ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 4 مهر 1405 - شماره 5519
 


امروز : يكشنبه ، 5 مهر 1405

Today : Sun, September 27, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  147410 تاریخ انتشار:  1405-03-27 - 10:33 تعداد بازدید:  73
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شیوه توزیع کالابرگ تغییر می‌کند

اقتصادی

به گزارش خبرآنلاین، دولت در راستای جبران کاهش قدرت خرید اقشار آسیب‌پذیر، در حال تغییر رویه توزیع کالابرگ الکترونیکی است. بر اساس اظهارات اخیر مقامات ارشد، احتمال می‌رود سیستم پرداخت که پیش‌تر بر اساس معیارهای دیگر (از جمله رقم آخر کد ملی) مدیریت می‌شد، مجددا به «سیستم دهک‌بندی» بازگردد تا اولویت با 6 دهک پایین جامعه باشد. سیدعلی مدنی‌زاده، وزیر اقتصاد، وعده داد که پیشنهاد نهایی برای افزایش مبلغ این کمک‌هزینه‌ها در 2هفته آتی به دولت ارائه شود.
بنابراین یکی از مهم‌ترین تغییرات در روند جدید توزیع کالابرگ، بازگشت احتمالی به شناسایی دقیق اقشار بر اساس «دهک‌های درآمدی» است. در حالی که در دوره‌های اخیر، برخی فرآیندهای پرداخت بر اساس متغیرهایی نظیر رقم آخر کد ملی یا توزیع گسترده‌تر صورت می‌گرفت، اکنون با توجه به اظهارات مسئولین، دولت قصد دارد با بازگشت به مدل دهک‌بندی، «حمایت هدفمند» را جایگزین کند. این تغییر رویکرد به این معناست که منابع مالی محدود دولت، به جای توزیع کلی، متمرکز بر نیازهای واقعی6 دهک پایین جامعه باشد تا اثرگذاری این کمک‌هزینه‌ها در مقابله با تورم به حداکثر برسد.
رئیس‌جمهور، با تأکید بر اینکه اجرای این وعده از تعهدات اصلی دولت به مردم است، دستور داد تمامی دستگاه‌ها برای عملیاتی شدن افزایش اعتبار کالابرگ حداکثر تلاش خود را به کار بندند. 
مسعود پزشکیان تصریح کرد که بر اساس ماده قانونی 169مکرر، اولویت مطلق با 6دهک پایین درآمدی است تا زیرساخت‌های لازم برای اجرای عادلانه سیاست‌های حمایتی فراهم شود.
در همین راستا، وزیر امور اقتصادی و دارایی، تأکید کرد که وزارت اقتصاد در حال آماده‌سازی پیشنهادهای لازم است و طی دو هفته آینده، طرح نهایی افزایش مبلغ کالابرگ برای دهک‌های پایین به دولت ارائه خواهد شد. سیدعلی مدنی‌زاده، همچنین اشاره کرد که تلاش می‌شود کالابرگ یک میلیونی برای دهک‌های بالاتر نیز تداوم یابد، هرچند تصمیم نهایی در این مورد منوط به میزان منابع بودجه‌ای است.
 سه سناریوی فنی برای تعیین مبلغ جدید
معاونت رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اینکه افزایش مبلغ کالابرگ صرفاً یک عدد نمادین نباشد، 3سناریوی علمی را بررسی می‌کند:
1. سناریوی تغذیه: تأمین حداقل کالری روزانه (2386 کیلوکالری) برای هر فرد.
2. سناریوی ارزی: جبران تفاوت نرخ ارز ترجیحی با نرخ فعلی بازار برای اقلام اساسی.
3. سناریوی تورمی: جبران مستقیم درصد افزایش قیمت کالاهای موجود در سبد کالابرگ.
 کالابرگ؛ «کمک‌حالی» 
برای نجات سفره‌های کم‌درآمد

این تصمیمات در حالی اتخاذ می‌شود که افزایش شدید قیمت کالاهای اساسی، قدرت خرید اقشار جامعه را به شدت کاهش داده و فشار معیشتی بر خانوارها دوچندان شده است. در چنین شرایطی، کالابرگ الکترونیکی فراتر از یک ابزار اقتصادی، به عنوان یک «کمک‌حال» و حاشیه امن برای تضمین امنیت غذایی عمل می‌کند.
اگرچه کالابرگ نمی‌تواند جایگزین سیاست‌های کلان ضدتورمی شود، اما در مقطع فعلی، تنها ابزاری است که می‌تواند به‌طور مستقیم و سریع، نیازهای اولیه میلیون‌ها نفر از اقشار آسیب‌پذیر را تأمین کرده و از شدت ضربات اقتصادی بر سفره‌های مردم بکاهد.
دولت با تغییر رویکرد به سمت دهک‌بندی و بررسی سناریوهای مختلف افزایش مبلغ، تلاش می‌کند تا میان «محدودیت بودجه» و «نیاز مبرم مردم» تعادل برقرار کند. اولویت فعلی این است که وعده‌های داده شده، واقع‌گرایانه و قابل اجرا باشند تا اعتبار تصمیمات دولت نزد جامعه حفظ شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
رژه اقتدار نیروهای مسلح در همدان
رژه اقتدار نیروهای مسلح در همدان
پاکی آوردی ای امید سپید
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com