ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : چهارشنبه ، 21 مرداد 1405

Today : Wed, August 12, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  106210 تاریخ انتشار:  1398-12-03 - 10:57 تعداد بازدید:  235
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

یک کارشناس:
تورم مسکن ۹۹ کمتر از تورم عمومی خواهد بود

اقتصادی


 یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه احتمالا رشد قیمت مسکن شهر تهران در سال آینده مقداری پایین‌تر از نرخ تورم خواهد بود، گفت: سال آینده شهرهایی که از روند افزایش قیمت مسکن تهران جا مانده‌اند این عقب‌ماندگی را جبران می‌کنند.
مهدی روانشادنیا اظهار کرد: اگر دوره‌های گذشته را ملاک قرار می‌دادیم باید سال ۱۳۹۸ بازار مسکن به یک ثبات قیمتی می‌رسید که البته از تیرماه تا آذرماه قیمت‌ها یا پایین می‌آمد یا افزایش ناچیزی داشت. اما چند پارامتر خارج از بازار و چند پارامتر داخل بازار مسکن، این بخش را دچار تغییر مسیر کرد. تغییر قیمت بنزین، افزایش نسبی نرخ ارز، اتفاقات سیاسی و اقتصادی از عوامل بیرونی بود.
وی افزود: در داخل بازار مسکن نیز، دولت سقف تسهیلات را به ۲۴۰ میلیون تومان در تهران و 200 ميليون تومان در شهرهاي بزرگ افزایش داد. از طرف دیگر مصالح ساختمانی از جمله آهن‌آلات و میلگرد رشد داشتند. در نتیجه برخلاف پیش‌بینی‌ها در آذرماه با نقطه عطف جدیدی در بازار مسکن مواجه بودیم. اما عامل کنترل‌کننده که همان نبود ظرفیت در طرف تقاضا بود، افزایش نرخ‌ها را کنترل کرد؛ به‌طوری‌که از رشد حدود ۸ درصد ماهیانه به ۲ درصد رسید.
این کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه قدرت متقاضیان با رشد قیمت در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ هنوز تطبیق نشده است به ايسنا گفت: شواهد گویای آن است که شوک متغیرهای داخلی و خارجی بر بازار مسکن از بین رفته و تا پایان سال ثبات نسبی بر اين بازار حاکم خواهد بود.
روانشادنیا، رکود معاملات املاک در شهریورماه را در 3 دهه‌ گذشته بی‌سابقه دانست و گفت: با توجه به تقاضای زیر پوست بازار، رکود قابل تداوم نبود و دیدیم که در آذرماه تعداد معاملات تا بیش از 3 برابر نسبت به شهریورماه افزایش پیدا کرد. همین روند تا آخر سال نیز ادامه دارد.
وی تأکید کرد: با توجه به وضع عمومی اقتصاد کشور، پارامترهای داخل بازار مسکن در سرنوشت قیمت و تعداد معاملات، تعیین‌کننده نیستند و طبیعتا رفتار بازار در سال ۱۳۹۹ تابع بازارهای موازی است. نرخ ارز در برآورد مردم از ارزش املاک و قیمت فروش واحدها تأثیرگذار است. به عبارت دیگر ارزش ریال می‌تواند در تحولات بازار مسکن تأثیرگذار باشد.
این کارشناس با اشاره به ماهیت ناهمگن بودن مسکن گفت: این قابلیت در اختلاف تورم مناطق و شهرهای مختلف تأثیرگذار است. اما به طور کلی می‌توان گفت ظرفیت و توان خرید متقاضیان به سقف خود رسیده و پیش‌بینی من این است که تورم مسکن در سال آینده مقداری کمتر از تورم عمومی کشور خواهد بود.
به گفته روانشادنیا، سال ۱۳۹۸ یک همبستگی سریع بین روند قیمت و تعداد معاملات شهرستان‌ها با تهران اتفاق افتاد. این اتفاق در دوره‌های گذشته با فاصله زمانی بود. به عبارتی در تهران از نیمه دوم سال ۱۳۹۶ تا پایان سال ۱۳۹۷ حدود 5/1 سال افزایش مداوم قیمت داشتیم ولی با وجود افزایش قیمت در شهرستان‌ها در سال ۱۳۹۸ رشد قیمت آن‌جا متناسب با تهران نبود و در نتیجه احتمالا افزایش قیمت در برخی شهرها و برخی مناطق تهران که از مناطق پیشتاز تورم در تهران جا ماندند بیش از میانگین رشد قیمت مسکن تهران باشد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com