ttttt1405-06-211405-06-31bool(false) 1405-06-211405-06-31bool(false) 1405-06-211405-06-31bool(false) 1405-06-211405-06-31bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 31 شهريور 1405 - شماره 5516
 


امروز : سه شنبه ، 31 شهريور 1405

Today : Tue, September 22, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  149544 تاریخ انتشار:  1405-06-31 - 11:33 تعداد بازدید:  0
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اسدآباد پای میز توسعه کشاورزی
از توسعه گلخانه‌ها تا عبور از خام‌فروشی محصولات باغی

نویسنده : فاطمه ترکمان دهنوی

اخبار

فرماندار اسدآباد از بررسی ظرفیت‌ها و مسائل حوزه کشاورزی شهرستان در جریان سفر معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: توسعه گلخانه‌ها، اجرای طرح‌های داربستی در باغات، تقویت صنایع تبدیلی و بسته‌بندی، توسعه کشت گیاهان دارویی و تأمین تسهیلات مورد نیاز باغداران از مهم‌ترین مطالبات شهرستان در این سفر است.
سلیمان نظری‌دوست در تشریح برنامه‌های سفر یک‌روزه برومندی، معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، به شهرستان اسدآباد اظهار کرد: این سفر به دعوت اکبر رنجبرزاده، نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی انجام شد و طی آن، ظرفیت‌ها، مسائل و مطالبات بخش کشاورزی و باغبانی شهرستان از نزدیک مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: برنامه سفر معاون وزیر با حضور در گلزار شهدای اسدآباد آغاز شد و برومندی به همراه نماینده مردم اسدآباد در مجلس، جمعی از مدیران استانی و شهرستانی و مسئولان محلی، با قرائت فاتحه و نثار گل، به مقام شامخ شهدای والامقام ادای احترام کردند.
نظری‌دوست ادامه داد: در ادامه این سفر، بازدید از نحوه کاشت موسیر در روستای جعفرآباد، باغات آلو در منطقه مرهم‌دره، باغات هلو و شلیل شهر پالیز و کارگاه فرآوری موسیر در روستای حبشی در دستور کار قرار گرفت تا ظرفیت‌های موجود و مشکلات فعالان این حوزه از نزدیک بررسی شود.
 ضرورت عبور از خام‌فروشی 
محصولات کشاورزی

فرماندار اسدآباد با اشاره به ظرفیت‌های قابل توجه شهرستان در بخش کشاورزی گفت: اسدآباد دارای حدود ۴۵۰۰ هکتار اراضی باغی و ۵۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و با وجود این ظرفیت، محدودیت منابع آبی و قرار گرفتن شهرستان در دشت ممنوعه، ضرورت حرکت به سمت کشاورزی کم‌آب‌بر و با بهره‌وری بالاتر را دوچندان کرده است.
وی توسعه گلخانه‌ها و اجرای طرح‌های داربستی در باغات را از راهکارهای مهم در این زمینه عنوان کرد و افزود: توسعه کشت محصولات با بهره‌وری بالاتر و استفاده بهینه از منابع آب، باید در برنامه‌های توسعه کشاورزی شهرستان مورد توجه جدی قرار گیرد.
نظری‌دوست همچنین بر ضرورت تقویت صنایع تبدیلی تأکید کرد و گفت: اسدآباد در تولید محصولاتی مانند آلو و سایر محصولات باغی ظرفیت مناسبی دارد، اما بخشی از این محصولات همچنان به صورت خام عرضه می‌شود و ایجاد واحدهای فرآوری، بسته‌بندی و سردخانه می‌تواند زمینه افزایش ارزش افزوده و درآمد تولیدکنندگان را فراهم کند.
توسعه گلخانه‌ها و صنایع تبدیلی در اولویت مطالبات شهرستان
فرماندار اسدآباد با اشاره به محورهای مطرح‌شده در نشست توسعه کشاورزی شهرستان اظهار کرد: اختصاص تسهیلات برای توسعه گلخانه‌ها، حمایت از اجرای طرح فراز و داربستی کردن باغات انگور، ایجاد و توسعه کارگاه‌های صنایع تبدیلی و بسته‌بندی و همچنین حمایت از طرح‌های مرتبط با گیاهان دارویی، از مهم‌ترین موضوعاتی بود که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: تلاش ما این است که با پیگیری در سطح استانی و ملی، زمینه تأمین اعتبارات و تسهیلات مورد نیاز برای اجرای این طرح‌ها فراهم شود و ظرفیت‌های بخش کشاورزی شهرستان از مرحله تولید به سمت فرآوری، بسته‌بندی و ایجاد ارزش افزوده هدایت شود.
نظری‌دوست با اشاره به ظرفیت اسدآباد در حوزه گیاهان دارویی گفت: این حوزه نیز از ظرفیت‌های قابل توجه شهرستان است و با برنامه‌ریزی و اجرای طرح‌های پایلوت می‌توان زمینه توسعه کشت گیاهان دارویی و ایجاد فعالیت‌های اقتصادی مرتبط با آن را فراهم کرد.
 اسدآباد؛ سهم قابل توجه 
از تولیدات کشاورزی استان

فرماندار اسدآباد با اشاره به ظرفیت تولیدی شهرستان خاطرنشان کرد: بخش کشاورزی اسدآباد نقش مهمی در اقتصاد منطقه دارد و بهره‌گیری مناسب از این ظرفیت می‌تواند علاوه بر افزایش تولید، زمینه اشتغال و درآمد پایدار برای کشاورزان و بهره‌برداران را فراهم کند.
وی تصریح کرد: هدف مدیریت شهرستان، فراهم کردن زمینه برای حضور سرمایه‌گذاران، توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز بخش کشاورزی و استفاده از ظرفیت دستگاه‌های ملی و استانی برای رفع موانع پیش روی تولیدکنندگان است.
نظری‌دوست همچنین حضور معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در شهرستان را فرصتی برای انتقال مستقیم مطالبات کشاورزان و باغداران اسدآباد دانست و گفت: امیدواریم با پیگیری‌های انجام‌شده و ارائه طرح‌های اولویت‌دار شهرستان، حمایت‌های لازم برای اجرای پروژه‌های بخش کشاورزی و باغبانی اسدآباد در سطح ملی جلب شود.
جشنواره هلو و شلیل فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های باغی پالیز
فرماندار اسدآباد در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری سومین جشنواره شکرانه هلو و شلیل شهر پالیز اشاره کرد و گفت: حضور معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در این جشنواره، فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیت‌های باغی شهرستان و به‌ویژه شهر پالیز بود. وی افزود: برگزاری چنین رویدادهایی علاوه بر معرفی محصولات و ظرفیت‌های کشاورزی منطقه، می‌تواند در تقویت نشاط اجتماعی، معرفی فرهنگ و آداب و رسوم بومی و ایجاد زمینه برای توجه بیشتر به ظرفیت‌های اقتصادی و گردشگری شهرستان مؤثر باشد. نظری‌دوست در پایان با قدردانی از پیگیری‌های اکبر رنجبرزاده، نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی، برای حضور مسئولان ملی در شهرستان گفت: پیگیری مطالبات کشاورزان و جذب ظرفیت‌های ملی برای حل مسائل شهرستان، نیازمند استمرار همکاری و هم‌افزایی میان نمایندگان مردم، مدیریت شهرستان و دستگاه‌های اجرایی است و این موضوع را تا حصول نتیجه دنبال خواهیم کرد.





بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com