ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 4 مهر 1405 - شماره 5519
 


امروز : يكشنبه ، 5 مهر 1405

Today : Sun, September 27, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  101542 تاریخ انتشار:  1398-08-22 - 09:38 تعداد بازدید:  232
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

جمعه ثبت‌نام طرم ملي مسکن در همدان از طريق سايت tem.mrud.ir آغاز مي‌شود
مسکن ملي براي متوسط‌ها است

اقتصادی

■ تفاوت‌های طرح اقدام ملی و مسکن مهر
■ کارشناس اقتصاد مسکن: اولويت با تکميل مسکن مهر است
■  قيمت هر متر مسکن ملي در همدان حداقل 5/2 تا 5/3 ميليون تومان بدون احتساب قيمت زمين است

ثبت‌نام طرح اقدام ملی مسکن همدان از روز جمعه يا شنبه در همدان همزمان با دو استان ديگر آغاز مي‌شود. بسياري از خانه اولي‌ها منتظرند تا در اين طرح ثبت‌نام کنند و خانه‌دار شوند. اما آن‌طور که در شرايط اين طرح آمده قرار است حداقل يک سوم قيمت هر واحد را متقاضي بدهد و بقيه را به صورت تسهيلات با نرخ 18 درصد پرداخت کنند.
آن‌طور که مدير کل راه‌وشهرسازي استان همدان اعلام کرد و وزير راه‌وشهرسازي نيز در مصاحبه‌هاي خود به خبرنگاران گفت: قيمت هر متر از اين واحدها بين 5/2 تا 5/3 ميليون تومان بدون احتساب قيمت زمين براي متقاضيان تمام مي‌شود.
به گفته حسن رباني‌ارشد، قيمت زمين نيز دو سال بعد از انغقاد قرارداد با متقاضي به قيمت روز محاسبه مي‌شود.
وزير راه هم گفت: در برخي کلانشهرها ممکن است قيمت هرمتر از اين مساکن بيشتر از قيمتي باشد که اعلام کرده‌ايم. به گفته وي دهک سوم تا هفتم جامعه هدف اين طرح هستند.
بنابراين اگر يک واحد 75 متري را در نظر بگيريم قيمت هرواحد بدون احتساب قيمت زمين 200 تا 300  ميليون تومان مي‌شود که يک سوم آن را هم متقاضيان بايد نقداً پرداخت کنند. حدود 5/1 ميليون تومان هم اقساط 12 ساله تسهيلات آن است. اين قيمت خانه از عهده دهک‌هاي پايين جامعه برنمي‌آيد و برخي کارشناسان مي‌گويند متوسط‌ها هم به سختي مي‌توانند اين تسهيلات را بازپرداخت کنند.
دو روز قبل محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی هم با تأکید بر اینکه طرح اقدام ملی مسکن تا حدودی برای اقشار متوسط جامعه تنظیم شده و قرار نیست از یارانه دولتی برای آن استفاده شود به نوعی اعلام کرد که دیگر دهک‌های یک، دو و سه جامعه چشم انتظار خانه‌دار شدن از قبال این طرح جدید نباشند.
نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان در پاسخ به این سؤال که چه معایب و مزایایی در طرح ملی مسکن دیده می‌شود، گفت: طرح ملی مسکن مشابه طرح مسکن مهر است و تا حدودی از آن الهام گرفته اما چند تفاوت میان این دو طرح وجود دارد.
ایرج رهبر تأکید کرد: تسهیلاتی که در طرح مسکن مهر به شهرهای مختلف داده می‌شد با نرخ‌های 4 ،9 و 12 درصد بود اما تسهیلاتی که در طرح ملی مسکن قرار است پرداخت شود نرخ سود 18 درصدی دارد. حال به نظر می‌رسد بازپرداخت اقساط با این نرخ سود از عهده متقاضیان خارج باشد.
وي ادامه داد: پیشنهادی که به دولت ارايه کرده‌ایم این است که دولت مدت زمان بازپرداخت اقساط را از 12 سال به 15 سال و یا 20 سال افزایش دهد تا بازپرداخت اقساط در توان متقاضیان باشد.
رهبر خاطر نشان کرد: اما مزیتی که طرح اقدام ملی مسکن دارد این است که همانند مسکن مهر شرایط واگذاری زمین 99 ساله را دارد و فروش زمین به قیمت روز انجام می‌شود.
رهبر ادامه داد: به هر حال یکی دیگر از مزایای طرح اقدام ملی مسکن این است که ساخت 400 هزار مسکن با یک حرکت بلندپروازانه همراه نبوده است و اگر در طی دو سال آینده این تعداد واحد مسکونی به اتمام برسد می‌توان این طرح را با برطرف کردن معایب ادامه داد.
وی گفت: البته بهترین کار این است که این طرح به تصویب مجلس هم برسد و قانون شود تا دولت‌های بعدی و حتی بانک‌ها بعد از اتمام دولت دوازدهم هم آن‌را انجام دهند و از اجرای آن شانه خالی نکنند.
يک کارشناس مسکن نیز با تأکید بر اینکه به هر حال اجرای طرح اقدام ملی مسکن بعد از 6 سال سکوت در فضای تولید مسکن حرکت رو به جلویی بود، گفت: بخشی از طرح ملی مسکن قرار است در شهرهای زیر 100 هزار نفر و اقشار متوسط و متوسط به پایین با قیمت تمام شده و زمین 99 ساله احداث شود.
مهدی غلامی ادامه داد: بخشی از این طرح نیز در شهرهای جدید قرار است احداث شود که متقاضیان باید 30 درصد هزینه ساخت را پرداخت کنند که البته از تسهیلات با نرخ سود 18 درصد با بازپرداخت 12 ساله نیز می‌توانند بهره‌مند شوند. اما مسئله‌اي که مطرح است این است که بازپرداخت اقساط با نرخ 18 درصد برای اقشار متوسط جامعه هم سخت و دشوار خواهد بود.
غلامی با اشاره به اینکه دولت باید فکری برای کاهش نرخ سود تسهیلات پرداخت شده بکند، گفت: با توجه به اینکه استقبال چندانی در حال حاضر از صندوق پس‌انداز یکم صورت نمی‌گیرد دولت می‌تواند از محل اقساط بازگشت مسکن مهر نرخ سود تسهیلات طرح اقدام ملی مسکن را کاهش دهد.
این کارشناس مسکن تأکید کرد: در بخش دیگر طرح اقدام ملی مسکن برخی واحدهای مسکونی قرار است به صورت مشارکتی احداث شوند و با قیمت روز فروخته شوند. حال سؤال این است که دهک 7 جامعه که خودش نمی‌تواند صاحب مسکن شود چرا باید این واحدهای مسکونی از به‌صورت مشارکتی احداث شوند.
وی ادامه داد: به هر حال طرح ملی مسکن طرح خوبی است اما باید تداوم داشته باشد و قبل از اتمام 400 هزار مسکن مورد اشاره در طرح اقدام ملی مسکن پروژه جدیدی آغاز شود و اتفاقاً این بار تعداد آن بیشتر از 400 هزار باشد چرا که کشور نیازمند تولید و عرضه مسکن برای متعادل شدن بازار است.
اما افشین پروین‌پور کارشناس اقتصاد مسکن اعتقاد دیگری دارد و می‌گوید دولت به جای اینکه طرح جدیدی آغاز کند بهتر بود که ابتدا و اولویت خود را بر اتمام پروژه مسکن مهر می‌گذاشت.
این کارشناس اقتصاد مسکن معتقد است که نمی‌توان گفت طرح اقدام ملی مسکن طرح بدی است اما بهتر بود دولت تسهیلات در نظر گرفته شده در طرح مورد نظر را برای متقاضیان قابل دسترس‌تر می‌کرد و اینطور نمی‌شد که متقاضیان در زمان بازپرداخت اقساط دچار مشکل شوند.
وی ادامه داد: دولت از سال 92 مدام اعلام می کند که مسکن مهر را تکمیل و به پایان می‌رساند اما هنوز این طرح تکمیل نشده و بسیاری از متقاضیان هنوز واحدهای مسکونی خود را تحویل نگرفته‌اند. پس بهتر بود ابتدا دولت مسکن مهر را تکمیل و به بهره‌برداری نهایی می‌رساند بعد سراغ یک طرح جدید می‌رفت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
رژه اقتدار نیروهای مسلح در همدان
رژه اقتدار نیروهای مسلح در همدان
پاکی آوردی ای امید سپید
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com