ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 19 مرداد 1405 - شماره 5482
 


امروز : سه شنبه ، 20 مرداد 1405

Today : Tue, August 11, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  131502 تاریخ انتشار:  1402-01-29 - 11:30 تعداد بازدید:  946
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مسکن، گندم نیست که امسال بکاریم و سال دیگر برداریم

اقتصادی



 در سال ۱۴۰۱ تولید مسکن از ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار واحد مسکونی، وارد میانگین تولید ۲۰۰ هزار واحد مسکونی شد.

این اتفاق در حالی افتاد که افزایش قیمت مصالح ساختمانی در کشور امری همیشگی بوده‌است و از طرف دیگر قیمت تمام شده مسکن نیز بالا رفته‌است و در نتیجه سازندگان مسکن باید نسبت به ساخت و ساز مسکن رقبت داشته‌باشند اما طبل تو خالی ساخت یک میلیون واحد مسکونی بازار ساخت و ساز مسکن را از ریل خارج کرد. تمام بخش خصوصی که تولید مسکن در کشور را بر عهده داشتند، سرمایه خود را با شعارهای تبلیغاتی دولت مبنی بر ساخت یک میلیون مسکن در سال، از بازار مسکن خارج کردند و در نتیجه آن تولید ما در سال ۱۴۰۱ نصف شد.

دولت‌ها برای امسال و سال بعد نمی‌توانند وضعیت بازار مسکن را امیدوارکننده کنند، بلکه برنامه‌ریزی‌هایی که صورت می‌گیرد و کارهایی که می‌شود، تا ۵ سال آینده بر بازار مسکن تاثیر خواهند گذاشت. مسکن چیزی نیست که آن را یک ساله برناممه‌ریزی کرد و گندم نیست که امسال کاشته شود و سال دیگر آن را برداشت کرد.

اگر در لحظه فعلی کاری کنند تا بازارها رونق بگیرد، بخش خصوصی تمام ابزارهای مالی را در اختیار داشته باشد تا بتواند یک میلیون واحد مسکونی در سال تولید کند، تازه تا ۵ سال آینده نتیجه آن در بازار مسکن نمایان خواهد شد و تا ۵ سال آینده می‌توان گفت که مسکن در مواجهه با تورم مانند سایر کالاهای مصرفی مثل مرغ و یا تخم مرغ افزایش قیمت را تجربه خواهدکرد و شاخص تورمی آن با سایر کالاهای مصرفی موجود در بازار متناسب است اما تا زمانی که وضعیت بازار مسکن به همین شکل است، تورم بازار مسکن از تورم کل جلو خواهدزد.

بیت‌ا... ستاریان
کارشناس بازار مسکن

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com