ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 19 مرداد 1405 - شماره 5482
 


امروز : سه شنبه ، 20 مرداد 1405

Today : Tue, August 11, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  143740 تاریخ انتشار:  1404-04-24 - 08:58 تعداد بازدید:  214
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

استاندار همدان:
مبارزه با قاچاق شرط توسعه سرمایه‌گذاری است

اقتصادی


برای ایجاد رونق در تولید، افزایش نشاط اجتماعی، رضایتمندی مردم و ثبات اقتصادی، باید با شبکه‌های سازمان‌یافته قاچاق کالا شناسایی و برخورد شود.

استاندار همدان با بیان اینکه پدیده قاچاق یکی از مصادیق بزرگ فساد اقتصادی است، گفت: مقام معظم رهبری از قاچاق و فساد اقتصادی به‌عنوان «اژدهای هفت‌سر» یاد کرده‌اند و ما نیز باید با عزم جدی در برابر آن بایستیم.

حمید ملانوری در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اظهار کرد: در شرایطی که کشور برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی نیازمند تولید ملی و حمایت از سرمایه‌گذاری است، قاچاق بزرگترین ضربه را به تولید و فضای کسب‌وکار وارد می‌کند.

وی افزود: متأسفانه در حوزه قاچاق سوخت، با وجود سهم اندک استان همدان نسبت به استان‌های مرزی، همچنان چالش‌هایی وجود دارد و برای مقابله با آن باید برنامه‌ای دقیق، همگانی و کشوری تدوین شود.

استاندار همدان با اشاره به تأکید مکرر رهبری بر تقویت بخش خصوصی گفت: ما در استان تمام تلاش خود را به کار بسته‌ایم تا بر مبنای سیاست‌های کلی نظام، شرایط را برای حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی تسهیل کنیم.

وی نمونه‌ای از صدور مجوز برای یک سرمایه‌گذار در کمتر از ۶ ساعت را یادآور شد و گفت: این نشان می‌دهد که اگر اراده باشد، می‌توان در کوتاه‌ترین زمان موانع را رفع کرد.
ملانوری با تأکید بر اینکه بازار همدان پر از کالاهای قاچاق است، اظهار کرد: بهترین راه مقابله با قاچاق، پر کردن بازار از محصولات داخلی باکیفیت و قیمت مناسب است. اگر بتوانیم نیاز و ذائقه مردم را با تولید داخلی پاسخ دهیم، قاچاق خودبه‌خود حذف خواهد شد.

وی با بیان اینکه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ریشه در مشکلات اقتصادی دارند، افزود: نداشتن شغل و درآمد مناسب، افراد را به‌سمت بزهکاری، سرقت و مشاغل غیرقانونی سوق می‌دهد. اگر می‌خواهیم با آسیب‌ها مقابله کنیم، باید معیشت مردم را اصلاح و اشتغال را تقویت کنیم.

استاندار همدان در ادامه به موضوع قاچاق کالاهای مختلف از جمله پوشاک، لوازم آرایشی و حتی آرد و نان اشاره کرد و گفت: تفاوت شدید قیمت‌ها و نبود نظارت مؤثر، زمینه‌ساز ایجاد رانت، فساد و انحراف منابع یارانه‌ای است.

به گفته وی، سودجویی از یارانه‌های بخش کشاورزی و نان یکی از نمونه‌های مهم قاچاق پنهان است.

ملانوری با بیان اینکه قاچاق سوخت بحرانی است که نباید به سادگی از آن عبور کرد، عنوان کرد: با اینکه برخی استان‌های مرزی بیشتر با قاچاق سوخت درگیرند، در همدان نیز مشکلات قابل توجهی در این زمینه وجود دارد که نیازمند همت و عزم ملی است.

ملانوری خواستار الگوبرداری کمیسیون قاچاق از مدل موفق کارگروه مبارزه با فرار مالیاتی شد و پیشنهاد کرد گروهی اجرایی از دل کمیسیون تشکیل شود که بتواند مصوبات و تصمیمات را در میدان پیاده و عملیاتی کند.

استاندار با انتقاد از تمرکز صرف بر خرده‌قاچاق تأکید کرد: تمرکز جلسات بر کشاورزان یا گلخانه‌داران متخلف ما را از مافیای بزرگ قاچاق و مبادی اصلی آن غافل می‌کند.
به گفته وی، شبکه‌های سازمان‌یافته‌ای در قاچاق کالا نقش دارند که باید شناسایی و با آنها برخورد شود.

ملانوری در پایان سخنان خود گفت: مبارزه با قاچاق نه‌تنها موجب رونق تولید می‌شود، بلکه زمینه را برای افزایش نشاط اجتماعی، رضایتمندی مردم و ثبات اقتصادی فراهم خواهد کرد. استاندار همدان همچنین به مشکلات اقتصادی و اجتماعی ناشی از کمبود اشتغال و معیشت مردم اشاره کرد و افزود: رفع بروکراسی و صدور سریع مجوز برای سرمایه‌گذاران از جمله راهکارهایی است که می‌تواند به رشد تولید و مقابله با فرار سرمایه کمک کند.

 حمایت از کارآفرینان پشتوانه مقابله با قاچاق

رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان همدان هم در این جلسه از رشد ۸۳ درصدی ارزش ریالی کشفیات قاچاق در ۳ ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: ارزش ریالی پرونده‌های تشکیل‌شده در این مدت به بیش از ۳۱۸ میلیارد تومان رسیده است.

مجتبی محمدی اظهار کرد: بیشترین کشفیات در حوزه کالاهای دخانی، لوازم یدکی، لوازم آرایشی و بهداشتی، ماینر و پارچه بوده است.

به گفته وی، کشفیات پارچه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰۰ درصد و کشفیات ماینرها ۷۲ درصد افزایش یافته است.

محمدی افزود: قاچاق سوخت، سیگار، لوازم خانگی، پوشاک و سایر اقلام بیشتر از طریق مرزهای جنوبی و غربی کشور انجام می‌شود و استان همدان یکی از مسیرهای ترانزیتی به سمت مرکز کشور است. بسیاری از این اقلام از استان‌هایی مانند خوزستان، بوشهر، هرمزگان و لرستان دپو و سپس به سمت استان‌های مرکزی ارسال می‌شوند.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی با اشاره به برخی روش‌های قاچاق، گفت: جاسازی سوخت و سایر کالاها در کامیون‌های سنگین، مینی‌بوس‌ها و حتی لوله‌های پلاستیکی از روش‌های متداول قاچاق است.

محمدی ادامه داد: در یکی از پرونده‌ها، ۴ میلیون نخ سیگار قاچاق به ارزش ۶۰ میلیارد تومان در یک خودروی شوتی کشف شد.

وی اظهار کرد: قاچاق معکوس نیز در استان مشاهده می‌شود؛ به‌گونه‌ای که سوخت، کود شیمیایی، آرد یارانه‌ای و حتی نفت کوره از استان همدان خارج شده و به‌سمت مرزها انتقال می‌یابد.

محمدی از تشکیل ۳۵۲ پرونده قاچاق در ۳ ماهه نخست سال خبر داد و گفت: در این مدت ۴۲۰ نفر متهم شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شده‌اند. همچنین ۵ پرونده بالای یک میلیارد تومان نیز تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۲۰۰ درصدی داشته است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی با اشاره به اجرای طرح‌های متعدد مقابله با قاچاق گفت: در ۳ماهه گذشته، طرح‌های استانی و موضوعی متعددی اجرا شده که ارزش کالاهای مکشوفه در یکی از آنها به بیش از ۹۴ میلیارد تومان رسید و ۱۶۰ متهم در این طرح‌ها دستگیر شدند.

وی از افزایش کشفیات سیگار قاچاق تا ۴۱ درصد و سوخت قاچاق تا ۱۲ درصد خبر داد و گفت: در حوزه لوازم خانگی و دارو کاهش کشفیات داشته‌ایم، اما در سایر حوزه‌ها، رشد معناداری دیده می‌شود.

محمدی با اشاره به برنامه‌های سال ۱۴۰۴ گفت: مقابله با قاچاق سازمان‌یافته طلا، تشدید برخورد با سرشبکه‌های قاچاق سوخت، افزایش کنترل محورهای مواصلاتی، ایجاد دسترسی به سامانه‌های بازرسی و استفاده از ظرفیت‌های یگان ویژه و دستگاه‌های امنیتی در دستور کار قرار دارد.

وی همچنین خواستار پاکسازی مناطق آلوده، سامان‌دهی انبارها و استفاده از ظرفیت ماده ۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای صدور احکام قطعی و جلوگیری از اطاله دادرسی شد.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی با بیان اینکه برخورد با قاچاقچیان باید هدفمند، سریع و مبتنی بر اطلاعات دقیق باشد، گفت: حمایت از تولیدکنندگان و کارآفرینان می‌تواند به‌عنوان پشتوانه‌ای برای مقابله مؤثر با قاچاق عمل کند.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com