ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
يكشنبه - 11 مرداد 1405 - شماره 5476
 


امروز : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

Today : Mon, August 3, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  100667 تاریخ انتشار:  1398-07-30 - 09:53 تعداد بازدید:  220
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نجات همدان با «قوچم» یا «تالوار»؟

اخبار

در حال حاضر آب شرب شهر همدان مشکلی ندارد و از منابع مختلف آب را تأمین می‌کنیم اما به طور قطع در آینده با مشکل تأمین آب مواجه خواهیم شد. مدیرعامل شرکت آب منطقه‎ای استان همدان با اشاره به بحث بلندمدت چالش آب با عنوان این مطلب اعلام کرد: از ابتدای سال آبی تا کنون 5/4 میلی‌متر بارش در استان همدان صورت گرفته است.وی بیان کرد: در سال آبی گذشته 5/15میلی‌متر بارش در استان همدان به ثبت رسید که میزان بارشهای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۵۸ درصدی داشته است.
منصور ستوده ، درحالی که از کاهش ۵۸ درصدی بارندگی در سال آبی جاری خبر داد با بیان اینکه براساس میانگین بلندمدت نیز در همدان ۸ میلی‌متر بارندگی رخ داده است، تصریح کرد: میزان بارش در سالجاری نسبت به میانگین بلندمدت نیز کاهش ۴۱ درصدی دارد.
ستوده با اشاره به اینکه سازمان هواشناسی بارندگی‌های خوبی را برای پاییز امسال پیش‌بینی کرده است، یادآور شد: در حال حاضر سد اکباتان ۲۳ میلیون مترمکعب آب دارد به طوریکه ۶۳ درصد از حجم سد پر آب بوده و به طور متوسط ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه برای مصرف شرب همدان از این سد برداشت می‌شود.
وی با بیان اینکه سد آبشینه 3/2 میلیون مترمکعب آب دارد که ۴۶ درصد از این سد پر است، خاطرنشان کرد: همچنین در حال حاضر سد کلان ملایر ۴۱ میلیون مترمکعب معادل ۹۱ درصد حجم سد آب دارد، سد سرابی 3/7میلیون مترمکعب آب دارد و سد شنجور نیز 2/4 میلیون مترمکعب معادل ۸۰ درصد حجم این سد آب دارد.
وی با تأکید بر اینکه موضوع چالش آب همدان بحث بلندمدت است، بیان کرد: در حال حاضر آب شرب شهر همدان مشکلی ندارد و جایی آب قطع نیست و از منابع مختلف آب را تأمین می‌کنیم اما اگر در آینده با خشکسالی مواجه شویم به طور قطع با مشکل تأمین آب مواجه خواهیم شد. ستوده بیان کرد: در حال حاضر دو منبع سد تالوار زنجان و قوچم کردستان برای تأمین آب شرب همدان درنظر گرفته شده است که در حال پیگیری هستیم تا وزارت نیرو منبع را قطعی کند.
وی با بیان اینکه خط انتقال و تصفیه خانه تا کنون ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، یادآور شد: ۱۲۳ کیلومتر از ۱۴۰ کیلومتر مسیر انتقال آب از سد تالوار اجرایی شده است و ۶۳ درصد پیشرفت دارد و اگر سد قوچم برای تأمین آب همدان انتخاب شود می‌توان از این مسیر آب را به همدان انتقال داد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با تأکید بر اینکه در صورتی‌که اعتبار کافی به پروژه انتقال آب همدان داده شود، طبق برنامه انجام خواهد شد، افزود: انتقال آب از سد تالوار به همدان ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که اگر سالانه ۱۰۰ میلیارد تومان به این پروژه اختصاص داده شود پنج ساله به اتمام خواهد رسید.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com