ttttt1405-05-101405-05-20bool(false) 1405-05-101405-05-20bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : سه شنبه ، 20 مرداد 1405

Today : Tue, August 11, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  122732 تاریخ انتشار:  1400-12-21 - 12:20 تعداد بازدید:  323
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بازار شب عید سرد است و بی روح
نوروز لاکچری

نویسنده : غزل اسلامی

اقتصادی


 قیمت شیرینی‌های خانگی به هر کیلو 300 هزار تومان رسیده ‌است. شیرینی با عنوان خانگی در قنادی‌ها نیز هنوز داخل ویترین‌ها چیده نشده، اما یکی از شیرینی‌فروشی‌های خیابان مهدیه تعدادی از بشقاب‌های چیده شده با انواع شیرینی‌های نوروز را برای نمونه نشان داد و گفت که منتظر نرخ اتحادیه هستیم که احتمال دارد هر بشقاب شیرینی معمولی یک کیلو و 200 گرمی حدود 100 هزار تومان قیمت بخورد.
 شکلات خارجی هم تا 500 هزار تومان فروخته می‌شود، اما شکلات‌های معمولی و ایرانی هم بالای 200 هزار تومان قیمت دارند که تا شب عید ممکن است قیمت آنها تغییر کند. شکلات‌های زیر 150هزار تومان اغلب یا آبنباتی و یا کاراملی هستند.
گز پسته‌دار نیز از 200 هزار تومان آغاز می‌شود و تا 400 هزار تومان بسته به درصد پسته قیمت دارد.
بازار آجیل نیز پس از چند بار افزایش قیمت اکنون با فندق 400 هزار تومانی، بادام هندی 450 هزاری، پسته 340 و بادام زمینی 360 هزار تومانی هم یک سرِ بازار شده است. اما با درنظر گرفتن کیفیت و سایز دانه‌های آجیل می‌توان پسته 180هزار تومانی هم در بازار یافت. که ممکن است این قیمت‌ها در روزهای پایانی سال با نوسان مواجه شوند، زیرا آجیل با نوسان کم با قیمت‌های نزدیک به 2 ماه قبل در مغازه‌ها به فروش می‌رسد.
تنها بازار میوه است که تا حدی توسط دولت و ستاد تنظیم بازار کنترل می‌شود. از شنبه توزیع اینترنتی میوه از طریق پلتفرم «کالا رسان من» آغاز می‌شود. هزار و 200 تن پرتقال و 600 تن سیب در 46 غرفه در سطح شهر و 100 غرفه در سایر شهرستان‌ها عرضه خواهد شد. قیمت میوه‌های تنظیم بازاری هفته آینده نهایی و اعلام خواهد شد.
با اعلام قیمت میوه‌های تنظیم بازاری قیمت میوه در بازار آزاد و سطح شهر نیز مشخص خواهد شد. اما در حال حاضر قیمت سیب مرغوب در بازار سرگذر حدود 20 هزار، پرتقال 14هزار و کیوی 17هزار تومان فروخته می‌شود، اما آنطور که یکی از میوه‌فروشی‌های سطح شهر گفت: تلاطم‌هایی برای افزایش قیمت‌ها در میدان بار دیده می‌شود و ممکن است تا هفته آینده قیمت‌ها بالا برود.
اما آنطور که گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد وضعیت خرید و فروش در بازار نسبت به سال در سطح پایین‌تری قرار دارد و آنطور که بازاریان گزارش دادند شور و شوق بازار همانند مدت مشابه سال گذشته نیست.
مردم نیز درباره کاهش مقدار و کیفیت خریدهای نوروز صحبت می‌کنند. یک خانم نسبتاً جوان گفت: 2 هفته است که قصد خرید برای نوروز داریم چند تکه لباس برای بچه‌ها خریده‌ام پول تمام شده، امروز هم با پول عیدی همسرم آمده‌ام بازار که مقداری آجیل بخرم، هر کیلو بادام هندی 450 هزار تومان شده و ارزان‌ترها ریز و شکسته هستند. شکلات شده کیلویی 200هزار تومان و یک مقداری تنقلات ریز و رنگی خریده‌ام که 500 هزار تومان بابت‌شان پول داده‌ام. حساب کرده‌ام با حقوق اسفند و عیدی بیشتر از مواد غذایی و مقداری میوه و آجیل نمی‌توانیم بخریم. قیمت‌ها بسیار بالاست و در توانمان نیست همه موردنیازهایمان را بخریم. با این خریدها هم فکر نمی‌کنم دید و بازدید آنچنانی داشته باشیم. چون یک میهمانی 10 نفره برای یک وعده غذایی بیشتر از 2 میلیون تومان آب می‌خورد.  
خانم دیگری هم گفت: با پول ما و قیمت‌های بازار فکر می‌کنم عید امسال را نتوانیم پررنگ بگیریم و در حد نوروز ساده و خریدهای کم امسال را می‌گذرانیم.
مرد جوانی هم گفت: من مغازه خدمات کامپیوتری دارم و پول درآوردن در این شغل بسیار سخت شده، سال گذشته شرایط ما به‌خاطر کرونا خوب نبود امسال از سال گذشته هم بدتر است. همسرم برای خرید آجیل رفته بود با این پول‌ها نتوانسته بود خرید خوبی انجام بدهد و برای بقیه آن مجدداً باید بازار برود. فکر می‌کنم امسال افراد معمولی نتوانند نوروز خوبی داشته باشند و مسافرت و میهمانی بروند.
مرد مسنی هم گفت: نظارت کم است، یک جنس مشخص در هر مغازه‌ای یک قیمت دارد مردم واقعاً نمی‌دانند کالای مورد نیازشان را به قیمت می‌خرند یا خیر، به خصوص اینکه هرجا می‌روند گران‌تر از مغازه دیگر است این است که حوصله پیگیری قیمت‌ها و گرانفروشی‌ها را هم ندارند.
به گفته معاون توسعه و بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، نظارت و بازرسی‌ها در ایام پایانی سال تشدید می‌شود تا شهروندان بتوانند به راحتی مایحتاج خود را فراهم کنند.
حسین فضلی افزود: نظارت بر بازار با همکاری نهادهای متولی برقرار شده تا سودجویان بازار را مختل نکنند و احتکاری در بازار به وجود نیاید، علاوه بر این در استان همدان به اندازه کافی ذخایر استراتژیک وجود دارد و حتی در دورترین روستاها نیز اقلام توزیع می‌شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com