ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

Today : Tue, August 4, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  112643 تاریخ انتشار:  1399-07-27 - 10:59 تعداد بازدید:  292
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

محدودیت ها افزایش می یابد
کرونا قاتل12 بیمار دیگر در همدان

اخبار

رعایت فاصله، استفاده از ماسک و شستن دست ها،پرهیز از اجتماعات خانوادگی و گروهی همچنان مورد تاکید است

متوفیان تحویل خانواده هایشان نمی شوند

نا امیدی،بیماران قلبی_ریوی و افراد بالای 60سال از واکسن آنفولانزا

12فوتی 39 بیمار با وضعیت وخیم و بستری 14 نفر در بخش مراقبت های ویژه آخرین مبتلایان کرونا از روز جمعه 25 مهرماه تا ظهر شنبه(دیروز) در استان است.
مراجعات جدید با علایم 501 مورد و تعداد نهایی مبتلایان از ابتدای شیوع کرونا در استان تا کنون 5375 مورد که 67 نفر آنها جدید به این آمار اضافه شده اند.4276 بیمار موفق به شکست کرونا نشده اند و 724 نفر نیز در 8ماه گذشته در استان به کام مرگ رفته اند.

با شیوع همه گیر کرونا در استان شهرستان ها نیز با افزایش آمار ابتلا همراه هستند تا جایی که اسد آباد 124مورد، تویسرکان 297مورد، بهار342 مورد، فامنین 81 مورد، نهاوند553 مورد، کبودراهنگ 348مورد، ملایر1025مورد را در گزارش مبتلایان خود اعلام کرده اند و در شهرستان همدان 2173 مورد که در نهایت با ورود مبتلایان خارج از استان 156 مورد مثبت آخرین امار اعلامی از سوی علوم پزشکی استان می باشد.
 آمارها می‌گوید در دوره نخست بیماری تنها 11 درصد از مبتلایان به بستری نیاز داشتند اما با شرایط پیش‌آمده حالا چیزی حدود 30 درصد از مراجعه‌کنندگانی که دارای علائم ابتلا به کرونا هستند، نیاز به مراقبت‌های بیمارستانی و بستری دارند و این بدان‌معناست که افراد مبتلا در موج سوم بیماری، بدحال‌تر هستند.
از طرفی با وضعیتی که در بیمارستان‌های استان درحال وقوع است، دیگر جایی برای پذیرش‌های جدید باقی نیست و پرستاران مجبور هستند از پذیرش افراد به‌نوعی جلوگیری کنند تا حداقل چند تخت برای بدحالان اورژانسی خالی بماند.
در این میان بیمارستان‌های خصوصی نیز یا ظرفیت پذیرش بیماران را ندارند و یا تمایلی برای پذیرش مبتلایان به کرونا در آنها وجود ندارد.
از طرفی، همزمانی شیوع ویروس آنفلوآنزا و آغاز فصل سرما سبب شده تا در کنار همه‌گیری شیوع کرونا، مشکلات جدیدی پیش‌روی مردم و کادر درمان قرار گیرد که از جمله آن مدیریت توزیع دارو است، از مهم‌ترین داروهایی که ‌این روزها متقاضی زیادی دارد واکسن آنفلوآنزا است که بنابر گفته مسئولان بهداشتی علوم‌پزشکی استان، تاکنون در 2 مرحله وارد همدان شده است که به گروه‌های حساس ازجمله پرستاران، پزشکان و مادران باردار تزریق می‌شود.
حساسیت و ترس مردم از ابتلا به کرونا سبب‌شده تا واکسن آنفلوآنزا را داروی پیشگیری از این بیماری بدانند و ترافیک سنگینی از حجم تقاضاهای آنان در مراکز بهداشتی به‌چشم بخورد؛ اگرچه مسئولان پیش از این اعلام کرده بودند که واکسن آنفلوآنزا برای تمام گروه‌های حساس و در معرض بیماری تزریق خواهد شد اما با مشکلاتی که برای توزیع این دارو پیش آمد، از جمله آن زمان توزیع دارو بود که دیرتر از تاریخ هر ساله به‌دلیل اعمال شدید تحریم‌ها اتفاق افتاد و سبب شد تا واکسن آنفلوآنزا حتی برای توزیع در بین گروه‌های حساس بار دیگر با سهمیه و اولویت‌بندی انجام شود.
 ناامیدی، بیماران قلبی-ریوی و افراد بالای 60 سال از واکسن آنفلوانزا
سهمیه‌بندی واکسن آنفلوآنزا حتی در بین گروه‌های هدف که شامل بیماران قلبی-ریوی، مادران باردار، سرطانی‌ها و افراد بالای 60 سال در کنار کادر پزشکی و پرستاری اعلام شده بود، چالش‌هایی را به‌وجود آورد، تا آنجا که به‌دلیل پایین بودن دوز سهمیه استانی، در همدان نوبت نخست این سهمیه برای کادر درمان تزریق شد و در نوبت دوم نیز مادران باردار و سرطانی‌ها در لیست تزریق قرار گرفتند؛ همین اولویت‌بندی سبب شد تا افراد دارای بیماری زمینه‌ای از جمله آسم و آنهایی که مشکلات قلبی - ریوی داشتند، از این سهمیه‌بندی تا حدود زیادی عقب بمانند و در مراجعات خود به پایگاه‌های سلامت استان دست خالی بازگردند.

 واکسن برای گروه‌های پرخطر جامعه که وزارت بهداشت اعلام کرده، تزریق می‌شود
در همین راستا رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: تاکنون 2 مرحله از واکسن آنفلوآنزا وارد استان شده و محموله‌های بعدی هم در روزهای آینده خواهد رسید.
محمد خیر‌اندیش در گفت‌و‌گو با تسنیم با بیان اینکه دستورالعمل‌های نحوه توزیع واکسن آنفلوآنزا و اعلام گروه‌های پرخطر اولیت‌دار دریافت واکسن از طرف وزارت بهداشت به استان‌ها اعلام شده، تصریح کرد: ما نیز موظفیم براساس این دستورالعمل حرکت کنیم.
وی با تأکید بر اینکه مادران باردار در اولویت دریافت این واکسن قرار دارند، تصریح کرد: برای دسته‌ای از بیماران خاص، نقص ایمنی و پیوند عضو نیز واکسن آنفلوآنزا تزریق می‌شود.
خیراندیش افزود: همه بیماران مبتلا به سرطان، بیماران دیالیزی، افراد مبتلا به بیماری‌های خاص مانند ام.اس، بیماران مبتلا به ایدز و تالاسمی نیز از گروه‌هایی هستند که این واکسن را دریافت می‌کنند.
وی با بیان اینکه همکاران ما با بیماران تماس گرفته و از آنها می‌خواهند برای تزریق واکسن به مراکز بهداشتی موردنظر مراجعه کنند، گفت: در پرونده الکترونیکی بیماران شماره تماس آنها ثبت شده است.

 بستری‌های خانگی را دریابید!
در همدان بیش از 5 هزار نفر مبتلا به کرونا هستند و همین امر سبب شده تا بازار جدیدی به‌عنوان بستری خانگی اتفاق بیفتد و بسیاری از پرستاران نیز در مقابل ارائه خدمات بستری در منزل دستمزدهایی را از خانواده‌ها درخواست کنند که در شرایط اقتصادی کنونی برای کمتر خانواده‌ای امکان پرداخت آن وجود دارد.
ترس مردم از مراجعه به بیمارستان‌ها برای استعلام ابتلایشان به بیماری هم قصه تازه‌ای را به جریان انداخته تا برخی از پزشکان عمومی شهر برای ویزیت بیماران و مراقبت از آنها در منازل هزینه‌هایی بالغ بر صد تا 200 هزار تومان را درخواست کنند.

 ماجرای تکراری کمبود داروهای وارداتی در همدان
آنچه گفته شد در کنار سختی کمبود داروهایی که نیاز اساسی بیماران بدحال است و به شکل وارداتی توزیع می‌شود، خود مثنوی هفتاد منی است که سبب شده بسیاری از خانواده‌ها در کنار بحران کرونا با بحران جدید تأمین این داروها برای فرد بیمار عضو خود مواجه شوند.
آساکول 400 و 800 و رمدسیویر که برای بیماران مبتلا به کووید-19 تجویز می‌شود از جمله داروهایی هستند که متأسفانه در چند روز گذشته در داروخانه‌های شهر کمیاب شده است؛ اگرچه می‌توان توجیهی برای کمبود رمدسیویر داشت که چون به‌نوعی داروی تسکین کرونا محسوب می‌شود و این بیماری همه‌گیر مشکل کمبود را به‌دنبال داشته باشد اما آساکول 400 و 800، انسولین قلمی و حتی برخی داروهای تقویتی که‌ این روزها در بازار نایاب شده است و داروخانه‌های استان جز «موجود نیست» برای مراجعه‌کنندگان جوابی ندارند، حدیث مفصلی است که در این مجال نمی‌گنجد.

محدودیت ها در همدان بار دیگر تمدید شد

این شرایط سبب شده تا ستاد استانی کرونا باردیگر محدودیت ها را در همدان تشدید و تمدید کند تا از روز شنبه ۲۶ مهر تا پایان هفته ادامه یابد.
بر اساس تصمیم گیری ستاد استانی کرونا در همدان مراکز آموزشی تا یک هفته آینده به صورت مجازی فعالیت دارند و مدارس نیز به مدت یک هفته تعطیل می باشد.
همچنین فعالیت باشگاه‌های ورزشی و بدن‌سازی، قهوه خانه‌ها و کافه‌ها، سینماها و باغ موزه‌ها در استان از تاریخ شنبه ۲۶ مهرماه تا یک هفته لغو شده است.
بر اساس مصوبه همین ستاد باید کارکنان ادارات و سازمان‌ها که دارای بیماری زمینه‌ای هستند، بانوان باردار و بانوانی که کودک زیر ۶ سال دارند اقدام به دورکاری کنند

متوفیان تحویل خانواده هایشان نمی شوند

به منظور مقابله بهتر و بالا بردن قدرت اجرایی بیشتر در کارها کمیته‌های هفتگانه‌ای در ستاد مقابله با کرونا در نهاوند ایجاد شد که به صورت تخصصی کارها را دنبال می‌کنند.
این کمیته‌ها شامل کمیته تنظیم بازار، مراسم، نظارت و بازرسی، کلوپ‌ها و سالن‌های ورزشی و باز‌ی‌های رایانه‌ای، کمیته داروخانه‌ها و مطب‌ها و آرایشگاه‌های مردانه، ترافیک و  حمل و نقل و نظارت بر نانوائی‌ها و کمیته نظارت و کنترل ادارات، بانک‌ها و دفاتر پیشخوان است.
مسئولان کمیته‌ها نماینده تام‌الاختیار فرمانداری هستند و همه موظفند با آنان همکاری داشته باشند در غیر این صورت مسئولین کمیته با ذکر ادله آنها را به فرمانداری معرفی می‌کنند تا ظرف مدت ۴۲ ساعت عزل شوند.
بر همین اساس فرماندار این شهرستان با اشاره به نقش موثر مراسم عروسی و عزا در افزایش آمار کرونا اعلام کرد: متاسفانه برخی افراد بدون درک شرایط موجود و با توجیه غلط اقدام به برپایی مراسم به ویژه در روستاها می‌کنند که در این زمینه باید با بخشداران و دهیاران جلساتی برگزار و جلوی مراسم عروسی و عزا گرفته شود.
همچنین برگزاری مراسم تشییع و به خاکسپاری متوفیان با حضور بیش از ۱۰ نفر ممنوع اعلام شد و متوفیان در نهاوند توسط تیم تعیین شده خاکسپاری می شوند و تحویل خانواده صاحب عزا نمی شوند.
این تصمیم با توجه به وخامت اوضاع کرونا و افزایش آمار مبتلایان فوت شدگان بستری شدگان و عدم همکاری و تعامل صاحبان عزا در مراسم خاکسپاری و تشکیل شدن اجتماعات، به منظور حفظ جان و سلامت مردم از امروز شنبه 26 مهر ماه هیچ جنازه ای تحویل صاحبان عزا نخواهد شد و خاکسپاری توسط تیم مخصوص آموزش دیده شهرستان انجام خواهد گرفت و خانواده متوفی هزینه خاکسپاری را پرداخت خواهند کرد.
بر همین اساس به منظور اجرای این مصوبه صدور جواز دفن از سوی پزشکی قانونی منوط به گرفتن تعهد از صاحبان متوفی است.

 


 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com