ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : چهارشنبه ، 21 مرداد 1405

Today : Wed, August 12, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  114811 تاریخ انتشار:  1399-10-11 - 07:00 تعداد بازدید:  257
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

افت و خیز بازارها ناشی از جهش ویروس کرونا

نویسنده : جمال رزاقی

اقتصادی


 آغاز واکسیناسیون در انگلستان و آمریکا جان تازه به بازارهای جهانی بخشیده بود که انتشار اخبار شیوع گونه جدید و جهش یافته ویروس کرونا، امیدواری‌ها به بهبود وضعیت اقتصاد جهانی را کم‌رنگ کرد. به‌طوری‌که در هفته منتهی به ۲۵ دسامبر قیمت نفت و بهای فلزات پایه کاهش و ارزش دارایی‌های امن مانند طلا و بیت‌کوین افزایش یافت.
بازارهای داخلی نیز همچنان حول دامنه محدودی نسبت به هفته‌های گذشته درحال نوسان هستند.
قیمت دلار و سکه در ابتدا و انتهای هفته منتهی به ۵ دی‌ماه ثابت ماندند اما این شاخص در طول هفته با تغییراتی همراه بوده است. قیمت دلار تا روز یکشنبه افت ۴۰۰ تومانی را به ثبت رساند و پس از آن تا انتهای هفته به ۲۵ هزار و ۹۰۰ تومان رسید. سکه نیز که تا ۱۱ میلیون و ۷۳۰ هزار تومان کاهش یافته بود تا روز چهارشنبه گذشته به ۱۱ میلیون و ۹۸۰ هزار تومان رسید.
مهم‌ترین عامل رشد قیمت دلار در انتهای هفته گذشته افزایش نرخ حواله درهم و همچنین رشد تقاضای فصلی ارز به‌دلیل نزدیک شدن به تعطیلات سال نو میلادی است.
به گفته برخی تحلیل‌گران چنانچه نرخ دلار از مرز ۲۶ هزار تومان عبور کند، احتمال ورود خریداران بیشتر به بازار و افزایش بهای این دارایی وجود دارد.
البته در شرایط کنونی قیمت سکه و دلار را نمی‌توان به‌خوبی پیش‌بینی کرد اما به نظر می‌رسد با توجه به سیاست بازارساز نرخ دلار در یک دامنه محدود نوسان کند.
 اگرچه در هفته‌های اخیر کاهش تقاضای سفته‌بازی به‌دلیل اتفاقات سیاسی، به افت قیمت این دو دارایی منجر شد؛ لکن برخی تحلیل‌گران معتقدند که با وجود انتظارات تورمی احتمال افزایش قیمت‌ها در هفته‌های آتی قابل پیش‌بینی است. تحولات سیاسی نیز بر پیش‌بینی قیمت سکه و دلار تأثیرگذار است.
شاخص سهام که در هفته منتهی به ۲۸ آذرماه 2/6 درصد کاهش یافته بود، در هفته گذشته رشد 4/2 درصدی را به ثبت رساند که بیشترین رشد در روز ابتدایی هفته رقم خورد.
به عقیده تحلیل‌گران، احتمال مذاکره ایران و آمریکا و بازگشت آمریکا به برجام ریسک‌های سیاسی را کاهش داده و سیگنال مثبتی برای رشد شاخص سهام در روزهای آینده است. به‌علاوه بر رشد قیمت‌ها در بازارهای جهانی و رکود بازارهای موازی احتمال بازگشت شاخص سهام به روند باثبات صعودی را تقویت می‌‌کند. افزایش رشد نقدینگی در ماه‌های اخیر و تورم انتظاری نیز بر روند افزایشی بازار سهام تأثیر مثبت دارد.
بازار نفت که در هفته منتهی به ۱۸ دسامبر به‌دلیل آغاز واکسیناسیون در انگلستان و آمریکا و کاهش میزان موجودی ذخایر نفت خام آمریکا مسیر صعودی را طی کرده بود، در هفته گذشته با انتشار اخبار مبنی بر شیوع نوع جهش یافته ویروس کرونا در انگلستان و لغو سفرها از اقصی نقاط جهان به این کشور و برعکس، نگرانی‌ها را افزایش داده و به کاهش تقاضا و بهای نفت منجر شد.
البته در روز چهارشنبه گذشته اعلام کاهش حجم ذخایر نفت ‌خام و فرآورده‌های تقطیری آمریکا عاملی برای رشد اندک قیمت نفت شد.
در ابتدای هفته منتهی به ۲۵ دسامبر، ارزش دلار به‌دلیل تهدید رئیس ‌جمهور آمریکا برای امضا نکردن بسته محرک مالی این کشور بهبود یافت که همین مسأله موجب کاهش قیمت طلا در بازارهای جهانی شد.
اگرچه وعده برنامه خرید اوراق قرضه تا زمان بهبود بازار کار از سوی فدروال رزرو می‌تواند به افزایش قیمت این فلز گرانبها منجر شود اما با توجه به اینکه در هفته‌های اخیر بهای طلا از کانال هزار و ۸۰۰ دلار فراتر نرفته احتمال تثبیت قیمت آن به بالاتر از هزار و ۹۰۰ دلار بسیار اندک است. به‌علاوه گونه جهش‌یافته ویروس کرونا امیدواری‌ها از آغاز بهبود اقتصاد جهانی را کاهش داده و این امر می‌تواند افزایش قیمت طلا را در هفته‌های آینده به‌دنبال داشته باشد.
بیت کوین در هفته منتهی به ۱۸ دسامبر با رشد 5/23 درصدی و با عبور از مرز ۲۲ هزار دلاری به بالاترین قیمت در سال ۲۰۲۰ میلادی رسید. در هفته گذشته با انتشار اخبار شیوع ویروس جهش یافته کرونا تقاضا برای این ارز دیجیتال افزایش یافت و در انتهای هفته با رشد 1/10 درصدی قیمت ۲۴ هزار و ۴۱۸ دلار را به ثبت رساند و در آغاز هفته جاري به مرز 28 هزار و 800 دلار رسيد.
بهای جهانی فلزات پایه نیز در هفته منتهی به ۲۵ دسامبر تحت تأثیر اخبار منتشر شده از شیوع ویروس جهش یافته کرونا و نگرانی‌ها از ترمیم تقاضا رشد منفی را به ثبت رساندند. همچنین تهدید رئیس جمهور آمریکا برای امضا نکردن بسته محرک مالی نیز عامل دیگر این افت قیمت بوده است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com