ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : چهارشنبه ، 14 مرداد 1405

Today : Wed, August 5, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  126567 تاریخ انتشار:  1401-06-24 - 13:45 تعداد بازدید:  229
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ناوگان عمومی نیاز به جایگزین
73درصد تاکسی‌های همدان فرسوده‌اند

نویسنده : یاسر زارعی

اخبار


■ فرسودگی35 درصد خودروهای استان

طبق آخرین آمار راهنمایی و رانندگی 35 درصد ازخودروهای استان فرسوده اند همچنین آخرین آمار کشوری که در سال ۱۴۰۰ منتشر شده، ۲ میلیون و ۳۲۰ هزار خودرو فرسوده در جاده‌های کشور تردد می‌کنند.

دولت یازدهم قانون سن فرسودگی خودروهای سواری شخصی از 10 سال به 20سال افزایش داد همچنین سن فرسودگی برای تاکسی ها 10سال تعیین شد. این قانون از آن جهت تصویب شد که با تعیین سن فرسودگی، خودروها عملاً پیش از آنکه به عواملی برای آلودگی هوا تبدیل شوند، یا از رده خارج یا میزان ترددشان بسیار کم خواهد شد.

 از طرفی هرچه سن خودرو بالا برود، میزان مصرف سوخت آن نیز افزایش خواهد یافت که این موضوع از منظر اقتصادی به صرفه نیست. حالا با گذشت چندین سال از تصویب این قانون، اما رعایت و اجرای آن به درستی انجام نگرفته و یکی از مراکز درگیر در این موضوع معاینه فنی ها هستند که در برخی موارد به راحتی برای خودرو‌ها معاینه فنی صادر می‌شود.

 35 درصد خودروهای استان فرسوده اند
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان بیان کرد: 35 درصد خودروهای استان در مرز فرسودگی قرار دارند، ملاکی که برای خودروهای فرسوده داریم، آئین‌نامه اجرایی ماده 8 قانون هوای پاک مصوبه هیأت وزیران است.

غلامعلی همایی در ادامه افزود: سن مرز فرسودگی یعنی خودروهایی که به این مرز رسیده‌اند شرایط متفاوتی دارند، در حالت عادی خودروهایی که در قبل از مرز فرسودگی هستند باید سالی یک‌بار معاینه فنی انجام دهند اما به سن مرز فرسودگی که می‌رسند لازم است 2 الی 4 بار در سال معاینه فنی بگیرند، اگر معاینه فنی را نگیرند هیچ خدماتی به این افراد ارائه داده نمی‌شود.

همایی اضافه کرد: روزانه حدود 35 الی 40 خودرو نوشماره به استان اضافه می‌شود که در شهر همدان 17 خودرو نوشماره وارد می‌شود.

وی در ادامه گفت: اگر خودرویی معاینه فنی نداشته باشد اما سالم باشد جریمه نداشتن معاینه فنی به آن تعلق می‌گیرد و خدماتی از جمله تعویض پلاک به آنها تعلق نمی‌گیرد. اگر خودرو معاینه فنی ندارد و دودزا هم باشد  خودرو متوقف می‌شود، پلاک آن اخذ شده و تعمیرگاه معرفی می‌شود.

 73درصد تاکسی های همدان فرسوده اند
اما مسأله مهم و نگران کننده وجود ناوگان حمل و نقل عمومی فرسوده در سطح شهر است که به گفته معاونت تاکسیرانی 73درصد از تاکسی هایی که در حال فعالیت هستند فرسوده محسوب می شوند.

محمود حضرتی بیان کرد: در مجموع 3437دستگاه تاکسی فعال داریم که 2539دستگاه از کل فرسوده است.

حضرتی با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون 142دستگاه نوساز شده،گفت: 49دستگاه از این این تعداد با وام 50میلیونی بوده که متأسفانه مبلغ این وام کم است و تاکسی دار نمی تواند مابقی مبلغ را تأمین کند.

وی در ادامه افزود:رایزنی هایی با اتحادیه شهرداری های کشور و اتحادیه تاکسیرانی کشور داشته ایم تا طبق توافق انجام شده با شرکت خودروسازی بتوانیم سواری سمند سورن را جایگزین ماشین های فرسوده کنیم که قیمت آن حدود240میلیون پیش بینی شده اما متأسفانه تا الان ابلاغ نشده است.

 تمام خودروهای ون شهر از رده خارج شده
معاونت تاکسیرانی در ادامه گفت: در مجموع 366دستگاه ون تاکسی در همدان موجود است که تمام این خودروها فرسوده محسوب می‌شوند.

حضرتی با بیان اینکه هنوز خودروهای سواری در سطح شهر داریم که چندین سال است فرسوده شده گفت:خودرویی مانند پیکان267،روآ397 ، آردی18و پرایدمدل 141، 122دستگاه داریم که به مسافرکشی مشغولند.

وی تصریح کرد: به ازای جمعیت شهر تاکسی کم داریم و در صورت از رده خارج شدن تاکسی های موجود باید جایگزینی برای آنها تعریف شود که متأسفانه در حال حاضر نیز برخی خودروها به علت فرسودگی زیاد جلوی منازل تاکسی داران خاک می خورند که مسئولان امر باید به فکر حل کردن این چالش باشند.

 خودرو‌های فرسوده ریشه مشکلات ترافیکی همدان
همچنین رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر گفت: نکته مهم در بحث ترافیک متوقف شدن از رده خارج کردن خودرو‌های فرسوده است.

مهدی حیدری در ادامه گفت:نمی‌توانیم بدون از رده خارج کردن خودرو‌های فرسوده فقط خودرو به شهر و خیابان‌ها تزریق کرده و خیابان‌ها را تبدیل به پارکینگ کنیم.
طبق بررسی انجام شده در زمینه خودرو‌های فرسوده می‌توان گفت، حدود ۲۰ میلیون خودرو در کشور بیش از ۴۰ درصدشان فرسوده است و عمر بالای ۱۰یا ۱۵ سال دارند.

استفاده از خودروهای فرسوده علاوه بر مسائل زیست محیطی و صدمه به منظر شهری، با توجه به اینکه روزانه پیمایش شهری زیادی دارند می‌تواند هم در افزایش مصرف سوخت و هدررفت انرژی مؤثر باشد وهم باعث ایجاد مخاطرات و صدماتی برای رانندگان و سرنشینان آن شود.

دولت بایستی تسهيلات واقعي را براي جايگزين كردن خودروهاي فرسوده تأمين كند، به‌عنوان مثال خريد يك خودروي 160الی 240ميلیون توماني با وام 50ميليوني مشكلي را حل نمي‌كند. پس اگر دولت قصد حل مشكل را دارد بايد تسهيلاتي معادل 80درصد قيمت خودرو را با سود پائین در اختيار مردم قرار دهد.  

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com