ttttt1405-05-021405-05-12bool(false) 1405-05-021405-05-12bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

Today : Mon, August 3, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  106097 تاریخ انتشار:  1398-11-30 - 09:53 تعداد بازدید:  206
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در پنجمین نشست کارشناسی انتخاباتی همدان پیام موردبحث قرار گرفت
تسلط بر سنـدآمایش راهکاری برای تدوین برنامه‌های‌کاندیداها

نویسنده : مریم مقدم

اخبار

یکی‌از رسالت‌های همدان‌پیام تنویر افکار عمومی، کمک به مشارکت حداکثری و کمک به انتخاب بهتر برای آینده بهتر استان و کشورمان است.
با توجه به تعدد کاندیداها، ستاد اطلاع‌رسانی انتخابات روزنامه همدان‌پیام تلاش کرده است با دعوت از کاندیداهای شاخص، به تشکیل نشست‌های کارشناسانه اقدام کند تا بتواند برنامه کاندیداها را در یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی به جامعه محلی معرفی نماید.
در نشست پنجم کارشناسی انتخابات همدان‌پیام، میزبان 3 کاندیدای حوزه انتخابیه همدان و فامنین بودیم.
مسلم غلامی، سجاد علی‌زاد و محمدهادی خسروی‌نهاد در این نشست به سؤالات 3 کارشناس دکتر حسین‌رضا طاهری کارشناس فرهنگ و سیاست، سید مهدی وفایی کارشناس اقتصاد و برنامه‌ریزی، عباس کریمی‌تبار کارشناس مدیریت منابع انسانی و اشتغال در حوزه‌های متعدد سیاسی اقتصادی، فرهنگی و گردشگری پاسخ دادند.
این نشست که با مدیریت دکتر طاهری برگزار شد موارد متعددی از جمله نگاه تحلیلی بر سند آمایش استان همدان، ارائه راهکارهایی برای دستیابی به مسیرهای توسعه‌ای در استان همدان، برنامه‌های کاندیداها برای حضور در مجلس یازدهم یکی پس از دیگری مطرح شد.
وفایی کارشناس همدان‌پیام به توضیح در زمینه سند آمایش استان همدان پرداخت و گفت: هر کاندیدا لازم است که از حوزه انتخابیه، بر اساس مطالعات سند آمایش اطلاعات کامل داشته باشد، تهیه سند آمایش در سال 1394 به تصویب کمیسیون تخصصی شورای عالی کشور رسید.
سال 1394 با توجه به نظرات مقام معظم رهبری مورد بازنگری قرار گرفت. سال 1395 بازنگری شرح خدمات جدید را کلید زدیم و 2 هفته پیش سند بازنگری‌شده همدان به تصویب کمیسیون شورای آمایش کشور رسید و ما جزو نخستین استان‌هایی بودیم که این سند را تهیه کردیم و حالا 38 جلد کتاب از سند آمایش استان همدان تهیه شده است.
از آنجا که جمله‌های سند آمایش حجیم هست و به‌صورت کامل قابل مطالعه نیست، در یک نسخه 100 صفحه‌ای این سند خلاصه‌نویسی شده است و حداقل مدیران، برنامه‌ریزان و کاندیدای مجلس می‌توانند با مطالعه این سند اطلاعات جامعی به‌دست آورند.
سند آمایش دارای 3 بخش مجزا است، بخش نخست شامل بررسی شرایط موجود است که نتایج در 38 جلد کتاب منتشر شده است.
بخش دوم از این سند، تحلیل شرایط موجود است که دربرگیرنده نقاط‌ضعف و قوت تمام بخش‌ها است که در 7 جلد منتشر شده است.
در مرحله سوم که همان مرحله اصلی از سند آمایش است، «آینده‌نگاری» است و نه «آینده‌نگری» و نتایج مطالعات سند آمایش در سایت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان برای استفاده مدیران قرار گرفته است.
نتایج مطالعه‌شده از سند آمایش می‌تواند راهکارهای علمی و درستی برای برنامه‌ریزی کاندیدا و نمایندگان مجلس باشد که شامل اطلاعات کامل از حوزه انتخابیه است.
لازم به ذکر است که در نیمه دوم اسفند، همایش آمایش استان را در همدان برگزار خواهیم کرد و در بخش آینده‌نگاری در این همایش تأکید می‌کنیم که استان برای دستیابی به جایگاه شایسته در مسیری مشخص حرکت کند.
ما محور اصلی توسعه استان را گردشگری تعیین کردیم و به‌همین دلیل همه همت خود را متمرکز کردیم که در گردشگری به جایگاه مطلوب دست پیدا کنیم.
اگر به شرایط موجود در مقایسه با 5 سال گذشته نگاه کنید در می‌یابید که تغییر رو به جلو و محسوسی در همدان با گردشگری رقم خورده است و این تحول چشم‌گیر برگرفته از نتایج مطالعات سند آمایش استان همدان بوده است.
 در هیچ‌کدام از این مطالعات  صنعت در اولویت‌ نیست، صنعت می‌تواند موجب آلودگی محیط‌زیست شود و این آلودگی نخستین محور توسعه استان را به مخاطره می‌اندازد.
در این مطلب می‌توانید پرسش کارشناسان و پاسخ کاندیداهای حاضر در نشست را که از بین آنها البته جامع‌ترین جملات و سؤال و پاسخ‌ها توسط هیأت تحریریه همدان‌پیام انتخاب شده است، مطالعه کنید.
در این نشست بر شناخت کاندیدا از سند آمایش استان در راستای تدوین برنامه‌های مدون توسط کاندیدا تأکید شد.
 

مسلم غلامی
حوزه انتخابیه: کاندیدای حوزه انتخابی همدان - فامنین
متولد: 1349
محل تولد: رامیشان کبودراهنگ
تحصیلات: کارشناسی علوم اجتماعی و کارشناس ارشد مدیریت، دانشجوی دکتری مدیریت
آخرین سازمان محل کار: استانداری

سجاد علی‌زاد
حوزه انتخابیه: کاندیدای حوزه انتخابیه همدان- فامنین
متولد: 1367
محل تولد: بهار
تحصیلات: کارشناسی ارشد مهندسی مواد
آخرین سازمان محل کار: مدرس

محمدهادی خسروی‌نهاد
حوزه انتخابیه: حوزه انتخابیه همدان- فامنین
متولد: 1347
محل تولد: اسدآباد
تحصیلات: کارشناسی حقوق
آخرین سازمان محل کار: بانک ملی

وفایی:
 یکی‌از مهمترین وظایف مجلس بحث برنامه‌ریزی و نوشتن برنامه‌ برای توسعه همه‌جانبه کشور و استان‌ها است. مهمترین مطالعات مناطق مطالعات آمایش هست، چقدر جزئیات مطالعات آمایش استان و شهرستان را می‌شناسید؟ دیدگاه‌های شما در مورد محورهای اصلاح توسعه استان چیست؟ آیا برنامه‌های شما باید در جهت محورهای تبیین‌شده در سند آمایش باشد و راه رسیدن به اهداف بر اساس این مطالعات در برنامه‌های مدون‌شده شما چگونه است؟
*سجاد علی‌زاد: بر اساس مطالعات، من فکر می‌کنم محورهای عمده فعالیت‌های استان در کشاورزی ترسیم شده است، شاید مطالعات سند آمایش که انجام‌شده مطلوب بوده است اما احتیاج به تغییرات دارد، به‌ویژه در بحث صنعت، توجه به صنعت در استان همدان نسبت به استان‌های همجوار فاصله معناداری دارد و این موجب شده است همدان از استان‌های صنعتی فاصله بگیرد و تمرکز در سرمایه‌گذاری در استان همدان منطقی نیست.
در گذشته 2 بحث توجه به صنایع زودبازده و احیای مراکز صنعتی تعطیل و نیمه‌تعطیل انجام شد اما خوب است این موارد به نتیجه برسد و ما بتوانیم مراکز صنعتی تعطیل را به چرخه تولید بازگردانیم.
اگر رونق اقتصادی در همدان رقم بخورد تمرکز بر روی سرمایه‌گذاری محقق می‌شود.
اشکال عمده سند آمایش ما این است که در حال‌حاضر در همدان مراکز صنعتی فعال و پویا نداریم این موجب شده است منابع مالی را در حوزه سرمایه‌گذاری از دست بدهیم در صورتی‌که همدان از جمله استان‌های غنی است.
معتقدم شناخت از همدان در محور کشاورزی بیشتر است، اما باید تدبیری به‌کار گرفته شود که چرخه اقتصادی به سمت صنعت در همدان تغییر مسیر دهد.
* مسلم غلامی:
آمایش یکی‌از زیرساخت‌های ترسیم خط‌مشی برنامه‌ریزی برای مدیران است. در مطالعات آمایش استان همدان محورهای توسعه در کشاورزی، صنعت و بنگاه‌های بزرگ و کوچک ترسیم شده بود.
در برنامه‌های مدون‌شده سلسله مراتب در بحث آمایش برای برنامه‌ریزی و ارتباط بین استان‌ها به‌خوبی دیده نشده بود و بهتر از این می‌شد سند آمایش همدان دیده شود.
در حوزه گردشگری که عنوان می‌کنیم می‌توانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم درواقع چقدر زیرساخت لازم را مهیا کردیم و برای گردشگر ورودی چقدر با برنامه‌ریزی ورود کرده‌ایم؟
در سند آمایش باید مطالعات و برنامه‌ریزی‌ها ترکیبی مدون می‌شد زیرا  در بحث توسعه برخی معتقدند به‌دنبال توسعه وابستگی هم وجود خواهد داشت در صورتی‌که رهبری به جای توسعه به الگوی پیشرفت تأکید دارند زیرا این مهم وابستگی را موجب نخواهد شد.
برای استان همدان باید برنامه‌های ترکیبی را ارائه دهیم ضمن اینکه لازم است طرفیت‌های غنی و قوی را در اولویت قرار دهیم.

کریمی‌تبار:
 چرا صنایع تبدیلی در چند سال گذشته شکل نگرفته است و آیا آسیب‌شناسی صنایع زودبازده را انجام شده است؟
*سجاد علی‌زاد: بحث بنگاه‌های زودبازده از مواردی است که ذیل اقتصاد مقاومتی تعریف شده است اما در استان زیرساختی برای جذب نیروهای جوان و فارغ‌التحصیل و اشتغال ایجاد نشده است.
پس بنگاه‌های زودبازده را می‌تواند جای زیرساخت نداشته را برای اشتغال‌زایی در استان پر کند.
من اشکال شکل نگرفتن صنایع زودبازده در تبیین‌نشدن برنامه‌ها در دانشگاه‌ها می‌بینم فاصله بین دانشگاه و صنعت موجب شده است نقص‌هایی داشته باشیم و البته به دانشجو هم یادآور نشده است که مطالعات باید اقتصادمحور باشد.

طاهری:
نظر شما در رابطه با عملکرد و مجلس گذشته در بعد نظارتی چیست؟
*خسروی‌نهاد: وظیفه مجلس تصویب قوانین است و وظیفه اصلی نظارت است. در این زمینه باید عنوان کنم که نمایندگان دوره پیش به‌صورت کافی برای اجرای قوانین نظارت نکردند.
نمایندگان دوره‌های پیش مجلس، متأسفانه بار انتفاعی که ایجاد کردند منافع شخصی نماینده بر منافع جامع اولویت پیدا کرد که اگر نظارت بر عملکردها قوت داشت امروز شرایط اینگونه نمی‌شد.

طاهری
 چه ویژگی بارزی را در خودتان می‌بینید که دیگران ندارند و تصمیم گرفتید وارد میدان رقابت انتخابات شوید؟
*سجاد علی‌زاد: جوان بودن و دانش‌اندوزی برای پیگیری مطالبات را در وجود خودم از اولویت‌ها می‌دانم و معتقدم می‌توانم با انرژی‌ای که دارم مطالبات را پیگیری کنم.
اولویت بعدی من برای ورود به میدان رقابت جهت انتخاب شدن برای حضور در مجلس، تعلق داشتنم به طبقه پایین اجتماع است و این تعلق‌خاطر موجب شده است بتوانم مشکلات اقشار مختلف جامعه را در سطوح پایین به‌خوبی درک کنم، از 9 سالگی پس‌از فوت پدر روی پای خود ایستاده و مستقل رشد کرده‌ام، درد محرومین جامعه را می‌دانم.
معتقدم مجلس گذشته فاقد گفتمان بود و این را یک اشکال بزرگ دیدم. احساس کردم فضای ناامیدی و دلسردی در حال ایجاد شدن در جامعه است اما حالا با ورود جوان‌ها و افراد متخصص اعتماد جامعه به بدنه دولت و مجلس بالاتر خواهد رفت و این یک اتفاق خوب است.

طاهری:
 به‌نظر شما قانونمندترین دولت کدام دولت بوده است؟
*خسروی‌نهاد: به‌نظر من دولت خاتمی یکی‌از قانونمندترین دولت‌هاست، در دوره خاتمی تورم به‌خوبی کنترل شد، حقوق و معیشت مردم مطلوب بود و روابط خارجی ما گسترده شده بود، صنعت گردشگری رو به احیا بود و اینها موجب رونق اقتصادی ایران شده بود.
در نخستین دوره ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد هم تورم‌ها افزایش یافت اما شرایط بد نبود اما در 4 سال دوم دولت وی بی‌انضباطی گریبان جامعه را گرفت 4 سال دوم ریاست جمهوری روحانی یک دوران لجام گسیخته شد که تورم به‌سرعت در حال رشد قرار گرفت.

طاهری:
 چرا حوزه انتخابیه خود را از بهار به همدان تغییر دادید؟
*غلامی: به‌دلیل شناخت مطلوبی که از حوزه انتخابیه همدان داشتم نگاه من در انتخابات بخشی نیست، معتقدم نگاه بخشی پاشنه آشیل برای اجرای برنامه‌ها خواهد بود.
معتقدم نماینده‌ای باید به مجلس برود که از پنجره ملی به پیرامون خود نگاه کند. نباید خود را محدود به وظایف محلی ببیند و مصلحت دیگر مناطق و مردم را نادیده بگیرد و این موارد موجب شد حوزه انتخابیه خود را به مرکز استان تغییر دهم.

وفایی:
 اگر نماینده مردم در مجلس شوید در حوزه اختیارات و عملکردها در حوزه خود در زمینه فعالیت‌های عمرانی چگونه ورود خواهید کرد؟

*خسروی‌نهاد: به‌نظر من یک نماینده باید در تمام امور ورود کند، اگر بر اجرای قانون نظارت باشد مسیر اجرای پروژه به‌درستی به هدف خواهد رسید.
یک نماینده در تمام حوزه‌های مرتبط به کار که به نظارت اجرای قانون مربوط است باید وارد شود که اگر نظارت باشد پروژه به‌درستی به هدف می‌رسد. در حال‌حاضر پروژه‌هایی در همدان هست که بیشتر از 10 سال از عمر نیمه‌کاره بودنش می‌گذرد این ضعف‌ها و طولانی‌شدن پروژه‌ها که پیش می‌آید به‌دلیل عدم نظارت‌های لازم است.
در حال‌حاضر بررسی کنید که چقدر با پروژه‌‌ها همدان تغییر کرده، می‌توانم بگویم از سال 50 تا کنون همدان هیچ تغییری نکرده، خیابان همان خیابان‌ها و میادین همان میادین است و فقط یک خیابان بوعلی پیاده‌راه شد و هیچ تغییر اساسی در همدان ندیدم.
در واقع همدان یک شهر توریستی است، با تعدد جاذبه‌های تاریخی که می‌توانست موجب توسعه شهر شود، هنوز ظرفیت اقامت در گردشگری همدان مغفول مانده است.
به‌نظرم بیشتر از اینها می‌شد در همدان کار کرد.
*غلامی: در حوزه اجرای پروژه‌ها ورود نماینده به جزئیات لازم نیست و البته که رفتاری اشتباه است.
نماینده اهرم دارد که از مسئولان بخواهد در حوزه نظارت که چرا پروژه‌ها درست اجرا نمی‌شود و از دستگاه‌ها در جایگاه نظارتی سؤال و جواب کند اما نباید در دستگاه‌ها مستقیم ورود کند.
البته خلأهای قانونی در شهرها هستند که اجازه ورود مستقیم نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی را نمی‌دهد و معتقدم ورود کامل اشتباه است و ورود فرعی لازمه مدیریت است.
*سجاد علی‌زاد: یک نماینده در مجلس، برنامه و وظایف مهمتری دارد و ورود به تغییر مدیران از سوی نماینده به صلاح نیست.
نماینده باید قائل به قانون و اصل 57 باشد و برای ورود به مسائل جزئی در وظایف نماینده نیست و برای پیگیری باید سراغ بالادستی‌ها برود.
در کل بهتر است در نظارت بر اجرای قوانین همگرایی بین نمایندگان باشد و در زمینه پاسخ به این سؤال که کدام دولت موافق بوده است من دولت اول احمدی‌نژاد را قابل دفاع می‌دانم.

کریمی‌تبار:
 بر اساس مطالعاتی که انجام شده است کیفیت اجرای قوانین و مقررات نسبت به کشورهای دیگر در جمهوری اسلامی بسیار پایین است، نظر شما در این زمینه چیست و چگونه می‌توانید کیفیت را در قوانین ارتقا ببخشید؟
*غلامی: تعدد قوانین در کشور وجود دارد اما اجرای آن دست مجری قانون است، فاصله بین مجری تا قانون‌گذار بسیار زیاد است.
مشکل ما در کشور در حوزه قانون‌گذاری بحث بی‌عدالتی در حوزه قانون‌گذاری است.
در حوزه خط‌مشی‌گذاری در حوزه‌های مختلف مثل کشاورزی و خدمات باید با تمایز رفتاری قوانین وضع شود و عدالت در وضع قانون باید مورد توجه قرار گیرد.
چه لزومی دارد همه قوانین به‌صورت کشوری و کلی وضع شود اما در استان‌های دیگر هم اجرا شود، در این زمینه لازم است بر وضع قانون و قانون‌گذاری بازنگری انجام شود.
پالایش قوانین از وضع قانون اهمیت بیشتری دارد و در حوزه قانون‌گذاری به‌نظر من می‌شد بهتر از این عمل کرد.
*خسروی‌نهاد: به‌نظر من نه‌تنها کیفیت قوانین پایین نیست بلکه خیلی هم کارشناسی‌شده، وضع شده است اما مشکل اجرای قوانین بخشی‌نگری است و هر کس بنا به میل خود قوانین را اجرا می‌کند. و گویا مجریان قانون و نمایندگان به‌صورت یکسان از اجرای قوانین بهره نبرده‌اند.
باید عدالت در اجرای قوانین در تمام بخش‌های جامعه اعمال شود تمام اقشار جامعه باید از اجرای قوانین منتفع شود.
*علی‌زاد: ما تعدد قانون داریم اما نظارت کافی خیر! گویا در بحث اجرای قانون چیزهایی که به ما دیکته شده است، اجرا می‌کنیم و برخی موارد هم اجرای قوانین نادرست حتی مجریان قانون را با چالش‌های مدیریتی روبه‌رو می‌کند. اگر مجلس قوانین را کارشناسی‌شده وضع و ارائه می‌داد اشکالات امروز را نداشتیم.
مرکز پژوهش‌های مجلس ضعف بزرگی دارد که مطالعات روی قانون پیش‌از وضع را به‌درستی و کامل انجام نمی‌دهد و نقص‌هایی داریم.
مطالعات نمایندگان کم است و به همین دلیل آگاهی در نظارت بر اجرای قانون کم است.
در مجلس نگاه سیاسی به قوانین رو به افزایش است و این یک تهدید است اگر مردم را ملاک وضع قانون قرار می‌دادیم امروز چالش‌های متعددی نداشتیم.

کریمی‌تبار:
 همه قوانین برای مردم وضع می‌شود، شما به‌عنوان یک نماینده چه نقشی می‌توانید ایفا کنید که واقعاً قوانین از صفر تا صد وضع شدن تا به اجرا در آمدن به مردم برگردد.
*علی‌زاد: من فکر می‌کنم پروسه اشتباه جریان وضع تا اجرای قوانین به‌دلیل انتخاب غیراصلح است و این به خود مردم باز می‌گردد.


طاهری
 منتسب به کدام جریان یا طیف سیاسی هستید؟
علی‌زاد: منتسب به جریان انقلابی هستم، اگر تکلیفم باشد می‌مانم و اگر لازم باشد کنار می‌کشم.

طاهری:
 چقدر برای تبلیغات کاندیدا هزینه کرده‌اید؟
*علی‌زاد: 11 میلیون و 500 تومان هزینه کرده‌ام و مبلغ 12 میلیون تومان را پیش‌بینی کرده بودم. هیچ ستادی برپا نکردم و برای حفظ محیط‌زیست از زدن بنر هم خودداری کردم.
غلامی: حدود 50 میلیون تومان برای تبلیغات ورود به مجلس پیش‌بینی کردم و البته مدیریت همین هزینه هم برایم مهم است.
خسروی‌نهاد: آپارتمان شخصی را فروخته‌ام و از فروش آن مبلغی را برای هزینه‌های تبلیغاتی در نظر گرفته‌ام.
کارشناسان:

دکتر
حسین‌رضا طاهری
(کارشناس فرهنگ و سیاست)

 سیدمهدی وفایی
 (کارشناس اقتصاد و برنامه‌ریزی)

 دکترعباس کریمی‌تبار
(کارشناس مدیریت منابع انسانی و اشتغال)


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com