بالای پرونده‌ها بافشار کاری مواجه هستند.

فرجی به تعداد بالای رسیدگی درحوزه قضایی شهرستان ‌ملایر در مقایسه با کل‌ کشور اشاره کرد، یادآورشد: درملایر هر قاضی نزدیک به 8پرونده در یک روز رسیدگی می‌کند این درحالی است که قضات درسطح کشور روزانه به ۴پرونده رسیدگی می‌کنند.

وی با اشاره به این‌که درسال گذشته ۴۰ هزار و ۶۷۲ فقره پرونده به دادسرای شهرستان وارد شده، گفت: باتلاش همکاران نزدیک ۳۹ هزار پرونده مختومه شده است.

فرجی خاطرنشان‌کرد: درسال گذشته نیز در دادگاه‌های سطح شهرستان از ۲۹ هزار پرونده به ۲۸ هزار و ۴۶۶ پرونده رسیدگی شده ‌است.

رئیس دادگستری ملایر باتوجه به اهمیت و نقش مؤثر شوراهای‌ حل ‌اختلاف درایجاد صلح و سازش تعداد پرونده‌های ورودی به این نهاد را ۲۲ هزار و ۳۶۶ پرونده و خروجی پرونده‌ها را ۲۲هزار و ۲۱۲ فقره را اعلام و عنوان کرد: درمجموع ۱۲۹۴ فقره درسال گذشته به صلح و سازش ختم شده است.

فرجی به برگزاری جلسه رسیدگی به‌صورت الکترونیکی باحضور زندانیان اشاره کرد، گفت: 4 نفر از آزادی مشروط استفاده کرده‌اند، 6نفر زندانی با پابند الکترونیکی آزاد، برای ۸۶ نفر نیز کیفرخواست شفاهی صادر شده است.

وی  به فعالیت و خدمت‌رسانی ۳۲ نفر به عنوان قاضی درشعبات مختلف ازجمله: ۴شعبه کیفری، ۵ شعبه حقوقی، یک شعبه انقلاب و ۲ شعبه اجرای ‌احکام‌ مدنی درسطح شهرستان ملایر اشاره کرد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com