ttttt1405-05-021405-05-12bool(false) 1405-05-021405-05-12bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

Today : Mon, August 3, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  109424 تاریخ انتشار:  1399-03-31 - 08:52 تعداد بازدید:  271
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کميته اضطرار آلودگي هوا روی هوا
جلوي باد را بگيريم هواي همدان آلوده‌تر مي‌شود

نویسنده : سپیده راشدی

اخبار


  طبق جداول منتشر شده توسط سازمان محيط زيست، شاخص آلودگی هواي شهر همدان در دی‌ماه سال گذشته روی عدد 500 ایستاد. به‌دنبال انتشار اين آمار، همدان آلوده‌ترین شهر ایران معرفي شد.
اما پس از انتشار اين عدد براي شاخص آلودگي همدان، در ابتدا مسئولان مربوطه در استان معتقد بودند که آمار غیرواقعی است. در توجيه اين اظهارنظرها، نقص فنی دستگاه پایش کیفیت هوا و نصب آن در منطقه‌ای پرترافیک دلیل بالا نشان دادن عدد شاخص آلودگي هوا مطرح شد.
در پی تداوم این آلودگی، کمیته اضطرار تشکیل شد که از مهم‌ترین مصوبات اين جلسه، استفاده تمامی اتوبوس‌های درون‌شهری از سوخت یورو4، افزایش تعداد ایستگاه پایش کیفیت هوا در سطح شهر و اختصاص بودجه به‌منظور مطالعه طرح جامع آلودگی هوای همدان بود. با اجرای طرح جامع آلودگي هواي همدان، سهم انتشار آلاینده‌ها مشخص مي‌شد. هرچند که طبق گفته‌هاي امين روستايي، مدیر پخش فراورده‌های نفتی منطقه همدان، هم‌اکنون صد درصد وسایل نقلیه عمومی گازوئیل‌‌سوز در استان از نفت‌گاز یورو4 استفاده می‌کنند اما تأمين بنزین یورو4 در سال 99 در اولویت کاری قرار گرفته و اين بدان معناست که هنوز به ‌اجرا درنيامده است.
 اما با استناد به صحبت‌هاي معاون نظارت و پایش محیط زیست همدان نيز تاکنون مصوبه افزايش تعداد ايستگاه‌هاي پايش هوا واختصاص بودجه به‌منظور مطالعه طرح جامع آلودگی هوای همدان اجرا نشده است. آن‌طور که عادل عربي به خبرنگار همدان‌پيام گفت: «هم‌اکنون 5 ایستگاه پایش هوا در شهرهای همدان، ملایر، نهاوند، اسدآباد و کبودراهنگ وجود دارد و میزان آلودگی یا سالم بودن هوای شهرستان‌های رزن و فامنین با استناد به ایستگاه پایش هوا در کبودراهنگ و شهرستان بهار با استناد به همدان مورد سنجش قرار می‌گیرد».
وي ادامه داد: «وجود حداقل ۲ ایستگاه پایش هوا در کلانشهر همدان ضروری است. زيرا سوابق نشان‌دهنده این است که تصمیم‌گیری‌های مهم در زمینه آلودگی هوا مانند تعطیل کردن مدارس و ادارات و اجرای طرح ترافیک که در سلامت شهروندان نقش به‌سزایی دارد با افزایش تعداد ایستگاه‌های پایش هوا میسر می‌شود که متولي آن شهرداري است و اعتبار آن هم اختصاص يافته است.»
عربي تأکيد کرد که «در آخرین جلسه که با حضور نماینده شهرداری در استانداری برگزار شد، مقرر شد تا پایان سال مالی 98 شهرداری به خرید دومین دستگاه پایش هوا اقدام کند».
این درحالی است که شهردار همدان در گفت‌وگو با خبرنگار همدان‌پيام گفت: «هیچ‌گونه اعتباری به شهرداری از طرف استان براي افزايش ايستگاه‌هاي پايش هوا تخصیص نیافته است».آن‌طور که عباس صوفی اعلام کرد: قرار بوده اعتبار خريد دستگاه‌ در بودجه سال 98 به شهرداری تخصيص بيابد که انجام نشد اما درصورت تخصیص اعتبار آن در بودجه سال 99، در نخستین فرصت شهرداری به خرید و جانمایی دومین ایستگاه پایش هوا اقدام می‌کند».
  هواي همدان به مدد باد
سالم مي‌شود
یک کارشناس محیط زیست هم درباره آلودگي هوا گفت: هوای همدان در مقایسه با سایر استان‌ها آلوده نیست اما سالم و پاک هم نیست. اما با توجه به اینکه همدان شهری صنعتی نیست باید شاهد هوای پاک‌تری باشیم.
عباس حاجیلو افزود: البته به مدد بادهای زیادی که در همدان می‌وزد و بارش‌های مستمر، چندان شاهد آلودگی هوا نیستیم اما پیش‌بینی می‌شود درصورتی‌که باد مناسب نوزد و بارندگی‌ها کم باشند، وضعیت هوا ناسالم می‌شود. پس ضروری است تدابیر جدیدی برای کاهش آلودگی اندیشیده شود.
وی با تأکید بر اینکه درصد قابل توجهی از وسایل نقلیه دیزلی، فرسوده هستند، گفت: بايد زمان انجام معاینه فنی کوتاه‌تر شود و یا سخت‌گیری شدیدتری در این مراکز اعمال شود. هرچند که افزایش کیفیت سوخت هم بی‌تأثیر نیست.
حاجیلو افزایش تراکم و جمعیت در رینگ مرکزی شهر و به‌تبع آن ایجاد ترافیک بيشتر را يکي از دلايل افزایش آلودگی هوا در مرکز شهر عنوان کرد و گفت: با برنامه‌ریزی درست باید زیرساخت‌ها را طوری آماده کنند که تراکم و جمعیت در این منطقه کاهش بیابد.
وی افزود: حتی برای کنترل آلودگی هوا در این منطقه باید مطالعاتی انجام شود که نتیجه آن به استفاده مردم از خدمات موجود در رینگ اول، از راه دور و از طریق اینترنت منجر شود تا تردد آنان به مرکز شهر تا حد امکان کاهش بیابد.
علی فکری، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی همدان هم در اين‌باره گفت: با توجه افزایش تعداد خودروهای تک‌سرنشین در سطح شهر که علاوه بر آلودگی، ترافیک را نیز به‌دنبال دارد، آموزش‌هايي از طريق جانمایی بیلبوردها و ارائه آموزش‌های حضوری و غیرحضوری انجام مي‌شود که از شهروندان می‌خواهیم سفرهاي شهري خود را با استفاده از وسايل نقليه‌ عمومي انجام دهند و درصورتي‌كه محل كارشان به محل سكونت نزديك است و همچنین در خريدهاي روزانه‌ خود، پیاده‌روی را جایگزین خودرو شخصی کنند.
تحقیقات میدانی خبرنگار همدان پیام حاکی از این است که در روز پنج‌شنبه هوای همدان روی شاخص صد قرار داشت که اگر این شاخص به عدد 101 برسد، هوا برای گروه‌های حساس ناسالم مي‌شود.
آن‌طور که بسياري از کارشناسان عنوان مي‌کنند راه‌اندازي قطارهاي درون‌شهري به‌جاي تاکسي و ون مي‌تواند بخش عمده‌اي از آلودگي هوا را کاهش بدهد. بسياري از کشورهاي اروپايي با استفاده از چند نوع قطار درون‌شهري اين امکان را براي شهروندان خود فراهم کرده‌اند که از مسير بين ۲ خيابان تا بين ۲ شهر را با قطار سفر کنند.
به‌عنوان مثال، سیستم حمل و نقل عمومی در سنگاپور به‌عنوان یکی از مقرون به‌صرفه‌ترین سیستم‌های حمل و نقل عمومی در دنیا محسوب می‌شود. این سیستم‌ها شامل خطوط ریلی، اتوبوس و تاکسی است. تا سال ۱۹۸۷ سیستم اتوبوسرانی پرکاربردترین سیستم حمل و نقل عمومی در سنگاپور محسوب می‌شد. اما با توسعه سیستم
MRT (Mass Rapid Transit) خطوط ریلی به مسافت ۶/۱۹۸ کیلومتر توسعه یافت؛ این خطوط شامل ۱۱۹ ایستگاه می‌شود و امروزه تعداد قابل توجهی از مسافران برای جابه‌جایی و تردد این وسیله نقلیه را انتخاب می‌کنند.
توکیو، پایتخت ژاپن نيز به‌دلیل خطوط ریلی پیشرفته در دنیا شناخته شده است و روزانه جمعیتی حدود ۶۶/۸ میلیون نفر برای جابه‌جایی از این خطوط استفاده می‌کنند. خطوط متروی توکیو در دنیا به کیفیت و کارایی بالا و همچنین حرکت طبق برنامه و زمان‌بندی دقیق شناخته می‌شود.
هرچند که در همدان نيز پيشنهادهايي براي راه‌اندازي قطار درون‌شهري شده و شهردار نيز اعلام کرد که تا چند ماه آينده قطار شهري در يکي از مسيرهاي پرتردد همدان راه‌اندازي مي‌شود اما آنچه نياز جامعه امروز است سرعت بخشيدن به انجام مصوبات مرتبط با کاهش آلودگي هوا است؛ زيرا تأخير در برنامه‌ريزي و ايجاد زيرساخت براي کنترل آلودگي هوا به‌طور مستقیم سلامت جامعه را تهديد مي‌کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com