ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
يكشنبه - 11 مرداد 1405 - شماره 5476
 


امروز : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

Today : Mon, August 3, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  117731 تاریخ انتشار:  1400-03-01 - 09:11 تعداد بازدید:  664
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

درگزین از توسعه گردشگری جانماند
شنجورظرفیتی‌که می‌تواند توریست‌پذیر باشد

مادستان

درگزین- یوسف امینی-خبرنگار همدان پیام-چهار سال از افتتاح سد شنجور می‌گذرد. موقعیت جغرافیایی عالی و قابل دسترس بودن امتیاز منحصد به فرد این سد است که در غالب سدها این موقعیت دیده نمی‌شود.
سد شنجور با حجم قابل تنظیم پنج و نیم میلیون مترمکعب و حجم مخزن پنج و دو دهم میلیون مترمکعب به منظور تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی در تیرماه سال96 بهره‌برداری شده است.
سد شنجور در فاصله نزدیک به قروه درگزین مرکز شهرستان و روستاهای شنجور، وسمق شاهنجرین و در دامنه کوه سه برادران در طبیعتی زیبا قرار گرفته است. این سد مکانی برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت است که مردم به عنوان تفرجگاه از آن استفاده می‌کنند.
آنچه که این روزها نقل محافل شده این است که مردم از کوتاهی مسئولان برای آماده‌سازی بسترهای مناسب گردشگری گلایه مند هستند.
در اطراف این سد نیز مکان‌های دفن زباله باعث شده است از زیبایی‌های این منطقه کاسته شود؛ با وزش باد زباله‌ها به اطراف سد ودامنه کوه پخش می‌شود که علاوه بر آسیب زیست محیطی طبیعت زیبا چهره‌ای ناخوشایند به خود می‌گیرد.
یکی از اهالی منطقه می‌گوید: سایر سدها همزمان با راه‌اندازی، عملیات رهاسازی ماهی انجام می‌گیرد که در سد شنجور این کار صورت نگرفته است. برای گذراندن اوقات فراغت مردم تمایل دارند به ماهیگیری نیز بپردازند. سرپرست منابع آب شهرستان رزن در مورد سد شنجور گفت: با کاهش میزان بارندگی، حجم ذخیره شده در سد نسبت به سال گذشته کاهش محسوسی دارد.
محمدرضا شکوهی افزود: اردیبهشت سال۹۹ حجم آب ذخیره شده در پشت دریاچه سد ۲.۳۰۰.۰۰۰مترمکعب بود و امسال این حجم به ۹۰۰ هزارمتر مکعب کاهش یافته است. با توجه به کاهش بارندگی‌ها در سال جاری تاکنون عقد قراردادی جهت تحویل آب به کشاورزان انجام نشده است.
وی درباره تقاضای مردم برای رهاسازی ماهی نیز گفت: برای ماهی ریزی در سد به یک نهاد متولی و تصمیم‌ساز نیاز است چرا که موضوع اصلی گردشگری و حضور مردم در کنار دریاچه است که لازم است مباحث ایمنی و جایگاه‌های خاص برای حفظ جان مردم در نظر گرفته شود. در حال حاضر فردی صرفاً به منظور تجاری و کسب درآمد به صورت موقت مجوز گرفته است تا در قفس ماهی پرورش دهد و بحث حضور مردم مطرح نیست.
شکوهی اضافه کرد: به منظور توسعه گردشگری فراخوان جهت جذب سرمایه و حضور سرمایه گذار انجام شده است که تا این تاریخ شخص خاصی ابراز تمایل برای همکاری انجام نداده است.
وی ضمن تأکید بر اینکه سد آبی شنجور شهرستان درگزین ظرفیت گردشگری آبی را دارد، ادامه داد: سد آبی شنجور بهترین ظرفیت گردشگری منطقه است این سد یکی از سدهای ایران است و در ۱۰ کیلومتری شرق شهرستان درگزین و ۴۰۰ متری روستاهای وسمق و شاهنجرین قرار دارد.
در ادامه رئیس اداره میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان درگزین نیز گفت: سد شنجور با توجه به نزدیکی به استان‌های قزوین، البرز، قم، ساوه و تهران، واقع شدن در منطقه خوش آب و هوا و پرآبی رودخانه روستای شاهنجرین در تمام طول سال از ظرفیت بالایی برای ایجاد تحول در حوزه گردشگری آبی شهرستان وهمچنین استان را داراست.
شهروز کهیایی افزود: در این راستا، تفاهم‌نامه همکاری بین وزارت نیرو و وزارتخانه میراث فرهنگی و گردشگری وصنایع دستی کشور با موضوع توسعه فعالیت‌های گردشگری در حاشیه سدها به امضا رسید.
کهیایی در مورد بحث گردشگری نیز گفت: ایجاد تأسیسات گردشگری آبی، استفاده از ظرفیت سدها و رودخانه‌ها با دعوت و حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و ارائه خدمات به گردشگران در این حوزه از رویکردهای اداره کل به‌شمار می‌رود.
وی افزود: پنج نوع از اراضی منابع آبی در اختیار سرمایه‌گذاران پروژه‌های تفریحی اقامتی قرار می‌گیرد تا صنعت گردشگری کشور توسعه پیدا کند؛ زیرا این صنعت در جهان به‌عنوان منبع درآمدی پراهمیت برای کشورها تعریف شده که قابلیت اشتغال‌‍‌زایی و ارزآوری دارد، علاوه‌بر آن موجب رشد بخش خصوصی کشور نیز می‌شود.
وی درادامه تصریح کرد: چنین مناطق گردشگری برای فعالیت‌های تفریحی و گردشگری همانند ماهی‌گیری، جت‌اسکی، قایقرانی و بازدید سد و دریاچه‌ها در حاشیه سدها بویژه سد شنجور می‌تواند موجب رونق گردشگری، اقتصاد و اشتغالزایی درمنطقه بسیار تأثیرگذار باشد.
کهیایی درپایان افزود: با توجه به ظرفیت‌های گردشگری آبی منطقه سد شنجور یکی از اقدامات مهم تهیه طرح مطالعاتی است که می‌بایست انجام شود تا از سرمایه‌گذاران بومی‌و غیر بومی‌برای اجرای طرح از طریق انتشار فراخوان دعوت شود، امیدواریم با استقبال سرمایه‌گذاران بتوانیم گام مؤثری در ایجاد تحول گردشگری آب در استان و کشور برداریم.
با این تفاصیل می‌توان گفت باید مسئولان شهرستان درگزین عزمشان را جزم کنند تا با ایجاد فضاهای مناسب اقامتی و سیاحتی سد شنجور را از این حالت بی‌روح خارج کنند تا شاهد حضور مردم باشیم.
سال گذشته در یک پویش مردمی‌بخشی از اطراف سد و دامنه کوه پاکسازی شد که باید متولیان امر فکری برای در امان ماندن طبیعت و زیباسازی آن کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com