ttttt1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
يكشنبه - 11 مرداد 1405 - شماره 5476
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sun, August 2, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  140681 تاریخ انتشار:  1403-09-04 - 09:50 تعداد بازدید:  178
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رتبه دوم کشت زعفران به کبودراهنگ اختصاص یافت

مادستان


کبودراهنگ- اکرم حمیدی- خبرنگار همدان‌پیام: برخی  از کشاورزان شهرستان کبودراهنگ با مواجه شدن  بحران آب و کاهش سطح منابع به کشت محصولات کم‌آب بر مثل زعفران روی آورده‌اند.

ایجاد و توسعه کشت‌هاي گلخانه، تغيير الگوي کشت از محصولات پرآب‌بر و جايگزيني محصولات کم‌آب‌بر، توسعه کشت زعفران که زماني خاستگاه اين محصول همين منطقه بوده است و در طول تاريخ به فراموشي سپرده شده يک بار ديگر در کبودراهنگ در حال رويش و زنده شدن است.

مکانيزه کردن کشاورزي، استفاده از آبياري‌هاي تحت فشار و نوين و بسياري موارد ديگر کبودراهنگ در مسير جديدي از کشاورزي قرار داده است تا هميشه حرف نخست توليد، کشت و برداشت را به خود اختصاص دهد.

توسعه کشت‌هاي گلخانه‌اي علاوه بر فوايد اقتصادي و مستمر بودن توليدات در بهينه‌سازي مصرف آب نقش به‌سزايي دارد.

برگزاري دوره‌هاي آموزشي کشاورزي کشت و برداشت زعفران، ارائه تسهيلات کم بهره، ترغيب و تشويق کشاورزان به کشت اين محصول پر سود از جمله برنامه‌هاي جهاد کشاورزي در راستاي توسعه اين کشت کم‌آب‌بر و افزايش توليد و رونق اقتصادي بوده است.

در اين روزها  که منابع آبي بسيار کاهش يافته با مکانيزم کردن کشاورزي و توسعه کشت‌هاي گلخانه‌اي مي‌توان بسياري از منابع را مديريت کرد همچنین علاوه بر افزايش توليد و رونق اقتصادي در ايجاد اشتغال نيز سهيم بود و از کاهش کشاورزي جلوگيري کرد.

 کشاورزان شهرستان  کبودراهنگ بیش از ۴۰هکتار از مزارع خود را به کشت گیاه کم‌آب‌بر زعفران اختصاص داده‌اند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کبودراهنگ با بیان این مطلب افزود: این شهرستان یکی از دشت‌های بحرانی از نظر وضعیت آب است، از این رو کاهش سطح کشت محصولات پرآب بر و افزایش محصولات کم‌آب‌بر و ساخت گلخانه‌ها در اولویت بوده  و در همین زمینه سطح گلخانه‌ها به ۴۳ هکتار و سطح کشت زعفران به ۴۰ هکتار افزایش یافته است.

سرخوش بیان کرد: جهاد کشاورزی، کشاورزان را برای کشت گیاهان کم‌آب‌بر همچون زعفران، کلاس‌های آموزشی و ارائه تسهیلات ارزان قیمت حمایت می‌کند.

وی همچنین افزود: برداشت گل زعفران از سطح مزارع از اواسط آبان ماه آغاز شده است و تا یک ماه ادامه دارد.

رئیس جهاد کشاورزی استان همدان نیز گفت: سطح گلخانه‌های قابل بهره‌برداری در استان حدود ۲۷۳ هکتار است که این میزان در شهرستان کبودراهنگ ۴۳ هکتار است که این شهرستان رتبه دوم استان را به خود اختصاص داده است.

رضا بهراملو افزود: در هر هکتار از گلخانه برای ۱۱نفر شغل ایجاد می‌شود که در گلخانه‌های استان بیش از ۳هزار نفر مشغول کار هستند.

وی تأکید کرد: در طرح اصلاح الگوی کشت گیاه زعفران جایگزین مناسبی برای محصولات پرآب بر است که سالانه تنها ۴ مرحله آب نیاز دارد و در مواقعی آب نیاز دارد که دیگر محصولات کشاورزی نیازی به آب ندارند.

بهراملو خاطر نشان کرد: سطح کشت طلای سرخ در استان همدان بیش از ۳۸۱ هکتار است که شهرستان کبودراهنگ پس از شهرستان ملایر با ۴۰ هکتار سطح کشت زعفران رتبه دوم را در استان دارد.

بهراملو افزود: جهاد کشاورزی از کشاورزان در کشت گیاه زعفران با اعطای هر هکتار ۲۰ میلیون تومان برای تأمین پیاز زعفران حمایت‌های لازم را انجام می دهد.

وی همچنین ادامه داد: میزان تولید محصول در گلخانه‌های شهرستان حدود ۲۰ هزار تن است که با بهره‌برداری از گلخانه‌های در حال ساخت این رقم به بیش از ۳۵هزار تن خواهد رسید.

کارشناسان می‌گویند: گیاه زعفران یکی از گیاهان کم‌آب‌بر است و در طرح اصلاح الگوی کشت قرار دارد و در سال تنها به 2وعده آبیاری نیازمند است و برداشت محصول 8سال انجام می‌گیرد و خاک حاصلخیز و آب و هوای معتدل در شهرستان کبودراهنگ سبب شده که کشاورزان به کشت این گیاه روی آورند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com