ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

Today : Tue, August 4, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  115486 تاریخ انتشار:  1399-11-09 - 09:28 تعداد بازدید:  297
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

به همت سازمان سیما و منظر و فضای سبز شهری شهرداری همدان برگزار شد
آئین رونمایی از تمبر نخستین سمپوزیوم ملی مجسمه‌سازی

اخبار

 همدان به‌عنوان مهد تاریخ و تمدن ایران زمین، مهد پرورش شخصیت‌های بزرگ در حوزه‌های ادبی، فرهنگی و علمی است و همین مسأله سند افتخاری برای این شهر محسوب می‌شود.
پیرو همین موضوع پاسداشت جایگاه مشاهیر، مفاخر و شخصیت‌های بزرگ و ساخت مجمسه این افراد با تصویب در شورای اسلامی شهر همدان در دستور کار شهرداری قرار گرفت.
این طرح در پروسه زمانی 3 تا 4 ساله و به‌دلیل تعدد این اشخاص با همکاری دستگاه‌های اجرایی و اساتید بزرگ حوزه همدان‌شناسی در 2 حوزه پیش‌بینی شده است.
فاز نخست شامل ساخت مجسمه مشاهیر مربوط به پیش از سال 1300 است و فاز دوم شامل شخصیت‌های بزرگ قرن حاضر پس از سال 1300 است.
روز گذشته در ادامه اجرای این طرح، آئین رونمایی از تمبر نخستین سمپوزیوم ملی مجسمه‌سازی با حضور شهردار، رئیس شورای اسلامی شهر همدان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، معاون خدمات شهری شهرداری همدان و مدیر سازمان سیما منظر و فضای سبز شهرداری همدان و هنرمندان مجمسه‌ساز برتر کشور به‌صورت وبینار انجام شد.
شهردار همدان در این مراسم از همدان به‌عنوان یکی از کهن‌ترین شهرهای دنیا نام برد و افزود: شهرداری در بحث توسعه شهری به همه حوزه‌ها اعم از مباحث عمرانی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی توجه ویژه‌ای داشته و یکی از اتفاقات خوب در این مدت پاسداشت مقام بزرگان و مشاهیر است.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات متنوع مدیریت شهری در تمام حوزه‌ها خاطرنشان کرد: هدف از توسعه همه‌جانبه، درخشش نام همدان در تمامی عرصه‌هاست و سعی داریم این کهن‌شهر را به جایگاه واقعی خود برسانیم.
رئیس شورای اسلامی شهر نیز وجود علما، اندیشمندان و هنرمندان شهر را دلیلی بر اثبات هویت فرهنگی همدان برشمرد و افزود: شورای اسلامی شهر و شهرداری همدان با ساخت سردیس و مجسمه این بزرگان گام بلندی در معرفی هویت شهر به جهانیان برداشته است.
مسعود عسگریان در ادامه پیشنهاد کرد: در کنار ساخت سردیس این مشاهیر، خلاصه‌ای از مشخصات آنان نیز درج شود و واژه فارسی مشابه برای سمپوزیوم در اخبار و فراخوان‌ها مورد استفاده قرار بگیرد.
وی در پایان از استمرار و پیگیری مجموعه شهرداری به‌منظور انجام طرح‌ها و پروژه‌ها قدردانی کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز در آئین رونمایی از تمبر نخستین سمپوزیوم ملی مجسمه‌سازی، گفت: توسعه پایدار در نقاط مختلف باید به‌صورت همه‌جانبه انجام شود و در این میان پرداختن به موضوعات فرهنگی جایگاه خاص خود را دارد و دلیل این امر نقش زیربنایی مباحث فرهنگی در سطح جامعه است. احمدرضا احسانی در ادامه خاطرنشان کرد: توسعه تک‌بعدی در جامعه با شکست روبه رو خواهد شد و لازم است این موضوع به شکلی جامع بررسی شود و کاستی‌های موجود را برطرف نماید.
وی با بیان اینکه شورای اسلامی شهر و شهرداری عملکرد مناسبی در حوزه فرهنگ داشته، ابراز کرد: توجه به فرهنگ و هنر تغییر باورها را به‌همراه دارد و زمانی که ارکان توسعه با این محتویات تلفیق شود مشارکت مردم بیشتر شده و روند توسعه تسریع خواهد شد.
احسانی در بخش دیگری از سخنان خود بها دادن به مباحث فرهنگی به‌صورت خاص را مفید تلقی کرد و افزود: این موضوع یک سرمایه‌گذاری بلندمدت است که باعث کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: شهرداری با توجه ویژه به مسائل فرهنگی و اجتماعی به روند توسعه سرعت بخشیده و همین مسأله باعث شده ظرفیت‌های موجود در این شهر در همه مسائل شکوفا شود. ولی لازم است به‌منظور حصول نتیجه مناسب این برنامه‌ها با ارگان‌های تخصصی به اشتراک گذاشته شده و همفکری‌های لازم انجام شود.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان در این‌باره گفت: برنامه‌ریزی در اجرای امور فرهنگی در کنار سایر حوزه‌ها که جزو وظیفه ذاتی شهرداری هستند، اهمیت بسزایی دارد و در همین راستا با تأکیدات شهردار و شورای اسلامی شهر همدان، طرح ساخت و نصب مجسمه مشاهیر همدان در دستور کار قرار گرفت.
وحید علی‌ضمیر اضافه کرد: این سمپوزیوم از مهرماه آغاز به‌کار کرده و از 15 آذرماه فراخوان مشارکت منتشر شد که شاهد استقبال خوبی در این موضوع بوده‌ایم.
وی ادامه داد: از 20 دی‌ماه بررسی پیشنهادات به‌وسیله تیم داوری مشتمل بر 3 تن از هنرمندان بزرگ عرصه مجسمه‌سازی کشور به نام‌های سعید شهلاپور، بیژن غنچه‌پور و حسین‌علی عسگری انجام شده است.
علی‌ضمیر تعداد افرادی که به مرحله نهایی راه یافتند را 30 نفر نام برد و افزود: در این مرحله 16 نفر به‌صورت مستقیم به ساخت سردیس و ماکت مشاهیر مشغول شده‌اند و 14 نفر مابقی به‌صورت رقابتی مشغول به‌کار خواهند شد.
وی تصریح کرد: داوری نهایی ساخت ماکت‌ها در دهه نخست اسفند انجام خواهد شد و پس از این مرحله سفارش ساخت سردیس‌ها انجام خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود در مدت زمان 3 ماهه شاهد رونمایی از این سردیس‌ها در پارک مشاهیر باشیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com