ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

Today : Tue, August 4, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  139041 تاریخ انتشار:  1403-05-17 - 08:38 تعداد بازدید:  190
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان در دفتر همدان‌پیام:
آب مدیریت هوشمند می‌خواهد

نویسنده : غزل اسلامی

اخبار


فرهنگسازی مصرف آب در روستاها باید تقویت شود


 میزان آب همدان در سال‌های آینده مشخص نیست اما باید برای مصرف آب در استان مدیریت هوشمندانه انجام گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با حضور در دفتر همدان‌پیام به مناسبت هفته خبرنگار در پاسخ به پرسشی درباره اینکه همدان چندسال دیگر آب دارد؟!

گفت: این موضوع قابل پیش‌بینی نیست، چون تضمینی وجودندارد که سال آینده هم بارش کافی وجود داشته باشد اما در کل در بلندمدت هنوز در خشکسالی به سر می‌بریم. 

فرهاد بختیاری‌فر توضیح داد: پرشدن سد در سال‌جاری نیز به‌دلیل مدیریت مصرف آب و انتقال آب از تالوار است.

بختیاری‌فر ادامه داد: موضوع کلی این است که پیش از این نمی‌توانستیم روی منابع آبی مختلف مدیریت خوبی داشته باشیم. اما در حال حاضر سدآبشینه، سداکباتان، چاه‌ها و عباس‌آباد آب دارند و از این پس هم باید آب را هوشمندانه مدیریت کنیم.

وی افزود: طبق برنامه‌ریزی امسال، از این پس اجازه نمی‌دهیم ذخیره آب سد به کمتر از 20میلیون لیتر برسد. یعنی در ابتدای سال آبی جدید باید 20میلیون لیتر آب در سد وجودداشته باشد. وی حجم آب سد تالوار را ۱۳۰میلیون مترمکعب برآورد و تأکید کرد: در شهرهای استان همدان در حال اصلاح شبکه آب هستیم.

بختیاری‌فر هدررفت واقعی آب را ۹درصد خواند که بخشی از طریق لوله‌های آب شهر انجام می‌شود و در کل دنیا نیز وجود دارد.

وی با بیان اینکه اصلاح شبکه‌های آب استان باید تقویت شود، افزود: در صدد هستیم برای آب همدان هم اختلاط آب انجام و هم تصفیه آب انجام شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: با پیگیری‌های انجام شده توانستیم بالادست سد اکباتان را کنترل و از ورود هر گونه فاضلاب از روستاهای قبل، به این سد جلوگیری کنیم.

وی درباره روند کاهش منابع آب زیرزمینی گفت: هر چه سطح آب سفره‌های زیرزمینی پایین‌تر برود، غلظت مواد آلاینده بیشتر می‌شود.

بختیاری‌فر گفت: در حال حاضر ۸۰۰لیتر در ثانیه از آب تالوار استفاده می‌کنیم و برای بهبود آب، آب اکسیژنه وارد کشور کرده‌ایم.

بختیاری‏فر تأکید کرد: در همه مراکز شهرستان‌های استان همدان سیستم تصفیه فاضلاب وجود دارد و سیستم فاضلاب درگزین به تازگی آغاز به‌کار کرده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: این شرکت ۲۹میلیون مترمکعب تولید پساب دارد که ۱۶میلیون متر مکعب آن به فروش می‌رسد.

وی بیان کرد: به شهرک صنعتی ویان و پتروشیمی هگمتانه نیز پساب می‌دهیم و قرار است که مسیر تحویل پساب تا منطقه جهان‌آباد ادامه پیدا کند.

بختیاری‌فر یادآور شد: پساب فاضلاب مترمکعبی ۲۰هزار تومان فروخته و در برخی نقاط کشور پساب فاضلاب تا مترمکعبی ۶۰هزار تومان فروخته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه پساب باید با کیفیت لازم تولید شود تا بتواند بر تغذیه سفره‌های آب شیرین کمک کند، افزود: در تصفیه‌خانه همدان سیستم لجن فعال داریم.

 انشعاب‌های غیرمجاز اسدآباد را دچار تنش آبی کرد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان در پاسخ به پرسش مبنی بر اینکه کدام یک از شهرهای استان دچار مشکل آبی هستند؟ گفت: سرانه مصرف آب 150لیتر به ازای هر نفر در شبانه‌روز است اما در اسدآباد بیش از 390لیتر برای هرنفر تولید می‌کنیم با این حال شب‎ها در این شهر مشکل آب وجوددارد. 

وی ادامه داد: این مشکل به این دلیل است که در آنجا انشعابات غیرمجاز وجوددارد و مصرفشان بسیار بیش از حد استاندارد است. البته بخشی از مشکل هم باید از طریق اصلاح شبکه آب رفع شود. 

 فرهنگ استفاده از آب شرب در روستاها باید تغییر کند

بختیاری‌فر با بیان اینکه در شهرهای دیگر استان مشکل خاصی نداریم، افزود: در روستاها نیز مشکل انشعابات غیرمجاز سبب شده در تأمین آب مقداری دچار مشکل باشیم.

وی گفت: در آبرسانی تانکری به برخی روستاها، امسال شرایط بسیار بهتر شده است. حتی برای روستاها استاندارد مصرف را 200لیتر درشبانه‌روز درنظر گرفته‌ایم که برای مصرف دام نیز مورد استفاده قراربگیرد.

بختیاری‎فر با بیان اینکه در بررسی آماری شرکت آبفا، فقط در 7درصد از روستاهای استان کمتر از 200لیتر در شبانه‌روز به ازای هر نفر در شبانه‎روز آب تولید می‌کنیم، ادامه داد: حدود 1060 روستا در استان وجوددارد که 803روستا تحت پوشش شرکت آبفا هستند و با اقدامات یکی 2سال گذشته باید فقط در 50روستا مشکل فشار آب وجودداشته باشد اما واقعیت این است که در حال حاضرحدود 200روستا تنش آب دارند و دچار افت فشار آب می‌شوند. 

وی ادامه داد: این مسأله نشان‎دهنده این است که مدیریت مصرف و فرهنگسازی آن به‌خصوص در روستاها دچار مشکل است.

مدیرعامل آبفای استان با تأکید بر اینکه بیشتر روستاها منازل بزرگی دارند و در محوطه حیاط صیفی‌کاری و باغ دارند، گفت: بسیاری از آنها برای آبیاری آنها از آب شرب استفاده می‌کنند. 

وی افزود: علاوه‌بر این‌ها، انشعابات غیرمجاز در روستاها به وفور دیده می‌شود. به‌طوری‌که هفته گذشته فقط با پلمب یک انشعاب غیرمجاز در یکی از روستاها، مشکل کمبود آب روستا به‌طور کامل حل شد. 

بختیاری‌فر ادامه داد: طبق گزارشی که به شرکت رسید و پس از بررسی متوجه شدیم یکی از روستائیان انشعاب آب منزل خود را به باغ وصل کرده و مدام آن را آبیاری می‌کند. این روستا به 4 تا 5لیتر در ثانیه آب احتیاج دارد که این مشترک حدود 3لیتر در ثانیه آن را به باغ منتقل می‌کرد. بنابراین با شناسایی و پلمب این انشعاب مشکل آب روستا حل شد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان خاطرنشان کرد: در 3ماه گذشته ۲هزار انشعاب غیرمجاز آب شناسایی شده است.

 200روستا نیازمند اصلاح و توسعه شبکه آب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان در عین حال درباره توسعه شبکه آب روستایی گفت: بیش از ۲۰۰روستای استان نیاز به اصلاح و توسعه شبکه دارند.

بختیاری‌فر عنوان کرد: ۱۶۰روستا در طرح عملیات اجرایی قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) برای آبرسانی قرارداشت که با اضافه کردن ۳۳۰روستای دیگر این میزان به ۴۹۰روستا در طرح جهاد آبرسانی رسید.

وی با بیان اینکه سیستم تصفیه خانه فاضلاب از تصفیه‌خانه آب پیچیده‎تر است و چندین برابر آن هزینه دارد، افزود: در حال بررسی برای استفاده از تصفیه خانه فاضلاب در بخش کشاورزی هستیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه مطالعات فاضلاب ۳۶روستای استان همدان انجام شده است، یادآور شد: فاضلاب روستاهای کرفس و آبرومند در حال نهایی‎شدن است.

 کولر عامل مهم در افزایش مصرف آب

وی با اشاره به ضرورت مدیریت مصرف آب آشامیدنی یادآور شد: کولرهای آبی در افزایش مصرف آب تأثیر مهمی دارد.

بختیاری‌فر تصریح کرد: هر یک درجه بیش از ۴۰درجه گرمای هوا، ۱۵درصد مصرف آب را بیشتر می‎کند. وی با اشاره به اینکه مصرف‎کنندگان کم‎مصرف، خوش مصرف و بدمصرف وجود دارد، گفت: برای هر مترمکعب 390تومان دریافت می‎شود و برای بالاترین مصرف این میزان به 2هزارتومان می‎رسد، درحالی‌که هزینه تأمین آب برای هر متر مکعب 5هزار تومان است.

 پساب انتقالی به نیروگاه تأیید رسمی برای کشاورزی ندارد

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره کیفیت آب امزاجرد و میزان آلودگی آن گفت: همان آبی است که به نیروگاه مفتح منتقل می‌شود به امزاجرد هم می‌رسد. این پساب به‌طور کامل گندزدایی می‌شود. چون نیروگاه مفتح به آلودگی آب به شدت حساس است به قدری که تعدادی سنسور در آنجا نصب است و مدام سلامت آب را می‌آزماید.

بختیاری‎فر افزود: آب فاضلاب، آمونیاک بالایی دارد پس باید آن را به‌طور کامل حذف کنیم. علاوه بر آن نیترات و هیچ‌گونه آلودگی نیز نباید باشد و این آب به طور کامل سالم است اما برای استفاده کشاورزی به طور رسمی تأیید نشده است. 

بختیاری‌فر با بیان اینکه کیفیت پساب تولیدی توسط شرکت آب و فاضلاب استان چیزی کم از آب شرب ندارد، گفت: با این حال پساب‌ برای استفاده شرب مشکل شرعی دارد ولی می‎توان آن را به سفره‌های آب‌ زیرزمینی تزریق کرد چون به‌طور طبیعی در زیرزمین پالایشی روی آب انجام می‌گیرد. 

وی افزود: بیشتر پساب به سمت نیروگاه می‌رود و بقیه آن رهاسازی می‌شود و مدیریتی روی آن نداریم. اما کار مشترک با سازمان جهادکشاورزی در حال انجام هستیم، آنها مطالعاتی روی تأثیر استفاده از پساب برای مصرف کشاورزی انجام می‎دهند. هرچند پساب برای کشت برخی محصولات غیرخوراکی مانند ذرت دامی و یونجه مشکلی ندارد اما برای برخی محصولات خوراکی مانند سبزیجات و تره‌بار در حال مطالعه هستند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com