ttttt1405-05-101405-05-20bool(false) 1405-05-101405-05-20bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : سه شنبه ، 20 مرداد 1405

Today : Tue, August 11, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  110245 تاریخ انتشار:  1399-04-26 - 07:00 تعداد بازدید:  252
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

چرا ریال در هر بحرانی با ریزش مواجه می‌شود؟

اقتصادی


 در روزهای اخیر نوسانات بازار ارز بار دیگر تشدید شده و ارزش ریال در برابر دلار آمریکا به پایین‌ترین سطح ثبت‌شده خود رسیده است. اگرچه درباره چرایی این اتفاق، نظرات مختلفی بین اقتصاددانان وجود دارد اما پرسش اصلی‌تر این است که چرا ارزش پول ملی در بحران‌ها دچار ریزش می‌شود و برای پرهیز از تکرار این اتفاق چه می‌توان کرد!
در رابطه با وقایع اخیر، استیو هانکه- استاد اقتصاد کاربردی دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور آمریکا و یکی از متخصصان مطرح جهانی در حوزه هیأت‌های ارزی (نهادی که وظیفه حفظ برابری ارزش پول ملی در برابر دیگر ارزها را بر عهده دارد) اظهار کرد: دلیل اصلی عملکرد ضعیف ریال را می‌توان در قابل اتکا نبودن آن جست‌وجو کرد؛ بنابراین وقتی مردم احساس کنند که ممکن است شرایط به هر دلیلی بد شود، ترجیح می‌دهند تا ریال در اختیار خود را به دلار و طلا تبدیل کنند. استیو هانکه معتقد است تا زمانی که یک هیأت ارزی در ایران تشکیل نشود، بی‌ثباتی در پول ایران ادامه خواهد داشت.
 این روند تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد؟
این عضو اندیشکده «کاتو» معتقد است که با توجه به کاهش تدریجی قدرت خرید ایرانیان در سال‌های اخیر، نمی‌توان با قطعیت پییش‌بینی کرد که روند کاهش ارزش ریال تا کجا ادامه داشته باشد و تغییر ایجاد آن بستگی به وقایع متعددی دارد.
به گزارش خبر آنلاین در سال‌های اخیر، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نظیر امارات و عربستان، ارزش پول ملی خود را از طریق قرارداد با بانک مرکزی آمریکا به دلار پیوند زده‌اند و همین مسأله به آن‌ها کمک کرده است تا در شرایط بحرانی نظیر آنچه درحال‌حاضر به‌دلیل شیوع ویروس کرونا شاهدش هستیم، حدی از آرامش و ثبات را در بازارهای ارز خود تجربه کنند. با این‌حال به گفته هانکه، پول‌های ملی این 2 کشور را نیز نمی‌توان ارزهای مطمئن به حساب آورد.

 چگونه می‌توان به ارزی مطمئن رسید؟
به گفته این استاد اقتصاد کاربردی، ایجاد یک هیأت ارزی می‌تواند راهکاری برای رسیدن به یک ارز مطمئن باشد. با توجه به تحریم‌های دلاری آمریکا علیه ایران، طلا می‌تواند بهترین پشتوانه برای این هیأت ارزی باشد که درصورت استقرار موفقیت‌آمیز آن می‌توان امیدوار بود ریال پولی قابل اتکا به‌خوبی طلا شود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com