ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : چهارشنبه ، 21 مرداد 1405

Today : Wed, August 12, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  127860 تاریخ انتشار:  1401-08-18 - 16:11 تعداد بازدید:  300
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

قیمت و اجاره بهای مسکن در تویسرکان نجومی است
دلیل قیمت‌های بالا چیست؟

نویسنده : وحید الوندی

اقتصادی


 قیمت های نجومی و افسار گسیخته زمین، مسکن و واحدهای تجاری در اکثر مناطق کشور به یک معضل فراگیر تبدیل شده و فقط مختص تویسرکان نیست اما جای سوال دارد که چرا در شهری مانند تویسرکان که یک کلانشهر نیست، قیمت مسکن و اجاره بها  تنه به تنه قیمت های شهرهای بزرگ می زند؟!

میانگین سطح درآمدزایی عمومی در شهرستان تویسرکان چندان تعریفی ندارد و در حقیقت خیلی بالا نیست اما از طرفی رشد قیمت خانه و نرخ اجاره بها درآن در چند سال اخیر متناسب با درآمد عموم مردم نبوده و افزایش نابرابر و غیر منصفانه ای داشته است.

به نظر می رسد در بسیاری از مناطق کشور و از جمله شهرستان تویسرکان ملاک و معیار خاص و قانونمندی برای تعیین قیمت زمین، خانه و اجاره بها وجود ندارد و اگر هم قانون و ضابطه ای در این زمینه تدوین شده، به آن بی توجهی می شود.

برخی از کارشناسان و مسئولان بر این باورند که یکی از دلایل افزایش بی حساب و کتاب خانه و اجاره بها در تویسرکان، کمبود زمین مناسب برای ساخت و ساز و ایجاد مسکن است که در طرح جامع تفصیلی شهر مورد غفلت واقع شده است.

بعضی دیگر اما سودجویی و سوداگری برخی انبوه سازان و واسطه ها، دلالان و بنگاه های معاملاتی را نیز در این معادله اثر گذار می دانند و معتقدند بازار ملک و زمین و خانه در تویسرکان در اختیار جمع محدودی است.

بخشی از شهروندان تویسرکانی نیز ورود میزان قابل توجهی از گردشگران به تویسرکان و خرید و اجاره خانه ها و ملک های موجود در این شهرستان به قیمت های گزاف را نیز یکی دیگر از عوامل قیمت های نجومی خانه و اجاره بها می دانند.

در این میان اما آنچه روشن و آشکار است این است که بار سنگین قیمت های سرسام آور و اجاره بهاهای نجومی، فشار کمر شکنی را بر قشر ضعیف و حتی متوسط جامعه در تویسرکان تحمیل می کند که خروج از آن با رویه کنونی تقریباً غیر ممکن است.

تصور کنید یک کارگر ساده که از خود خانه و حقوق مشخص و تضمین شده بالایی ندارد، علاوه بر تأمین ماهیانه اجاره بهای نجومی خانه که اغلب بیش از یک میلیون تومان است باید با تورم و قیمت های افسار گسیخته بعضی اقلام و مایحتاج ضروری و اساسی نیز دست و پنجه نرم کند و در شرایطی سخت و طاقت فرسا برای آینده زندگی نیز برنامه ریزی کند.

در چند سال گذشته و اخیر همواره جلسه های کوچک و بزرگی با موضوعات متنوع و با حضور مسوولان بلند پایه کشوری، استانی و شهرستانی در تویسرکان برگزار شده و می شود اما شاید گزافه گویی نیست اگر بگوییم حتی یک جلسه رسمی و علنی با حضور رسانه ها برای بررسی علل افزایش افسار گسیخته مسکن و اجاره بها در تویسرکان برگزار نشده و اگر هم این موضوع با برگزاری جلساتی پیگیری شده،محورها، اطلاعات و آمار آن برای عموم مردم به طور دقیق و کامل رسانه ای نشده است.

درست است که رشد قیمت مسکن و اجاره بها منحصر به تویسرکان نیست اما سطح و میانگین افزایش قیمت در این بخش باید حداقل با توجه شرایط و ویژگی های بومی هر منطقه و شهر و شهرستان نزدیک به واقعیت باشد نه آنکه خرید یا اجاره خانه مناسب برای شهروندان را به یک رویای دست نیافتنی و یا مرارت بار تبدیل کند.

اکنون به نظر می رسد باید کارشناسان و صاحب نظران حوزه مسکن، شهر سازی، طرح جامع تفصیلی و دیگر نخبگان و مسوولان مرتبط با این امر با تشکیل یک کارگروه تخصصی و پیگیر به صورت ریشه ای عوامل افزایش افسار گسیخته زمین، خانه و اجاره بها در تویسرکان را مورد کنکاش و بررسی قرار دهند و موانع و احیاناً افراد حقیقی و حقوقی که در این زمینه به سوداگری و سودجویی های زیاده خوهانه می پردازند از سر راه بردارند تا راه نفس برای مستاجران شهرستان کمی بازتر شود.

 ثبت نام ۵۰۴ نفر برای مسکن ملی در شهرستان تویسرکان

فرماندار تویسرکان هم گفته است: در زمینه مسکن ملی ۵۰۴ نفر از یک هزار و ۲۰۰ نفر متقاضی ثبت نام نهایی شده است.

به گزارش مهر، حسین افشاری در جلسه شورای مسکن ملی شهرستان تویسرکان بیان کرد: برای تعداد ۳۷۰ واحد زمین آماده و قطعی شده است و در حال صدور پروانه و شروع کار اجرایی آن هستیم و تاکنون ۱۶۳ نفر وجه مورد نیاز را واریز کرده‌اند،
وی اظهار کرد: زمین بام شهر ۷۰ واحدی به سرعت پیگیری خواهد شد و باید به سرعت جهت اخذ پروانه و ساخت برنامه ریزی شود و شهرداری در این زمینه سختگیری نداشته باشد چون این قشر نیاز به حمایت دارند.

فرماندار تویسرکان با بیان اینکه ۴ و نیم هکتار اطراف زمین را با شیار بزرگی معلوم کنید تا مشخص شود مربوط به دولت است، خاطرنشان کرد: پلیس ساختمان شهرداری اجازه ساخت و ساز غیر قانونی را ندهد.

افشاری مطرح کرد: اولویت اول ۷۰ واحدی بام شهر است که باید هرچه سریع‌تر عملیات ساخت آن را شروع شود.

وی با تأکید بر اینکه ۵۰۰ نفر حساب باز کرده‌اند ولی هنوز پول واریز نکردند، خاطرنشان کرد: اگر عملیات اجرایی زودتر شروع شود انگیزه‌ای برای دیگر متقاضیان جهت واریز آورده خود خواهد بود.

فرماندار تویسرکان با بیان اینکه ما وظیفه داریم مشکلات را در اسرع وقت حل کنیم، گفت: مصوبه جلسات باید در چهارچوب قانون، امکانات دستگاه‌های اجرایی و اختیارات جلسه قابلیت اجرایی داشته باشند و با واقعیت موجود سازگار بوده تا مصوبه‌ها بر روی زمین باقی نماند.

افشاری یادآور شد: بانک زمین شهرستان به دلیل وجود باغات در اطراف شهر ضعیف است و این امر باعث تنگناهای در شهرستان تویسرکان برای تأمین زمین شده است.

فرماندار تویسرکان در پایان با بیان اینکه توسعه شهر به سمت بارگاه حیقوق نبی، جاده کرمانشاه و اطراف کمربندی شمال باید انجام شود، خاطرنشان کرد: استعلامات مربوط به مسکن ملی سریعاً و نهایتاً ظرف سه روز داده شود و طبق پیش بینی‌های انجام شده ۸۲۰ واحد جانمایی خواهد شد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com